Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@chudy 1217 aleś zabłysną tym swoim postem a pokaż mi dziedzinę w dzisiejszych czasach gdzie zarabiasz dobre pieniadze co na pszenicy masz kokosy czy na trzodzie ja krów nie trzymam a wspołczuje mleczarzą 

Opublikowano

W chwili obecnej nie mam zamiaru się rozwijać ani tym bardziej korzystać z MGR. Starczy mi to co mam maszyny też mam ok więc nie widzę potrzeby kupowania nowego ciągnika czy beczki tylko z takiego powodu że sąsiad kupuje. 

Opublikowano

Panowie koniec interesu na krowach. Komornicy w akcji, ale nie martwcie się . Zwiększajcie stada i kupujcie nowe john deeery i hollandy, będzie co kupować od komornika :)

pocaluj nas w pompke

Opublikowano

Panowie koniec interesu na krowach. Komornicy w akcji, ale nie martwcie się . Zwiększajcie stada i kupujcie nowe john deeery i hollandy, będzie co kupować od komornika :)

Po pierwsze to Chudy weź trochę ogarnij się, widać, że komuś czegoś zazdrościsz lub sam się przejechałeś na tym i teraz szukasz winy w całym.

po drugie nie lubię jak ktoś wrzuca wszystkich do jednego worka. 

a po trzecie to kto z głową prowadzi gospodarstwo rolne to nigdy do tej osoby nie zawita komornik :)

Opublikowano

Piątnica cena bez zmiany po dzisiejszej radzie. Nie piszę ile ale co niektórzy muszą sprzedać dwa litry na mój jeden...nie ma sprawiedliwości

Po zakazie karmienia soi gmo koszt produkcji o wiele wzrósł?

Nie piszcie że lacpol taki zły, rotr ostro z nim rywalizuje...

Opublikowano

Soja bez gmo jest bodajże z 400 zł/t droższa na tonie, więc są to śmieszne różnice w porównaniu z różnicą ceny w piątnicy, droższą zmianą jest zapewne pełnoporcjówka(granulki) bo zapewne droższa jest z 200 zł/t a tego idzie trochę więcej niż soi, ale to tylko takie teoretyzowanie, gorzej będzie jak firmy wyczują zysk na tym i że dostawcy z piątnicy muszą to kupować i cena skoczy z 20% do góry...

Opublikowano

W chwili obecnej nie mam zamiaru się rozwijać ani tym bardziej korzystać z MGR. Starczy mi to co mam maszyny też mam ok więc nie widzę potrzeby kupowania nowego ciągnika czy beczki tylko z takiego powodu że sąsiad kupuje. 

Drogi kolego pokaż jakiś kwit na udowodnienie swojego  wpisu, bo też odstawiamy podobną ilość do tej samej spółdzielni i cena jest diametralnie inna.

Opublikowano

Zetorr po Twojej wypowiedzi inteligencji nie widać ;)

po Twojej fotce przepelnionej photoshop-em badz po prostu skradzionej z neta tez nie ;) zetorr podszedl do tej wypowiedzi emocjonalnie i nie ma co mu sie dziwic bo wszystko ma swoje granice, cierpliwosc tez.  Wypie...lic z tego forum  niespelna rozumu, zawistnego i plujacego jadem CHUDY1217, bo caly czas nawija to samo czyli farmazony ktore nie wnosza nic do tematu a wrecz prowokuja i stwarzaja nerwowa atmosfere tu na forum w tym i tak ciezkim i nerwowym okresie na rynku mleka. Do pewnego czasu bylo to smieszne, ale teraz zaczelo robic sie wrecz zenujace dlatego koniec tej ignorancji. Apeluje do moderatorow o interwencje i pytam gdzie jestescie...?

Opublikowano

Absolutnie nie jestem fanem wypowiedzi  Chudego 1217,ale jak tak trochę pomyśleć i jak tak z boku ustaći sprawie spojrzeć to może i ma trochę racji.   Dyskusja tak jak za komuny jeden staje na mównicy a reszta przyklaskuje bo jest to według ideologii,i jej linii nic nie daje,dobrze jak ktoś stanie z boku i szuka ,,dziury w całym'',trochę wtedy człek wyjrzy poza klapki ,szerzej spojrzy na problem i w przyszłości mniej rozczarowań.   Sudowia  Suwałki do 5000l   4,3 tł,białko 3,1,somatyka 200,      0,7 zł minus wszelkie potrącenia na udziały , fwp,na łapkę wychodzi ok 65 gr      [cena x litry- potrącenia]

Przepraszam do 3000l.

Opublikowano

To jest polska mentalność!! Już byś się chłopie nie odzywał lub wytrzyj gile spod nosa bo nie wiesz o czym piszesz. Nie przejmuj się ale jest tak że to o czym piszesz  wróci do Ciebie ze zdwojoną siłą. U nas jest tak że jak sąsiad ma 5 krów więcej to polak nie pomyśli co zrobić aby powiększyć  stado o te 5 krów i mieć tyle co sąsiad tylko myśli co zrobić aby mu te 5 krów padło i żeby miał tyle co ja. Masakra takim czymś ta polska jeszcze wieki będzie tkwić w tym gównie. Żydzi bardzo prężnie się odradzają ale mają zasady jak się komuś noga podwinie to wszyscy raz go ratują!!!!! a u nas jest tak że wszyscy biją brawo cieszą się i piją za to wódkę że sąsiada licytują wstyd mi za takich "polaków" !!!!!

Opublikowano

Piątnica przy ilości około 17000 L na miesiąc 1,55 zł powyżej 20000L jest cena wyzsza

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v