kamil555123

Prywatna Sprzedaż Mleka dla ludzi

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
MLEKA
kamil555123    0

Witam, czy orientuje się ktoś czy możliwa jest legalna sprzedaż mleka dla zwykłych ludzi z okolicy lub czy można za takie coś dostać karę?Temat z trochę innej beczki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtal24    334

zadzwoń do sanepidu i powiedz że jesteś rolnikiem i tam ci odpowiedzac czy można czy nie. pytaj zawsze u źródła


ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Gadom
      Poszukuję dobrej firmy produkującej półautomatyczne nalewarki do mleka. Ewentualnie z dodatkową opcją zakręcania nakrętek. Mowa o butelkach 0,5 oraz 1 litr. 
      Maszynę mógłbym wynająć lub kupić. 
      Z góry dziękuję za podpowiedzi. 
    • Przez adeq15
      witam ma do was pytanie mam znajomego który chce miec obore pod oczena co musi zrobic a by to uzyskac ja slyszakem ze musi kupic jaluwki zacielone i musie miec ih conajmniej cztery na doplaty a 20 zeby miec obore pod oczena czy to prawda??
    • Przez Rolnki58
      Posiadam 3 pulsatory i każdy się zacina ( w sensie że ruszą ale już nie przeszkoczą) nie wiem co się dzieje bo już wcześniej kilka razy już naprawiłem takie pulsatory i zawsze działały. Pomoże ktoś?
    • Przez KasiaMk
      Cześć. Posiadam małe gospodarstwo rolne (4 krowy mleczne). Od niedawna zajmuję się ekologiczną produkcją serów. Zbieram mleko z całego tygodnia i w piątek ogrzewam, ale sery wychodzą kwaśne i nie wiem gdzie popełniam błąd.
       
      Przetrzymywanie:
       
      Codziennie doję krowy i cedzę przez ściereczkę do osobnych wiaderek. Potem te wiaderka wkładam do zimnego miejsca, żeby mleko ostygło. Po 2-3 dniach mleko się kwasi i pojawia się śmietana. Wtedy przenoszę wiaderka do ciepłego miejsca i zbieram śmietanę. Później to mleko siedzi do piątku w temperaturze pokojowej.
       
      Ogrzewanie:
       
      Zalewam skwaszone mleko gorącą (wrzącą) wodą. Około 1 litr wody na 8 litrów skwaszonego mleka. Mleko to podgrzewam na palniku i dolewam świeżego słodkiego mleka (około pół litra). Gdy ser się ogrzeje to przelewam do gazy i formuję ser. Czekam, aż się odcieknie serwatka i gotowe.
       
      Niestety ser wychodzi kwaśny a nie słodki. Może ktoś coś doradzi? Gdzie popełniam błąd?
       
      P.S. Nie wiem czy to ważne, ale zawartość tłuszczu w mleku od moich krów oscyluje wokół 3,2%.
    • Przez darek16
      Moze ktos wie jak zniszczyc bakterie w mleku u krow bo ja nie wiem a nie moge dostać 1
      ludzie sypia jakis proszek ale jaki moze ktos wie?
      prosze o każda rade.

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.