B2rT

T25 Klakson i światło stop

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
B2rT    0

Witam, 

mój problem polega na tym iż gdy włączę mase to klakson oraz światło działa tak jak być powinno, ale gdy nie ma kluczyka w stacyjce nie działa nic ( to jest akurat dobrze ) problemem natomiast jest to że jak odpale ciągnik w tym momęcie automatycznie przestaje działać światło stop i klakson, wtedy musze wyciągnac kluczyk zapalania i wcisnąć go jeszcze raz i już jest ok. Co jest nie tak?

 

Prosze o pomoc z problemem. Z góry dziękuje. Pozdrawiam. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
B2rT    0

No dobra, ale co z tym mam zrobić?
Myślałem żeby zmienić zasilanie na klakson i światło stop, oczywiście przez bezpiecznik. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Kristoffer    4

Pewnie że tak możesz zrobić a jeszcze prościej jak byś odnalazł przewód od stopu przy stacyjce i dał go do zasilania przy stacyjce .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
B2rT    0

Zrobiłem tak: masę która była przykręcana na jedną śrubkę w obudowie całej stacyjki przedłużyłem kablem i dałem ją bezpośrednio do głównej masy pod maską i teraz jest ok, nie ma już tego problemu, nie wiem czy pozbyłem sie problemu już na dobre czy na jakiś czas, czy w ogóle to jest jakiś zbieg okoliczności, bo może gdy tam grzebałem coś niezamierzanie poprawiłem i działa, czy po prostu wina nie leżała po stronie zasilania lecz po stronie masy, nie wiem, działa to działa ;)

dzięki Panowie za odpowiedzi, Pozdrawiam. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zbyszekbrzuze    220

Masa jest od guzika klaksonu. Aby zasilanie było ciągle na stop i klakson musisz przełączyć szary przewód na śrubkę z niebieskim  pod stacyjką


KPK Kumurun Team
Naprawiam ciągniki, remontuję silniki,

GG: 33264431 t: 724772311

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez krystiab
      Witam chcę zamontowac daszek do swojego wladimirca ,ale nie mam mam do niego plandeki i zastanawiam się czy ta od c330 będzie pasować bez większych przeróbek
       
    • Przez Darknes2243
      Planuje remont silnika, ale nie wiem co konkretnie się dzieje mojemu władziowi. Otóż w trakcie wiosennego rozruchu, wyszło na jaw, że stracił całkowicie moc. A po dodaniu gazu, coś zaczęło stukać w silniku, i zaczął się grzać. Ktoś może mi doradzić co może być powodem? 
    • Przez morales
      witam,
      całkowicie już zgłupiałem przy tej maszynie, zacznę od początku. pewnego pięknego dnia podłączałem do t25 nową przyczepę, w której zrobiłem całą elektrykę (nowe światła, wiązki przewodów) i pozostało ją tylko połączyć z ciągnikiem. wszystko było w porządku do momentu, w którym podłączyłem wtyczkę idącą z przyczepy do traktora. prawdopodobnie źle podłączyłem przewód idący od świateł stop z przyczepki do gniazda w traktorze (podłączyłem go do środkowego bolca w gnieździe). utraciłem w tym momencie światła stop w traktorze jak i w przyczepie. po odłączeniu wtyczki z przyczepy do traktora jest to samo, brak świateł stop w ciągniku oraz zauważyłem również, że po wyłączeniu w kabinie świateł mijania przy włączonym traktorze, one cały czas świecą, nie reagują na wyłączenie przycisku w kabinie.
      co się mogło stać? odłączyłem przełącznik świateł stopu (ten który jest pod traktorem, załącza się go naciśnięciem pedału hamulca) i połączyłem na krótko, światła stopu zaświeciły. postanowiłem wymienić przełącznik na nowy, pomyślałem, że może się uszkodził. zamontowałem nowy przełącznik, światła stop zaczęły działać, wszystko było ok do momentu włączenia świateł mijania przy wyłączonym silniku. stało się to samo, brak świateł stopu ... nie mam już żadnego pomysłu co robić dalej. co się mogło stać? bezpieczniki całe, nie przepalone.
      bardzo proszę o pomoc, bo skończyły mi się pomysły. o co tu chodzi?
      pozdrawiam
    • Przez karoleeeq
      Witam chciałbym pomalować swojego t25 maskę błotniki itp narazie tylko to bez silnika. Jakie farby polecacie i jakie odcienie i czy podkład też dawaliście. Malował będe sprężarką z góry dzięki za odpowiedzi  
    • Przez Kacperkakoll
      Witam mam problem z moim t25 otóż dzwignia włącznika wałka Wom wychodzi z bloku wraz z bolcem w ktorym jest tak jakby urwana śruba jak to naprawić?


×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.