Skocz do zawartości

Czy mtz 82 do rade

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja swoim ciągałem B 200  przerobiony zna zawieszany 4 skibowy i powiem że niekiedy 4 skibę podnosiłem, była taka mozliwość, więc wolałbym 3 dużą odwrotek niż 4 zagonowa, zwłaszcza że ten ceną zabija.

Opublikowano

Do szerokości orania 120 cm idzie dobrze, 140 zachodni jeszcze jakoś leci a polski już umiera na ciężkiej ziemi.

Z czterema korpusami pójdzie ale piąty  Już ciężko. To lekki pług nie powinno być najgorzej. W każdym razie za te pieniądze szukaj trójki obrotówki 3x40.

Opublikowano

Na pewno będzie. Jeśli on ma szerokość pracy w granicach 120-140 cm i szedł koło 8km/h  to jest to pług dla niego. 

Lżej niż 4x30 idzie 3x40. Szerokość ta sama, jeden korpus mniej i lepiej idzie.

Opublikowano

Kolega nie powiedział jakie ma ziemie ale ja MTZem ciągam Eberharda 3x14" zagonowy i w tym roku na glinach miał już co robić. Zgadzam się z Sewerynem, więcej niż 120cm roboczej to już za dużo, nie osiągniesz odpowiedniej prędkości.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Konrad_Jestem
      Poszukiwana osoba lub firma, która podejmie się wyklepania takich odkładnic. Mogę przywieźć i zostawić jako formatkę. Częstochowa i okolice 

• Przez Konrad_Jestem
      Poszukiwane informacje na temat tego pługa.
      2 obrotowa, obrót mechaniczny, na ramię wybite huard
      W zestawie do niego dostałem dużą sprężynę.

• Przez duda
      Witam. Czy istnieje możliwość abym do swojego pługa z liniowaniem na kostce pamięci dodał Vario ? Pomijając cel Vario (zmiana punktu ciągu itp) czy da się sterować osobnymi przewodami siłownikiem od liniowania bez wchodzenia w obwód obrotu z liniowaniem.
    • Przez davidek_20
      Proszę o kontakt do osoby, która posiada Instrukcję użytkowania i obsługi oraz katalog części ze  załączonego zdjęcia. Na chomikuj.pl znalazłem jedynie strony z tej instrukcji dotyczące katalogu części - brak stron 2-37. Proszę o pomoc.

• Przez AndrzejMikulewicz
      Witam jestem od niedawna posiadaczem używanego pługa obrotowego cztero skibowego marki kuhn. Nie mam pojęcia jak zmienić szerokość orki skiby z 35cm na 40cm. Może któryś z kolegów miał do czynienia z tym plugiem i wie jak to zrobić?
  • Dodaj nową pozycję...
v