Skocz do zawartości
zbysiux31

john deere 6100 padła mi cała hydraulika

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
zbysiux31    0

Witam w ciągniku John deere 6100 padła mi cała hydraulika.Przy 8 stopniowym mrozie odpaliłem ciągnik pochodził 5 minut na wolnych obrotach po czym wsiadłem i ruszyłem 4 metry i to był koniec .Spod ciągnika (gdzieś tył prawe koło )pokazała się chmurka dymu i ciągnik przestał jechać , nie działa też tur,wspomaganie i  podnośnik, zapaliła się też kontrolka od oleju w skrzyni.Jeśli miał ktoś podobny przypadek lub może mi ktoś coś podpowiedzieć lub pomóc będe wdzięczny .Z góry dziękuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ZYLA    35

Myślę że pompa Ci się spaliła. Olej zgestnial, mial trochę wody pewnie to zapchało filtr. A z braku oleju pompa mogła się spalić. Odkręć filtr oleju hydraulicznego to będziesz wiedział. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

ZYLA    35

Czy się spalila to raczej nie poznasz, ale czy jest w srodku bialy szlam to będziesz wiedział że to przez olej i filtr. Który  zablokował dopływ oleju do pompy. 

Choć pewnie już so ie poradziłeś. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zbysiux31    0

Na razie czekam na mechanika ale okazało się że ukręcił się wałek napędzający (od silnika)cała skrzynie łacznie z hydrauliką.Zobaczymy ile wyniosą koszty?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adrian3005    45

Ale o ile dobrze kojarzą to wałek wychodzi ze skrzyni tzw atak, a przy silniku jest tulejka z frezami w środku ..

 

w każdym bądź razie dziwne że wałek się ukręcił ..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×