krzysiek0694

Zetor 7341 zamiennik zaworu hamulcowego przyczepy

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Zetor
Ecopiotr    105

Jasne, jeśli masz takie (gniazdo i wtyk)) połączenia. Wabco jest stosunkowo drogie, sam mam standardowe od ciężarówek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez center
      Witam Dzis chciałem przedymić mojego 7211 zapalił bez problemu jak gdyby nigdy nic, ale nie chciał ruszyć i gasłRazz no patrze co jest a tam mi hamulce zblokowało rózszałem pedałami ręcznym nic nie pomagało ciagnik stał jak przymarzniety do betonu hehe dopier wrzuciłem jedynke terenowa gazu i przewalczyło to i byo dobże u was tez tak jest czasami ?
    • Przez SzymekQQ
      Witam,
      od pewnego czasu w moim zetorku nie mam hamulców, jako ze pogoda nie najgorsza wziąłem się za robotę.
      Na pierwszy ogień poszło wyczyszczenie wszystkiego co związane jest z układem hamulcowym.
      Wyczyściłem cylinderki hamulcowe z tylnych kół, lewy był niestety cały zapieczony wiec kupiłem nowy.(oryginalnego nie dostałem wiec kupiłem o taki: http://hurtowniaroln...452327.4121.jpg)
      Prawy był w miarę ok wiec poczyściłem zakręciłem.
      Odkręciłem też pompki hamulcowe przy hamulcu nożnym, lewa pompka była wymieniana jakiś czas temu wiec była
      w nie najgorszym stanie, prawa niestety była gorsza, płyn się w niej rozlał więc kupiłem nową.
      I tu mój problem. Hamulec ręczny jest w miarę ok, nożny natomiast już nie. Odpowietrzyłem całą instalacje prawy pedał
      zaczął robić twardy, lewy tez zrobił się twardy ale nie tak jak prawy, schodzi o wiele niżej niż prawy. Odpowietrzałem kilkakrotnie lewy cylinderek
      jednak nic to nie daje nie wiem już co robić. Później zabrałem się za przód który w ogóle nie hamuje wyczyściłem ten
      tłoczek który jest sterowany pneumatycznie jednak dalej nic. Odpowietrzałem przednie hamulce jednak to nic nie daje. Może ktoś z was miał podobny problem?
      Z góry dziekuję za wszelką pomoc
    • Przez Cezary4514
      Witam. Pierwsza sprawa to sprezarka, słabo daje powietrze... mozna powiedziec ze wcale nie ma cisnienia, olej wszystko w porzatku. Rpzbierał juz ktoś? jak sie za to zabrac glowice zdjac i tloczek z pierscionkami wymienic? co tam jeszcze do wymiany jest? a cala sprezarke da sie jakos wykrecic?
       
      Druga sprawa to chamulce. Ucieka płyn ze zbiorniczka. Co wleje to ucieknie po robocie... ucieka z tyłu pod mostem tylnym. Co to moze byc? przewody? pompki to raczej nie? Jak sie do hamulcow dostac, zwolnice rozkrecac? na co szczegolnie zwrocic uwage podczas rozkrecania?
      Z góry dzieki.
    • Przez martin11944
      Witam.
      Nie działa mi hamulec ręczny. jak mam to naprawić ,linka zaciąga ten hamulec a nic nie działa . Prosze o wskazówki. z góry dziękuje.
    • Przez dragonmt852
      Witam, mam problem z zapowietrzonymi hamulcami w swoim zetorze i chciałbym się zapytać czy ta śruba jest śrubą odpowietrzającą (zdjęcie 1) i czy jest tą śrubą, która jest zaznaczona na rysunku strzałką (zdjęcie 2) i czy to tą śrubę trzeba poluzować przy odpowietrzaniu czy jakąś inną?  
       


×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.