klk16 0 Napisano Lipiec 21, 2011 Witam chciałem się dowiedzieć czy obudowa podajnika kłosowego od bizona będzie pasowała do kombajnu new holland 8040 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukasvip1 0 Napisano Lipiec 24, 2011 Witam niedawno kupiłem new Holland 8040 i chciałbym żeby ktoś mnie uświadomił do czego służą elementy które wrzucam poniżej ,oraz maly zegar na desce , ten najbardziej po prawej stronie http://imageshack.us/photo/my-images/607/uploadzip.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/840/dscf4856.jpg/ Bede wdzieczny za jakas podpowiedz . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klk16 0 Napisano Lipiec 25, 2011 ładnie mi ktoś odpowiedział Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kopojno 0 Napisano Lipiec 25, 2011 kolego @lukasvip1 na pierwszym zdjęciu masz część odpowiadającą za wskazania przyśpieszacza a ten zegarek o który pytasz to pewnie od przyspieszacza ale u ciebie nic ci nie pokaże bo masz ten przyrząd uszkodzony (powinien być przyczepiony do tłoka) a na drugim zdjęciu to chyba wyłącznik prądu (strzelam bo u mnie takiego nie ma) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukasvip1 0 Napisano Lipiec 27, 2011 Mam jeszcze jedno pytanie do posiadaczy tych kombajnow , mianowicie czy działa wam przyspieszacz do motowideł , bo u mnie niby ten silnicze elektryczny jest sprawny ale wkreca śrubę tylko do polowy i dalej nie daje rady. I jestem ciekaw czy warto probowac cos z nim robic czy to troche taki bubel jest bo przyznam szczerze na taki wyglada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kopojno 0 Napisano Lipiec 27, 2011 u mnie od kiedy zakupiłem kombajn to ten mechanizm nie działał i nie naprawiałem go i nie przeszkadza mi to w użytkowaniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kokosowy 0 Napisano Sierpień 2, 2011 posiadam 8030 napiszcie, najlepiej z dodaniem zdjęć, jak ustawić dźwignie by wyłączyć heder podczas wysypywania ze zbiornika(środek musi wtedy pracować). do czego służy pierwsza z 3 dźwigni po lewej(najbliżej operatora)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kopojno 0 Napisano Sierpień 4, 2011 (edytowany) d Edytowano Czerwiec 22, 2012 przez kopojno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kwiatek1 0 Napisano Sierpień 8, 2011 Witam. Kupiłem New Hollanda 8055 i po kilkunastu hektarach zaczęło się bicie na kole pasowym co wychodzi z silnika. Po zdjęciu okazało się że cały wałek jest niestety wyrobiony. Czy ktoś wie gdzie można go zregenerować lub kupić używany albo w ostateczności nowy? Jestem z Kutna Pozdrawiam i dziękuje z góry za odpowiedź Mariusz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kopojno 0 Napisano Sierpień 8, 2011 (edytowany) h Edytowano Czerwiec 22, 2012 przez kopojno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zukasz 4 Napisano Sierpień 10, 2011 Witam niedawno kupiłem new Holland 8040 i chciałbym żeby ktoś mnie uświadomił do czego służą elementy które wrzucam poniżej ,oraz maly zegar na desce , ten najbardziej po prawej stronie http://imageshack.us/photo/my-images/607/uploadzip.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/840/dscf4856.jpg/ Bede wdzieczny za jakas podpowiedz . To drugie to załączanie sieczkarni - coupe to sieczkarnia po francusku. Jak nie działa to pewnie kable poprzerywane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
detom 18 Napisano Sierpień 27, 2011 Mam jeszcze jedno pytanie do posiadaczy tych kombajnow , mianowicie czy działa wam przyspieszacz do motowideł , bo u mnie niby ten silnicze elektryczny jest sprawny ale wkreca śrubę tylko do polowy i dalej nie daje rady. I jestem ciekaw czy warto probowac cos z nim robic czy to troche taki bubel jest bo przyznam szczerze na taki wyglada. NH 8050 początkowo nie chciało to działać prawidłowo ale po dokładnym wyczyszczeniu gwintu i potraktowaniu olejem działało całe żniwa bez zarzutu, bardzo przydatne w częściowo leżącym zbożu. Pierwszy sezon kombajnu minął bezproblemowo, awarie : łożysko na napinaczu załączania młocarni, pęknięty przewód paliwowy, urwana stalka kosy zniszczyła palec (rak). Ogólnie sprzęt mi sie podoba . pzdr Jeśli pomogłem kliknij lajka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kostrzewa24 0 Napisano Wrzesień 4, 2011 zukasz tak myśle że ta pierwsza fota to czujnik od przyspieszacza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Darkos795 4 Napisano Październik 9, 2011 Panowie,wiecie gdzie jest spust płynu z bloku silnika iveco w 8030? Naszukałem się i nie znalazłem,chyba diabeł ogonem nakrył.A może go nie ma,tylko trzeba zciągnąć tą gumę na dole?Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kopojno 0 Napisano Październik 9, 2011 (edytowany) j Edytowano Czerwiec 22, 2012 przez kopojno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Darkos795 4 Napisano Październik 10, 2011 OK,dzięki.Rozmontowywałeś kiedyś rurę od wysypu?Ja mam przedłużaną,a chciałbym skrócić,bo cholernie ciężko się rozkłada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kopojno 0 Napisano Październik 11, 2011 (edytowany) katalog:http://agriculture.n...&DataSet=001NHE hasło:raitech login:L177019 Edytowano Czerwiec 22, 2012 przez kopojno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Darkos795 4 Napisano Październik 11, 2011 Dzięki bardzo za login i hasło.Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tokarz 0 Napisano Kwiecień 2, 2012 Czy wymieniał ktoś jakoś ostatnio sito dolne w NH 8060? Dzwoniłem do raitecha i zaśpiewali mi prawie 8 tys. zł brutto, więc się trochę przeraziłem. Znacie może jakieś inne sklepy mające tańsze oryginały lub dobre zamienniki? Dostałem odpowiedz od producenta sit to wychodzi 2400 zł brutto (sito ocynkowane galwanicznie w całości, zgodne z oryginałem pod kątem mocowań, gabarytów i regulacji). Co myślicie o kupnie takiego zamiennika, polecilbyście czy raczej odradziali? Lepiej odżałować i kupić oryginał, czy zamiennik i mieć jeszcze zapas finansów na kolejne dwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szczewko 33 Napisano Kwiecień 7, 2012 Lepiej kup zamiennik i porządnie zamontuj i jeszcze przeżyje ten kombajn. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
luskon 0 Napisano Czerwiec 15, 2012 Witam. posiadamy w gospodarstwie nh 8060. Pod zbiornikiem paliwa znajduje się taki długi filtr paliwowy, Chciałem go wymienić gdyż jest on nieźle zabrudzony.. jednak nigdzie nie ma żadnych numerów katologowych. Szperałem trochę w internecie by go znaleźć, jednak bezskutecznie. Jeśli ktoś ma namiary gdzie można zdobyć taki filt, proszę o wiadomość... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lonski 1 Napisano Czerwiec 21, 2012 Szukam filtra hydrauliki oleju ozn, org. H1273, w zamienniku nikt mi nie może dobrać - filtr ten posiada zawór by-pass. Pomoże ktoś namierzyć coś podobnego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mariusz650 1 Napisano Czerwiec 22, 2012 To nie ta seria kombajnów ale może wiecie jaka powinna być grubość tarcz hamulcowych w NH T 5060? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
detom 18 Napisano Czerwiec 23, 2012 (edytowany) Witam. posiadamy w gospodarstwie nh 8060. Pod zbiornikiem paliwa znajduje się taki długi filtr paliwowy, Chciałem go wymienić gdyż jest on nieźle zabrudzony.. jednak nigdzie nie ma żadnych numerów katologowych. Szperałem trochę w internecie by go znaleźć, jednak bezskutecznie. Jeśli ktoś ma namiary gdzie można zdobyć taki filt, proszę o wiadomość... Witaj , również nie mogłem tego filtra zdobyć, próbowałem coś dopasować, nie udało się . Wstawiłem w jego miejsce duży odstojnik paliwa z autosana bodajże, koszt ok 80 zł. u mnie sie sprawdza. Przy silniku i tak są dwa filtry co roku wymiana myślę że spokojnie da radę. pzdr ps Separator wody FSO4-00.00- symbol tego ustrojstwa, wynalazłem na allegro tylo jakoś drogo 140 zł. Edytowano Czerwiec 25, 2012 przez detom Jeśli pomogłem kliknij lajka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Darkos795 4 Napisano Lipiec 5, 2012 Witam,mój 8030 póki nie rozgrzeje się olej bardzo wolno podnosi heder,to znaczy z przerwami.Motowidła i wsmaganie chodzą ok.Miał ktoś z Was podobny przypadek żeby mi pomóc?Przewód hydrauliczny od rozdzielacza dochodzi takiej czerwonej kuli pod spodem,potem idzie na siłowniki,co to za kula?Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach