artoni

uszczelnienie pokrywy pompy hydraulicznej

Polecane posty

artoni    0

Witam

tak jak w temacie mam problem z wyciekiem oleju z j pokrywy od pompy i mam pytanie czym się ją powinno uszczelnić, tzn. czy do niej jest dedykowana uszczelka, czy może uszczelnia się ją sylikonem, jeśli tak to jakim.

 

jeszcze powiedzcie mi czy ta obudowa jest zespolona, przykręcona do pompy, czy bez problemu idzie ją odkręcić i uszczelnić a muszę to zrobić bo w strasznym tempie mi tego oleju ubywa, np niedawno zauważyłem że marnie mi podnosi tura, no to dolałem bańkę hipolu, bo taki był ubytek i było super ale tylko do następnego dnia, zetor trochę popracował łyżką i do astępnego dnia 4 litry oleju wyparowały.

 

I ostatnie moje pytanie, do czego służy ta śruba na środku tej obudowy pompy wkręcana w zdłuż zaczepu ona jest wkręcona w takie uwypuklenie w tym deklu i jest to śruba tej samej średnicy co od pokrywy, z góry dziękuję za pomoc.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
seweryn20    799

Ta pokrywa to popularnie zwany talerz. Odkręć ją, od niej odkręć pompę i wspornik napędu, wymień pod śrubami oringi jeśli to to samo co w 60-ce, pokrywę przykręć na uszczelce lub masie uszczelniającej np. dirko czy victor reinz. Silikon zostaw sobie do posadzenia kibla na kafelkach. 

Ta śruba to zaślepiony kanał pompy oleju.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
artoni    0

seweryn20 dziekuję za pomoc, myślałem ze nie będę musiał ruszać pompy ale i tak się za to wezmę .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

seweryn20    799

Zrób to raz a dobrze i spokój będziesz miał na lata. Suchy brzuch cieszy. 

Ogólnie możesz wpaść na katalog części 60-ki i kupić oringi i uszczelkę to grosze.

I błagam nie skręcaj na silikonie. Tylko masa uszczelniająca choć by któraś z tych co podałem.


BEDNARY 2017... w końcu zobaczyłem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
artoni    0

Witam

odświeżę trochę temat żeby nie zakładać nowego.

W moim zetorku 6245 słabiutko podnosił tur, żeby coś podnieść trzeba było niesamowicie gazować więc wymieniłem dwa filtry, magnetyczny i ten przy zbiorniku paliwa i jak ręką odjął tur podnosił fantastycznie, ale niestety tylko przez 2 dni, więc drogą prób i błędów doszedłem do tego że wystarczy wyjąć i włożyć ten filtr magnetyczny i znów bardzo dobrze podnosi i tak co 2-3 dni się dzieje, zaznaczam ze testowałem to już 3-4 razy i nie mam pojęcia co to kurna może być.

I jeszcze jedna sprawa nie podoba mi się ten olej w skrzyni, jak wymieniałem ten filtr papierowy przy baku, to to co wylałem z tego filtra mało przypominało olej a raczej jakąś breje mleczną no i na bagnecie ten olej jest jakiś spieniony a wcześniej jak pamiętam był klarowny.

 

 

Edytowano przez artoni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez krzysiek1988
      Panowie mam problem. Mam tur 2 sekcyjny.  Po zakupie okazało się, że pompa już nie domaga więc wymieniłem na wydajniejszą - Hylmet 40l/min. Do tego zamontowałem również zawór zabezpieczający pompy ustawiony fabrycznie na 17,5 mpa. Po wymianie pompy tur chodzi znakomicie ! udźwig jest wyraźnie większy i tur działa szybciej. Jednak pojawił się mały problem. Przy opuszczaniu całego tura obroty silnika wyraźnie spadają i słychać, że pracuje on z wyraźnym obciążeniem. Dźwięk jest wyraźnie bardziej słyszalny niż w przypadku podnoszenia. Siłowniki od podnoszenia mam jednostronnego działa - więc olej wraca do rozdzielacza tą samą drogą która została dostarczony i później do skrzyni.
      Co mogę zrobić żeby wyeliminować ten problem ? Wymienić przewód powrotny oleju z rozdzielacza do skrzyni na taki o większym przekroju ? Wydaje mi się, że olej który wraca z siłowników blokuje przepływ oleju zasilającego rozdzielacz i stąd ten problem. mam też siłownik 2 stronnego działania, ale w jego przypadku nie ma spadku obrotów.
      Jedna sekcja w rozdzielaczu wolna. Rozdzielacz i jego podłączenie wygląda tak:
      Proszę o jakieś porady.
      Ciągnik to ursus c360.


    • Przez szmal1819
      Witam. Ciagnik uległ awari a minowicie ukrecił sie wałek pompy wtryskowej zaraz przy kole zembatym. Pompa rozebrana i nie swierdzono zadnych przyczyn by sie to stalo przez jej głowice. Co moze byc przyczyna? Wada fabryczna czy rozrzad?
    • Przez sznajdik
      Zaczyna mi ciec pompa od wody wymieniał ktoś uszczelnienia czy od razu szuka nowej?
    • Przez bernijol
      Witam. Mam takie pytanie, czy w c330 pompa hydrauliki może być zależna od skrzyni biegów? Wiem że w niektórych ciapkach wom jest zależny od skrzyni, (wajcha do przodu)ale w większości tych maszyn nie ma poprostu trybu w skrzyni biegów  od tej opcji. Pytanie czy tam gdzie to działa pompa też wtedy jest zależna tak jak to jest np.w c360. Potrzebna mi jest większa wydajność pompy w ciapku do łuparki hydraulicznej którą kończe budować z siłownikiem 500mm x 80 x45mm podejrzewam że z tym siłownikiem poprostu będzie to wolno pracować a gdyby tak dało się zwiększyć wydajność pompy bez gazowania bezsęsownego ciapa była by bomba. Ale coś mi mówi że w ciapku tak to nie działa jak w 60tce, może się myle, dlatego proszę o poradę i opinie znawców tematu z góry dzięki za mądre słowa.
    • Przez borsuk1891
      Witam wszystkich.
      Mam problem z podnośnikiem ,a właściwie z pompą . Na zimnym silniku podnośnik słabo podnosi i po dodaniu gazu zaczyna wyć pompa. Tak jakby było coś przytkane. Nie ważne czy z maszyną czy bez.  Zapala się kontrolka od filtra oleju hydrauliki.  Po wykręceniu filtr jest czysty. Następnie robię płukankę z ropy całej skrzyni i wraca wszystko do normy. Pompa nie wyje, kontrolka gaśnie podnosi bez najmniejszego problemu. Dzieje się tak średnio 3 razy w roku. Czyżby coś przytykało się bo filtr na pewno nie? Olej jaki zalewam to Agrol U . Prosze o pomoc i dziękuje.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.