Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

To znaczy ze nie masz żadnego pojęcia o czym piszesz. 

Co do Smoleńska 

terrain ahead, terrain ahead, pull up,  pull up i wszystko w temacie

No nie wszystko Ulman bo jeszcze sporo działo się na długo przed pull UP! 

13 godzin temu, mirro napisał:

Naprowadzali tak jak mieli skalibrowane ustrojstwa. A ustrojstwa były przedpotopowe i bez widoczności pasa tylko wariat by się porwał tam lądować tym autobusem. 
Na pokładzie samobójca był jeden. Miał cel i nie przewidywał jakichś odstępstw, Reszta to wypełniacz. Przypadkowe ofiary.

Jak by tak było jak piszesz to przy tej kalibracji nikt wcześnie by tam nie wylądował chyba że sugerujesz że tylko dla tupolewa specjalnie skalibrowali?!?!? 

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, mirro napisał:

I dlatego Prezes chciał wrzucić ich do swojej trzódki jako nową jakość. Ale tylko jako nową jakość. Inna sprawa że dużo z socjalu już nie można obiecać , więc przydałyby się teraz pomysły Kukiza aby uwaga przeniosła się na inne pole. PiS zaczyna wchodzić w stan PO, czyli samozadowolenia, więc i na barykady się nie rwą. Od tej chwili już powinno samo się paść a działacze odcinać kupony.

Mirro to porównanie całkowicie bez sensu bo pomysl po czym PO miało wpaść w samozadowolenie no chyba że po tym że kolejny raz  oszukalo swoich MEGA naiwnych wyborców. PiS obietnice traktuje serio i większość zrealizował a jak coś obiecuję to konkretnie i tyle. Platfusy zapedzily się w kozi róg i dobrze nierobom i klamcom j**anym. 

1 minutę temu, Ulman napisał:

Działo się  - „będziemy próbować do skutku”

Nikt nie próbował tam do skutku bo ruscy nawigatorzy plus innych czynników kilka nie dało szans na żadne próby do skutku. To było jedno podejście na nieprawdziwych danych z wieży i tyle. 

• Like 2
Opublikowano

Ty weź wsiądź w szybowiec i zaklej sobie owiewkę i spróbuj wylądować jak ktoś z 30 kilometrów będzie Ci mówił: No widzę cię, mniej więcej dobrze lecisz. Nocą bez księżyca to jest uczucie jakbyś stał w smole a przy mgle różni się tylko kolor. Patrzyli na wysokościomierz i liczyli, że zobaczą pas w ostatniej chwili to zdecydują. Nie zobaczył, nacisnął przycisk odruchowo i zanim się połapał co i jak zaj.. w drzewo. Wystarczy że system zwiększania siły nośnej na małych prędkościach od uderzenia zaszwankował, skrzydło jest z aluminium i obciążone paliwem... Spiskowcy jednak wiedzą lepiej. To tak jak z tym Tauronem. "Całość grupy ma plus". O co z tego? To dobrze? Poto jest działalność rozdzielona aby polawirować w podatkach, pogenerować koszty a w razie zagrożenia pozbyć się kuli u nogi. Dobrze byłoby wtedy, gdyby w porównaniu do aktywów czy wartości majątku zysk całości pozwalał tej całości iść do przodu. Tu nie jest dobrze i to podobna sytuacja jak ukryte bezrobocie.

Opublikowano (edytowane)

Nad Ukraina też od mgły spadł samolot pasażerski, bo elita na pokładzie tego chciała 🤣

Oj ludzie że wy w te banialuki wierzycie o nieszczęśliwym wypadku....

zalepiona taśmą owiewka, mgła, smoła, chłopaku o czym tu donosisz, że przedszkolaki za sterem a maszyna to niczym prosta bez zbędnej elektroniki i wskaźników wersja ursus C330 AIR?

No i ta pancerna brzoza xD

Prawda wyjdzie na jaw, ale za 50 a może za 100lat.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

To jeszcze nie wyszła skoro już ja znasz?

W Tauronie ukryte da deficytowe kopalnie

slodki - pull up pull up to nadrzędne komendy wobec ruskich kontrolerów. Jak wielokrotnie pisałem - musieli zrobić z nich męczenników bo inaczej trzeba by przyznać ze zginęli przez głupotę co złe świadczyłoby o elicie

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
11 minut temu, damianzbr napisał:

Oj ludzie że wy w te banialuki wierzycie o nieszczęśliwym wypadku....

daj przykład jakiego kolwiek nieszczesliwego wypadku , zawsze za tym ,,nieszczesliwym wypadkiem '' jest osoba która coś zj***ła 

• Like 1
Opublikowano

ulman - pull up przy tego typu manewrze to tylko komunikat bo pilot się go spodziewa. Donoszę Ci damian, że w tych warunkach bez ILS ta maszyna tak właśnie leciała. Albo nie, leciała jak szybowiec z przyczepionym obciążnikiem na tuzie. Człowieku, wystarczy, że na krawędzi natarcia puszczą nity od poszycia i skrzydło pójdzie przy ponad 300 km/h w pył. Jeszcze naprężone przez zwiększenie siły nośnej. Mechanizacja skrzydła trymerami, slotami czy klapami potrafi się spier... przez zerwany sworzeń a on tu zaj...bał w drzewo!

Opublikowano

Obejrzyjcie sobie tupolewa co się w swierkowym lesie rozjebał i tymi samymi skrzydłami zanim odpadły wy***rdolił przesieke na kilkaset metrów a kadłub pękł w trzech miejscach a nie wyglądał jak po nieudanej teleportacji.  Więc mi nie pier**l dtaras że takie samo skrzydło uciela Brzózka jeszcze zmieniła tor lotu o tyle stopni.. j**ana jakaś stalowa, nowy ruski gatunek bieriozy. 

• Like 2
Opublikowano

Odwrócił się napierdulając resztą skrzydła w bagnie czy pilot zadarł dziób zmniejszając możliwie prędkość zanim zamknął oczy i czekał co będzie? Polski samolot miał silniki na 110% a ten ze świerkowego lasu? Słodki, weź sobie beemkę od romana, tam jest dużo aluminium. Ja Ci umocuję brzozowy kołek a Ty rozpędzisz wóz do 200 i w to wjedziesz, ok?

Opublikowano (edytowane)

Drzwiami, otwartymi drzwiami w ten kołek, dla poprawienia efektu może być na wstecznym, najwyżej BEMę rozpędzimy na lince innym autem do 200. Ok?

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Policz prędkość razy masę tupolewa i naprzeciw masę brzozy która stoi i jest cięta rzekomo na wysokości ok 8m od ziemi. Porównaj jeszcze gęstość aluminium i drewna brzozowego. A i jeszcze twierdzisz że skrzydło obciążone paliwem i nim wypełnione.  Tupolew miał silniki na 110 % i pewnie prędkość też na 110 % bo to jak bmw mpower jebniesz w gas i już po chwili 200 na h zapierdalasz.

A to aluminium z tupolewa to też nie to co aluminiumz bmw. 

• Like 1
Opublikowano

Zgłoś się do Antka . Tam Takich potrzeba .:P

Kurna same biegłe od wypadków lotniczych . Pomnik może jeszcze jeden trza postawić ?

Opublikowano
5 minut temu, zetorki12 napisał:

Zgłoś się do Antka . Tam Takich potrzeba .:P

Kurna same biegłe od wypadków lotniczych . Pomnik może jeszcze jeden trza postawić ?

pod twoją oborą postawimy pomnik obrońców wolności i demokracji

Opublikowano

Pod swoją se stawiaj . Pod moją to tylko miejsce na gnój . :P

Opublikowano

jak mówisz ze trzeba, to gdzie nie lepiej jak u tego co go  potrzebuje

Opublikowano

nic nie bój 😁 wydzierżawią grunt i sowicie ci zapłacą

jeszcze będziesz chciał żeby kilka ich postawili. tylko jak mateusz weżmie się za fundusze to możesz się oblizać smakiem

Opublikowano

Znaczy że ten "mateusz " taki oszust ? No nie wiem .  No ale skoro tak twierdzisz .

Opublikowano

no ten co lata w czerwonej marynarce z długimi dredami i tęczową flagą

Opublikowano

A to nie znam . Staram się na takich debili nie zwracać uwagi .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v