Skocz do zawartości
bartek392

Deutz-Fahr 5105.4G brak mocy?

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Deutz-Fahr
bartek392    0

Witam,

od kwietnia jestem posiadaczem Deutz-fahra i do dzisiaj nie było żadnych problemów, dziś natomiast podpiąłem mój 4 skibowy zagonowy pług staltech i ciągnik jakby nie miał mocy... ogólnie nawet jak na pusto ruszam to potrafi mi zgasnąć przy ruszaniu np. dwójką szosową.

Natomiast wracając do orki to próbowałem na 1 szosowej ok. 8km/h i ciągnik się naprawdę męczył, pod górkę musiałem jechać 4 a nawet 3 terenową, ok 5,6 km/h, zaznaczam że mam JD (85 KM) i radzi sobie z pługami bez problemów, czy zgłaszać to do serwisu czy te typy już tak mają?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

bartek392    0

no właśnie ciągnik 100 KM a pług stawia opór że hej, z tego co wiem to jest Common Rail ale dziwne że pług 5 km/h przy ziemiach 3 i 4 klasy, orkę robię pierwszy raz nim. Będę dzwonił do serwisu,

Edytowano przez bartek392

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cehes    623

Jak kolega wyżej napisał, sprawdź gumę od turbiny, a najlepiej jakbyś to zgłosił do serwisu, bo normalne to nie jest, jeździłem trochę tym modelem DFa i z agregatem Agro-Masz talerzowym 3m radził sobie spokojnie  ;) W Crystalu też była taka sytuacja, okazało się, że coś z przewodem od turbiny ;)

Edytowano przez Cehes

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Grabos1981    186

jak na gwarancji to od razu zgłaszać do serwisu i tyle. jak mu tak ewidentnie brakuje mocy to powinien wyświetlać jakieś błędy. toż to silnik którym steruje komp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bartek392    0

zadnych błędów nie ma właśnie, z agregatem talerzowym z packerem 2,5 metra nawet sobie radził, bez szału ale te 10-12 km/h osiągał, natomiast przy pługu jest już padaka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bartek392    0

był serwis, usterki nie stwierdził(niestety nie było mnie przy podłączeniu komputera) i również nie szła im orka, stwierdzili że ma za lekki tył i się grzebie(więc może zaleję opony płynem?) w tej chwili robię orkę na głębokość 25 cm około 7-9 km/h, uprzednio wyszlifowałem i naoliwiłem pług(po części to może było przyczyną) i jakość to idzie, trochę to dziwne bo jak podpinałem do JD to wtedy pług sam się szlifował bez oporów, w każdym razie orkę robię ale szału to nie ma(myślałem że on będzie latał z  tym pługiem). Słyszałem też opinie że może być jeszcze ciągnik nie dotarty, w tej chwili ma 150 motogodzin. Na ten moment nie mam pojęcia co robić, gwarancja jest do kwietnia, ale serwis ma jeszcze na dniach przyjechać usunąć mała usterkę więc może wtedy poproszę o podłączenie kompa. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cehes    623

Robiłem tym ciągnikiem jak nie miał jeszcze 100 godzin i radził sobie spokojnie w agregacie, teraz może mieć już ze 100-150 (tak mi się wydaje), czasami zaczepiają go do 4-o skibowego, obrotowego Kvernelanda i z tego co widzę też sobie daje radę, więc nie sądzę żeby to było przez niedotarcie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bartek392    0

Powiem tak, serwisu na razie nie wzywałem, ale póki co orkę zrobiłem i powiem że w miarę pracy ciągnik jakby zyskiwał na mocy:)
Tydzień temu na podmarzniętej ziemi bez problemu spokojnie osiągał 9 km/h(ogólnie robię ok7 km/h żebu zniwelować spalanie) także może po prostu nie jest był jeszcze odpowiednio dotarty?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Dopalacz
      Proszę o pomoc poradę. Coś stało mi się z tylnym WOM. Przy wyciąganiu beczkowozem zauważyłem falujące obroty wałka przekaźnika raz szybciej raz wolniej. Przy opróżnianiu beczkowozu wałek przestał działać całkowicie kręci się bo się kreci . przy dodaniu gazu wałek nie reaguje na każdej  prędkości wałka. Wałek jest włączany przez elektro magnes za pomocą guzika. Włącznik sprawdzałem oczyściłem styki itp ale nadal nie działa co to może być ??????  Jak ktoś poradzi to będę wdzięczny .   
    • Przez misiekbz2
      Witam. Interesuje mnie ten ciągnik ewentualnie 5070D. Czy ktoś miał z nim doczynienia? Jakieś opinie? 
    • Przez Radek519
      Cześć.
      Potrzebuje opinii na temat ciągnika DE  AGROPLUS 75. 
      Zależy mi na; spalaniu i awaryjności 
      dodam jeszcze ze ciągnik będzie pracował z turem i jest z 2001r 
       
    • Przez Radek519
      Cześć.
      Przymierzam się do kupna ciągnika i trafiłem na ofertę DF Agroplusa 95 z turem z 2002r i teraz mam  takie  o  opinie tego ciągnika. Bedzie on pracował w małym gospodarstwie głównie z turem i belownico .   
    • Przez cyborg15
      Wszyscy maja to my tez Jakie macie DF-y??? Ja mam Agrotrona 150
       
      W związku w tym, że mało osób czyta temat od początku i nie stosuje się do moich "zaleceń" to pozwalam sobie dopisać w pierwszym poście:
       
      Proponuję, że jak już piszecie jakie macie DF-y to żebyście pisali jakieś podstawowe informacje o nim tj.
      -model
      -jak się sprawuje
      -cena jaką za niego daliście
      -czy były jakieś awarie
      -czy to ciągnik główny czy pomocniczy
      -z czym pracuje
      -ilość mtg
      -czy kupiliście go nowego czy używanego
      -rok produkcji
      -opcja.
      Oczywiście nie musicie tak jak w giełdzie wypisywać wszystkich podpunktów ale fajnie by było gdybyście jak najwięcej tego wypisali -Olik
×