News
tomaszek83

budynek gospodarczy na fundamentach gnojownika

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Budynek
tomaszek83    0

Witam :)

Planuję przebudować stary gnojownik na budynek gospodarczy(gnojownik jest naniesiony na mapie). Czy wystarczy zgłoszenie bez pozwolenia? Poniżej rysunek z istniejącymi już fundamentami gnojownika, a także budynkami znajdującymi się obok (na których chciałbym podwiesić dach).

Linie czerwone to fundament od gnojownika, na którym chciałbym postawić mur.

Linia zielona to przyszła brama.

Między stodołą a oborą jest także brama, która zostanie. 

post-30168-0-55218700-1456753426_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez iroo10
      Witam. 
      Mam w planach wykorzystać pomieszczenie w starej oborze jako garaż/warsztat. Wymiary pomieszczenia to ok 7m długości, 6m szerokości i ok 3m wysokości wewnątrz. W chwili obecnej nie ma tam stopu, natomiast w poprzek pomieszczenia leżą 3 belki a na nich drążki na których jest słoma. Mam zamiar usunąć starą słomę i drążki, więc zostaną same belki. W warsztacie będzie używana szlifierka kątowa i spawarka i tu zaczyna się moje pytanie jak oddzielić dach te pomieszczenie od dachu który jest odeskowany? Najlepszym rozwiązaniem byłoby zalanie betonowego stropu ale to są spore koszta. Myślałem nad zrobieniem "stropu z blachy" ale ze względu na skraplanie na powierzchni blachy odpada. Kolejnym wyjściem nad którym się zastanawiam jest płyta OSB, tylko co z palnością przy szlifierce i spawarce? 
      Może ktoś macie jakieś inne pomysły jak to stosunkowo tanio wykonać?
    • Przez mechanizator72
      Witam, pracuję na fermie bydła mlecznego, sama ferma liczy 1300 krów, ale nie o to chodzi. Zarabiam nieco ponad 3000 netto, moi rodzice prowadzą gospodarstwo rolne o powierzchni 20 ha, obecnie mamy 46 opasów. Od pewnego czasu pomagam finansowo w rozwoju gospodarstwa, w ciągu roku z około 30 sztuk powiększyliśmy nasz inwentarz do około 50, co jest wzrostem o 40%, czyli całkiem sporym jak na 12 miesięcy.  Sprawia to też, że w tej chwili w gospodarstwie jest spory procentowy udział sztuk do 1 roku. Czy waszym zdaniem warto nadal w to inwestować, aby dojść do granicy 100 sztuk i za kilka lub kilkanaście lat rzucić pracę na etacie i żyć z gospodarstwa, czy może nie bawić się w samodzielną działalność i żyć  z tego co zarabiam?
    • Przez Artur1211
      Mam w planach budowe chłodni na warzywa o pojemności 100 ton podzieloną na 3 komory chciał bym sie dowiedzieć jaki byl by koszt budowy takiej chlodni.budowa w wojewudztwie mazowieckim prosił bym o polecenie wykonawców dobrych.
    • Przez Piters182
      Cześć, jakie ogrodzenie byście polecili, chciałbym się ogrodzić za stodołą. Warunek jest taki min 2m wysokości i coś takiego by mnie sąsiad nie podglądał wtedy jak oddaje mocz. :-)
    • Przez men0410
      Witam Piszcie tutaj czy znacie kogoś kto obrabia dużą ilość hektarów względem mocy ciągników. :rolleyes: Ja osobiście znam gościa co obrabia 100 ha Ursusem 914 ,4514 i c360.Ale jeszcze niedawno gdy miał 70 ha to 914 jeszcze niemiał , czyli obrabiał taki areał tylko 4514 i c360. :blink: Proszę moderatorów o nie usuwanie tematu lub przeniesienie do innego działu (ale chyba to dobry dział)ponieważ jestem ciekawy i może się to przydać innym. :rolleyes:
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.