Skocz do zawartości
News
Ganiek

Wymiana joysticka w turze stoll robust F15

Polecane posty

Ganiek    2

 Witam tak jak w temacie chciałbym wymienić joystick przy turze stoll robust F15 i mam problem z przewodami bo w joysticku stolla były przewody czarny  czerwony i zielony a w tym którym kupiłem (jest na zdjęciu) są czarne przewody i jedyne ich oznaczenie to 1, 2 i 3 i moje pytanie brzmi jak to połączyć. 

post-116487-0-23754100-1449915635.jpg

post-116487-0-58782500-1449915674_thumb.jpg

post-116487-0-20182500-1449915680_thumb.jpg

post-116487-0-85799400-1449915685_thumb.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

toof    5

Witam

Pierwsze pytanie to czy masz pojęcie o elektryce? 

Rozumiem że z twojego joja wychodzą trzy czarne kable, jeżeli tak to musisz znaleźć te dwa które zamykane są przez przycisk na joju. Jak już ze znajdziesz to do jednego podłączasz + a drugi podłączasz do dodatniego bieguna przy gnieździe na konstrukcji wsporczej ładowacza (nie pamiętam czy polaryzacja ma znaczenie, ale tak na wszelki wypadek). Do drugiego bieguna w gnieździe dajesz -, czyli masę. Do gniazda podłączona jest wtyczka, z której poprowadzony jest przewód do cewki elektrozaworu na przodzie ramy ładowacza. Dobór kolorów kabli jest tu zupełnie bez znaczenia - kwestia uznania producenta. Plus na joja najlepiej pociągnąć za stacyjką, ażeby nie było możliwości uruchomienia elektrozaworu bez przekręcenia kluczyka. Po prawidłowym podłączeniu powinno być słychać pracę elektrozaworu po naciśnięciu przycisku, oczywiście zanim odpalisz ciągnik. I jeszcze jedno. Sprawdź czy masz zabezpieczony obwód od ładowacza, jeśli nie to warto wrzucić bezpiecznik.

Pozdrawiam

P.S. a dlaczego wymieniasz joja?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ganiek    2

już wymieniłem :D okazało się że pod podłogą są połączone przewody i tylko tam wystarczyło pomyśleć :D wymieniałem bo orginalny stolla mi się połamał :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Marco007
      Witam. Zakupiłem prasę jak w temacie i nie działa mi w niej owijanie siatką. Chodzi o to że ten siłownik elektryczny który odpowiada za rozpoczecie i chyba za zakończenie owijania ma ucięte dwa kabelki i nie wiem jak to wszystko podłączyć aby zadziałało. Ma ktoś doświadczenie w tej prasie?? Mogę zamieścić zdjęcia jeżeli to komuś coś pomoże.
    • Przez Luk330360
      Witam mam problem z ziemniakami odmiany Denar  Jak widać na zdjęciu kawałek od drogi są ładne a dalej liche  Nie wiem czy to niedobór jakiegoś składnika czy coś innego ?  Korzeń wygląda  na zdrowy  Co o tym  myślicie  ? Dawka  nawozu była dana całkiem konkretna ( Tarnogran 25  i Saletra amonowa )
       


       

    • Przez Danielkoltun
      Witam , trochę przewałkowałkowałem tematów o stollu ale nie znalazłem odpowiedzi , mianowicie kombajn nie reaguje na ruch tym automatem prawo , lewo , góra i dół nic się nie dzieje . Jak biorę z joysticka to wszystko działa normalnie i przy braniu Lewo\Prawo na tych czujnikach ( czerwonych ) zaświecają się diody , tak samo gdy opuszczam na dolnym czujniku się zaświeca dioda a jak biorę do góry to zaświeca się dioda w takim palcu nad tym czujnikiem . Problem jest taki ogólnie że zero reakcji , tak jakby napięcie nie dochodziło . Może ktoś z was miał coś podobnego ? , z góry dziękuję za każdą wskazówkę . 

    • Przez lukas1981
      Witam ,mam ciągnik Steyr 4110 i z przebiegiem 400 h. Od jakiegoś czasu nie załącza mi wyjść hydraulicznych a podnośnik działa normalnie.Dzieje się to losowo . Raz załączy a raz nie. Może ktoś coś podpowie.
    • Przez iroo10
      Witam.
      Mam problem z napędem w  nh tl 100. Napęd jest cały czas włączony, nie reaguje na przycisk. Oprócz tego ciągnik ma problem  hamulcami wyciekło trochę płynu z pompki, płyn został uzupełniony. Ciągnik jedzie, ale czuć jakby coś go hamowało. Być może obie awarie są powiązane ponieważ wystąpiły w podobnym okresie. Od czego zacząć poszukiwania przyczyny?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.