Skocz do zawartości
wpz

Smarowanie silnika Agrotron K 420

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
wpz    0

Witam.Mam pytanie do użytkowników Agrotronów K 420 czy po odpaleniu silnika kontrolka smarowania gaśnie od razu czy jak u mnie po 3-4 sek.niezależnie czy zimny czy ciepły silnik.Dodam tylko że olej 10W 40 DF z serwisu wymieniany po 250godz.przebieg ok 2000 godz.Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
BUSTED    60

kontrolka powinna zgasnac po nabiciu cisnienia tak ze musi to to chwilkę potrwać u mnie w ursusie zanim zegar pokaze cisnienie to tez mija 2-3 sekundy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
yudin    7

dla pewności zmierz ciśnienie może, teoretycznie moim zdaniem kontrolka powinna zgasnąc po 1 - max 2 sekundzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

lolo12    0

Ta gasnąca kontrolka to znaczenia w każdym  ciągniku inaczej gasnie smarowanie zależy kto jak ciągnik odpala... Jak ktos odpala ciągnik i wtrakcie rozruchu dodaje pedał gazu to kontrolka smarowania od razu zgasnie bo jest pow 750 obr/min silnik a jak normalnie bez dodawania gazu i silnik wejdzie do 750obr/min to po 2-3 sek gasnie smarowanie to wszystko tak jak kto uruchamia maszyne..

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Grzenio
      Wie ktoś może co oznacza błąd nr 85 w DF agrotronie z 2008 r.
      Może ktoś już spotkał się z tym błędem?
      Z góry dzieki za pomoc.
    • Przez andrzej80j
      Witam mam problem z półbiegami szarpie ciągnikiem i nieczuc zmiany przełączanie pomiędzy "L" i "M" tylko czasami nieraz chodzi wszystko dodam że na "H" ciągnik jedzie ok nic nie szarpie . Dzięki zgóry za podpowieć
       
    • Przez GracjanDF
      Witam ostatnio wyskoczył mi błąd T86 w Deutz Fahr 430 g i przestała działać czułość rwania tą która się zmienia w gałce od rewersu😉 Jakieś pomysły żeby to usunąć czy coś w tym stylu ? Z góry dzięki za pomoc 
    • Przez zacx18
      Witam  mam problem z rozłączaniem się rewersu elektrohydraulicznego   w ciągniku DF Agroplus 100  (skrzynia bez półbiegów). Rewers rozłącza się gdy obroty silnika spadną poniżej 800 obrotów powyżej 800 działa i nie ma  znaczenia czy olej jest ciepły czy zimny    . Gdy rozłączy  się rewers  wyrzuca błąd   w postaci migającej lampki  (jedno błyśnięcie długie , cztery krótkie )
      Czy może być to wina pompy hydraulicznej ? czy coś innego ?
    • Przez DeutzFahrAgroplus85
      Pomocy.
       
      Posiadam od niedawna ciągnik Deutz Fahr Agroplus85 z rocznika 2000 typ D11S. 
      Problem polega na tym, że nie ma mocy i kopci na czarno. 
      Zrobione zostały wtryski, uszczelniony kolektor dolotowy i intercooler, a problem nie zniknął. Turbo Ok. 
      Spotkał się ktoś z was z takim problemem? Bądź ma jakiś pomysł? 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.