STRATY ZIARNA na sitach - jak obliczyć normę strat
Przez
AgroSikora, w Tematy ogólne
-
Podobna zawartość
-
Przez Karol07
Witam stoję przed wyborem kombajnu zbożowego na jakieś 50 ha rocznie na razie kosiłem to bizonem Z056 super ale chciał bym coś nowszego i większego heder max 5,5m no ale nie mniejszy jak 4,5 rok chociaż 2000 ale nie wiem co wybrać jaka markę i model bo z tego co się dowiadywałem to te kombajny są proste w porównaniu do classa co ma ponoć tyle wszystkiego że nie wiadomo co do czego jaki kombajn polecacie Dziękuję z góry i pozdrawiam
-
Przez tomek1974
Witam zauważyliście że moce halogenów led są wyssane z palca ,kupiłem kilka i mają w najlepszym przypadku połowę mocy niż piszą oczywiście odsyłam je z powrotem .Dlaczego nie podają poboru prądu w amperach przy 12 V i każdy by wiedział jaka jest rzeczywista moc halogenu.
-
Przez atomik
tylko bez sciemniania ile naprawde wam wchodzi w bizony, rekordy i inne jelenie. w mojego poprzedniego rekorda pszenzyta wchodizła bez deka 2,5 t . w Obecnym jd 1055 wchodzi mniej dokłądni ejeszcze nie wiemcos koło 1,8 t jeczmienia ozimego
-
Przez Xfranek
Mam problem z kombajnem, gdy kosiłem zboże w pewnym momencie nie dało się stręcić kierownicą, dopiero gdy z całej siły pociągnęłem kierownicą zaczęła działać. Teraz jest tak cały czas. Co może być zepsute? Może pompa wspomagania czy orbitrol.
-
Przez pawelzielony86
Posiadam kombajn sampo 580 - potrzebuje pomocy, nie mogę za bardzo dojść ładu z ustawieniem sit wiatru na poszczególne zboża, czy któryś z kolegów mógłby pomóc.
-