Skocz do zawartości
News
tomrolnik

electro command 16x16 głośne ruszenie , pisk wyje na wysokich obrotach

Polecane posty

tomrolnik    112

panowie problem w NH tsa przy ruszaniu ze sprzęgła słychać głośny dźwięk jakby blachą o blachę najbardziej okazuje się to na małej skrzyni ale i trochę na dużej , drugą sprawą jest to że na wysokich obrotach przy obciążeniu gwiazda jakby turbo sprzedawca mówi że to norma tak to chodzi dodam że silnik na commonrailu , przy jego case mxu 135 też tak piszczy ale nie ma tego odgłosu przy ruszaniu dodam że skrzynią taka sama co może być przyczyną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
boku27    222

To napewno nie jest normalne mam tsa 135 i skrzynia owszem wyje ale przy dużych predkościach ale nie przy ruszaniu 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomrolnik    112

to wycie i pisk to jakby z turbo ale sprzedawca mówi ze jest dobre i ze to silniki na cr tak wyje na wysokich obrotach. a jeśli chodzi o ruszanie to wtedy takie stukanie w okolicach sprzegla jak ruszebez sprzęgła to tego nie słychać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

boku27    222

a stuknięcie to jest normalne a gwizd przy silniku z turbo też jest normalnym 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomrolnik    112

tylko ze w tej samej skrzyni w case tego stuku nie słychać trochę czytałem i myślałem ze to moze czasem tłumik drgan.. a ten swist jest taki az metaliczny?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
boku27    222

wiesz najlepiej jakby to nagrać bo określenie dzwięku jest trudne  a ile godz. niby ma mieć ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomrolnik    112

6800 i to jest pewne bo ma kwity robione w serwisie nh skad tez go odkupił
3,45 minuta mniej więcej taki pisk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
boku27    222

nie ja też kupowalem używkę ale ma 1 tys więcej godz niż twój . zrobiłem w rok ponad 600 godz i narazie nic się nie dzieje i te pukanie było i jest 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomrolnik    112

może tak faktycznie musi być. tylko mnie nie pokoi ze w case tego nie słychać a niby to samo . nigdy nie miałem okazji takiego ciągnika użytkować wiec wole do pytać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Marekk12
      do czego służą przyciski przy dźwigniach hydraulicznych new holland  t6080
    • Przez gr_rat
      Witam czy uszczelniał ktoś tylny wom ? Czy po odkręceniu tych 4 śrub na imbus dostanę się do jakiegoś uszczelniacza ? Czy muszę spuścić olej z skrzyni ? 

    • Przez damianjarosz11
      Witam,
      Mam problem z ciągnikiem NH 6030 Plus z przednim napędem i wymuszoną blokadą mechanizmu różnicowego.
      Pierwszy problem polega na tym że po włączeniu napędu przedniego nie da się go wyłączyć nieważne czy jest na automacie (który powinien wyłączyć przedni napęd po przekroczeniu kąta skrętu- czego nie robi) czy na pozycji wymuszającej działanie cały czas. Czasami nawet na wyłączonym napędzie włączy się sam. Dodatkowo hamując nie załącza sie przedni napęd. Aby wyłączyć przedni napęd muszę wyłączyć i włączyć ciągnik i wszystko działa przez chwile 1-5 min i wraca do włączonego non stop przedniego napędu. 
      Przedni napęd działa cały czas było sprawdzane czy napęd jest przekazywany na przednie koła.
      Na zaciągniętym ręcznym przedni napęd jest aktywny, a przynajmniej tak wskazuje kontrolka.
       
      Drugi problem polega na tym że włączając blokadę mechanizmu różnicowego w pozycji automatu wszystko działa gdy przełączę na pozycję wymuszającą pracę cały czas blokada nie uruchamia się.
      Nie mam pojęcia czy te problemy są ze sobą połączone czy są to osobne usterki.
      Wszystkie bezpieczniki sprawdzone, przekaźników narazie nie ruszałem ale skoro działa przez chwilę napęd to chyba nie jest ich wina.
       
      Proszę o pomoc, nakierowanie na prawdopodobne miejsca usterki, ewentualnie jakąś książkę serwisową na PW gdzie będę mógł znaleźć miejsca usterki.
    • Przez gr_rat
      Witam taki problem w nh tsa tylne górne lampy robocze zapalają się same po włączeniu świateł pozycyjnych . Gdy włączę te halogeny włącznikiem świecą mocniej . Gdzie szukać ?
    • Przez Maciek_hehe
      Witam jak jakis inny sposób na zaradzenie problemu skrzypiącego amortyzatora kabiny niż wymiana go?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.