News
traktorpolo

international 956 xl 83r usterka dzwigni podnośnika pomocy

Polecane posty

traktorpolo    0

witam koledzy pilnie potrzebuje pomocy, mam internationala 956xl rok 83 stary model ale dotychczas byłem zadowolony,   stało się to w orce  pompa sprawna olej jest na bank, 1  jedna dzwignią co się ustawia głębokość orki góra dół działa bez zarzutu podności i opuszcza ale druga dzwignia przestała prawidłowo działać ta 2 co się ustawia do transportu podnoszenie pługa tzw na fuul, jak docisnę do końca nic nie idzie pług w góre ale dopiero jak dwoma rekami mocno docisnę to działa, tak jakby się coś wyrobiło tylko co....sprawdzałem połączenia na dźwigienkach i jest ok  kręciłem tymi cięgiełkami i to samo dalej  nic, jak b mocno docisnę w gure to pług idzie na full do góry ale jak puszcze to opada   potrzebuje pomocy koledzy bo czas w pole wracać     może jekieś podpowiedzi  może gdzie jest rozdzielacz  ale to bym wykluczył raczej....  nie wiem porozkręcałem poł kabiny dalej nic     to wygląda jakby ta dzwignia 2 się wyrobiła tylko gdzie   brakuje po prostu 1 cm rzeby działało      czekam na odpowiedzi pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
traktorpolo    0

koledzy  jeszcze jedno pytanie gdzie jest rozdzielacz  bo znalazłem ten od wywrotu ale nie wiem gdzie jest ten od podnośnika czekam na odpowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Gość SebastianAdamski
      Przez Gość SebastianAdamski
      Deutz
    • Przez domel27
      Witam wszystkich. 
      Od pewnego czasu podnosnik w moim ares nie funkcjonuje tak jak powiniem a mianowicie gdy podnosze jakas maszyne i przełacznik ustawie w pozycji góra to maszyna idzie w gore ale gdy podniesie na max to pompa tak jakby nie odcina tylko slychac jak caly czas pcha olej i na wyswietlaczu nie pojawi sie 100 tylko np 99 . jak moze byc przyczyna czy to ehr czy moze jakis czujnik polozenia ramiom i jak to zlokalizowac? dzieje sie rowniez tak ze niby podniesiona maszyna na maxa a pokazuje wyswietlacz ehr ze np 96 i podczas trasportu gdzies sie cos wstrzasnie i przeskoczy na 99 czy 100 . kiedys cos takiego nie mialo miejsca i zawsze jak podniosl na maxa to pompa odcinala ze tak powiem i nie tloczyla caly czas oleju . z gory dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam 
    • Przez Cytus
      Witam mam pytanie czy ktos posiada instrukcje po polsku jak naprawoc podnosnik mf 135?
    • Przez Axd529
      Dziś podczas orki podniósł mi się podnośnik i nie opada,a pompa działa tak słychać po głosie. Teraz pytanie chciałem zdjąć plecak podnośnika odkęciłem śruby ale nie mogę go zdjąć jakby coś go blokowało(trzymało). Czy ktoś z was miał taką awarię? Jak zdjąć ten plecak?
    • Przez Arek3125
      Witam, w fergusonie od dziś opuszcza mi podnośnik jak jest podpięta jakakolwiek maszyna. Odkręciłem zawór, bo myślałem, że coś z nim nie tak, ale bez poprawy. Ma ktoś jakiś pomysł lub może miał ktoś taką sytuacje i wie co jest przyczyną? 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.