Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
seweryn20    657

Pękł  cylinder, zdarza się, rurka, zdarza się, zablokowało iglicę zaworu. Nie masz wyjścia do zdjęcia plecak.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

pawelec1997    5

Tak jak pisze Seweryn, u mnie pękła rurka która idzie z rozdzielacza do cylindra,na zimnym i na pusto podnosił elegancko dopiero jak dostał jakieś obciążenie na podnośnik to opadał i pompa musiała nadrabiać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tiger207    0

Witam forumowiczów i proszę o pomoc.    Postaram się opisać zrozumiałe mój problem i liczę na waszą pomoc !!            Ursus c360 82r Kupiłem go miesiąc temu powiem skromnie udany zakup,popracowałem nim przez miesiąc wszystko działało jak należy aż kturegos dnia podkusiło mnie aby pobawić się małym przełącznikiem podnosnika.        Chyba wiadomo o co chodzi mała aluminiowa przełączając podnośnik na siłowy i coś tam jeszcze nie doczytałem się na żadnym forum o moim problemie więc piszę do was.maly przełącznik z pozycji w tył przeciągnąłem na przód i nie chce wrócić na miejsce wraca tylko na pion  i co z tym się wiąże przełącznik duży chodzący po tarczy również idzie tylko do połowy i dostaje oporu nie chce ciągnąć na siłę ,ramiona podnoszą dobrze na tym pływaniu bo to chyba pływanie tyle się doczytałem więc problem jest dla mnie nie zrozumiały mechaniczny  proszę o pomoc z góry dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piratqwert    5

u mnie jest odwrotnie.... jak jest całkiem z tyłu to podnośnik wariuje. muszę go przestawić lekko do przodu.

możliwe że coś się zacięło na cięgnach. w ostateczności będziesz musiał zdjąć plecak i zobaczyć czy coś nie wadzi. lub spróbuj poruszać jednym i drugim.... to może wskoczy na swoje miejsce. tylko uważaj z siłą. żebyś nie pogorszył.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tiger207    0

Jak powinno to działać prawidłowo? u mnie działało to tak z pozycji w tył na pion potem na pozycja przód i jeszcze raz do przodu idzie tylko że sprężynuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Panowie, sprawa wyglada tak, ostatnio podczas remontu skrzyni i tylnego mostu wymieniliśmy cylinder z tłokiem teraz gdy złożyliśmy jest tak że gdy człowiek stanie na cięgłach to podnosi ale gdy np podjechałem pod talerzówkę to podnosi 5cm i koniec ale gdy trzymam dźwignie do podnoszenia i dam dźwignie od hydrauliki do góry to dopiero sobie podnosi bez najmniejszego problemu i mam pytanie co się mogło uszkodzić? Przed remontem podnosił do końca normalnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Buszido007    46

Podpowie mi ktoś co może być przyczyną tego, że na "pozycyjnej" wajcha sterująca podnośnikiem po przesunięciu na maksa do tyłu (podnoszenie) powoli się cofa, przez co maszyna nie jest unoszona do samej góry (trzeba trzymać wajchę do końca), a na siłowej tego zjawiska nie ma? (wajcha zatrzymuje się na skrajnej pozycji do tyłu i stoi)?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Adi96    906

Dziwne,bo zazwyczaj trzeba dokręcić nakrętke od sprężynki co ustala siłę dociskania dźwignię do tarczy po prawej stronie jest to,najpierw popatrz potem pisz posty na forum.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Adi96    906

Coś pykło w tym mechaniźmie w sumie pierwszy raz słyszę taki przypadek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bears    41

Chodzi Ci o to że dźwignia po przesunięciu w położenie "Podniesione" cofa się do pozycji "Góra/Płycej" ?

3c24c8eb4f85b5766939a18a3fd1.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    657

Ustawienie mechanizmu dla jednego i drugiego systemu pracy jest trochę inne. Załóż nowe podkładki, sprężynę jak stara już biedna i będzie stało tak jak ci się marzy xD


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Daoran23    0

Siema mam problem z podniśnikiem tzn.1,5roku temu kupiłem pomoe wzmocnioną waryński39l/min wszystko było super do czasu tegorocznego lata ze na zimnym oleju wszystko pięknie na wolniutkich obrotach podnosił a na rozgrzanym to trzeba gazowac nawe przy lekkich narzędziach rozdzielacz niejest nowy alejak by padł to by opuszczał ale jak podniesie to trzyma nawet siewnik zborzowy bo cylinder tłok i uszczelniacze nowe .Więc jak myslicie czy mam racie ze z pompą cos nie tak bo nawet na kiper jak wywracałem 3,5 tonówkegruzu to musiałem dac gazu bo na wolnych obrotach podniosła tyle ile wysuwają sie te grubsze cylindry a przy tych cieńszych w gure ani drgnoł na wolnych .Oddałem na reklamacie ale facet juz mnie straszy ze to napewno nie pompa bo to dobra filma i ze jak okaze sie dobra to bende bulił za koszty sprawdzenia i wysyłki .Z gury dzięki za pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    657

Ciśnienie zmierz manometrem na wyjściach zewnętrznych ale zakładam że pompę szlag trafił.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez c330ursus
      Fajnie się pracuje maszyną która fajnie wygląda. Dlatego zakładam ten temat bo chyba każdy coś zmienił w swojej C-330. Choćby najgłupszy szczegół ale ciągnik już lepiej wygląda piszcie nawet takie szczegóły (oczywiście coś większego niż śrubka czy podkładka <_< )
       
      Ja zaczne:
       
      Radio
      Kontrolka hamulca
      tapicerka na syficie
       
      Nie wiecie jak umyć opon żeby były umyte ja na tym zdjęciu (link poniżej)
      http://www.agrofoto.pl/forum/gallery-image40045.html
       
      przynajmniej te z tyłu bo zwykłą wodą pod ciśnieniem i płynem do naczyń sie nie da <_<
    • Przez c330ursus
      Zamierzam kupić glebogryzarkę do mojego Ursusa C-330 tylko nie wiem ile metrów może być żeby C-330 ją pociągną i jakie zapotrzebowanie mocy na ile metrów glebogryzarki?
       
      Takie mam na oku Która waszym zdaniem będzie najlepsza i którą uciągnie Ursus C-330
       
      http://www.allegro.pl/item346301100_glebog...anio_slask.html
       
      http://www.allegro.pl/item338616663_glebog...sus_zetor_.html
       
      http://www.allegro.pl/item345489219_glebog..._90mokazja.html
       
      I jeszcze będę potrzebował wałek przekaźnika, ponieważ jest to moja pierwsza maszyna na wałek Coś takiego będzie pasować?
       
      http://www.allegro.pl/item344553143_walek_przekaznika.html
    • Przez maxifarmer
      zakupiłem nie dawno mf-a 6180 i mam z nim kilka problemów otóż:
      -rewers elektrohydrauliczny nie przełącza się prwidłowo tzn, raz wejdzie a raz
      -podnośnik się zacina
      -czasem trace wspomaganie
      -często mróga kontrolka od ciśnienia oleju i jednocześnie włącza się kontrolka usterki właśnie przy przełączaniu rewersem
      nie wiem co może być przyczyną tych usterek, zaobserwowałem również to że te usterki zaczynają się dziadz dopiero po kilku minutach pracy dopuki ciągnik się nie nagrzeje to wszystko działa poprawnie
      mam kilka chipotez a mianowicie, może to być wina oleju w skrzyni (skrzynia zalana jest Agrolem ponieważ z takim olejem był zalany i przy wymianie zalałem takim samym), lub może filtrów,
      nie sądzę aby była to kwestia elektroniki ponieważ te objawy raczej związane są z olejem
      proszę wypowiadajcie się
    • Przez bartek99718
      Witam wszystkich . W ubiegłym tygodniu zakupiliśmy do gospodarstwa MF 3080 E bez tura. Mamy zamiar dokupić , więc tak jak w temacie szukam informacji jakie ładowacze pasują na ten ciągnik. Myślimy tu o czymś używanym. Z góry dzięki za pomoc .
    • Przez sam22
      mam ciągnik mf3060 od kilku lat, teraz kupilem prasę JD 590 i zayważtłem, że działa tylko jedno wyjście hydrauliki w jednej parze a w drugiej nie działa żadne. Może ktoś wie co się mogło stać. Piszcie!
×