Skocz do zawartości

zetor 5340 nie działają światła górne kabinowe oraz tylne robocze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a zarazem proszę o pomoc nie działają mi górne światła kabinowe (przód ciągnika), tylne górne robocze oraz tylna wycieraczka. Zetor jest w metalowej masce z 1997 r. Bezpieczniki są sprawne, żarówki nie przepalone. Jak chce sprawdzić czy działają przednie, to pomimo iż włącznik od tylnych nie jest uruchomiony to świeci od niego kontrolka. Jeszcze tydzień temu działały mi te światła a teraz nie. Może mieliście podobny problem. Pod kierownicą są dwa przekaźniki m.in. taki http://www.farmexpert.pl/przekaznik_pradu_zetor_5911580_produkt6695.aspx może któryś z nich jest do wymiany. Proszę o pomoc.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Może któryś jest  do wymiany. Na odległość nikt tego nie stwierdzi. Do żarówki 21W dolutuj dwa przewody i do roboty. Krasnoludki za Ciebie tego nie zrobią.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Majjdann
      Witam mam taki problem z nadmuchem w zetorze 5211 włącze go i po jakis 5 minutach sie wyłącza bezpiecznik sie topi już po paru sekundach kiedy włącze nadmuch bezpiecznik zaczyna sie grzać. Dodam że jeden wiatrak kręci sie wolniej a drugi szybciej. Będe wdzięczny za pomoc Pozdrawiam.
    • Przez PiotrNaw
      WITAM. ZAKUPIŁEM CIĄGNIK ZETOR 5211. MAM PROBLEM Z NAGRZEWNICĄ. BRAK CIŚNIENIA - PŁYN NIE PODNOSI SIĘ DO NAGRZEWNICY. SPRAWDZAŁEM PRZEWODY - WSZYSTKIE DROŻNE. CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ ? PIOTR
    • Przez tomn95
      Według Was w zetorze 5211 można podpiąć lampy led przód tył pod istniejące przewody?
    • Przez rolnicyzmazowszateam
      Witam Mam następujący problem z lewą pozycją w zetorze 5211 z przodu i z tyłu. Ostatnio jechałem i zobaczyłem że świeci się tylko jedna strona zobaczyłem do bezpieczników wszystko OK masa jest, aż kupiłem bezpieczniki i wymieniłem nic to nie dało, żarówki nie spalone nie wiem co może być. Może ktoś podpowie co to może być
    • Przez emtecc
      witam nagle przestały mi działać zegary i kontrolki w 7745. Po odpaleniu obrotościomierz i paliwo działa o świeci się kontrolka ładowania. Po zgaszeniu silnika paliwo nie działa. Prąd do stacyjki dochodzi bo można odpalić z przycisku. Zegary mają jakieś zasilanie, przekaźnik? Bezpieczniki sprawdzone - są ok. Jak to ugryźć?
  • Dodaj nową pozycję...
v