Skocz do zawartości
News
V12

Renault 75-14 wycie na zimnym silniku

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
V12    17

Witam

MWM d226-4

Kiedy jest zimno przy pierwszym rozruchu coś wyje.Naj bardziej na biegu jałowym jak zwieksze obroty to ustaje

Dzwięk przypomina pompę hydrauliczną. Pompy od hydrauliki wykluczam bo jakie kolwiek operacje kręcenie kierownicą , podnoszenie tuza nie zmieniają dzwięku

Odgłos ewidętnie dochodzi z miski olejowej . Olej jest nowy Texaco 15W40 filtr był Filtrona wymieniałem na Donaldsona bez poprawy.

Na myśl przychodzi mi zawór upustowy w pompie lub sama pompa.

Dzieje sie tak tylko jak na dworzu jest poniżej 10 C dzwięk ucicha po jakiś 5 min pracy jest wtedy delikatnie słyszalny im cieplejszy tym mniej.

Postaram sie nagrać film jak to pracuje 

pozdr

Edytowano przez V12

Motocykliści to jedna rodzina :)
 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

V12    17

Też w grupie podejrzeń stawiałem pompę paliwa tym bardziej teraz połączyłem fakty że wycie nasiliło sie po wymianie filtra paliwa.

U mnie też rzęzi a po czym obstawiasz że to pompa paliwa a nie olejowa ?

Od jakiego czasu z tym jeździsz bo ja drugi sezon ale widze że sie pogłębia

pozdr

 


Motocykliści to jedna rodzina :)
 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
AlaCapone    5003

Film daje wiele do myślenia.

Trudno jednoznacznie ocenić na podstawie filmu skąd pochodzi ten hałas. Być może faktycznie to pompa paliwowa (wyszło, jak z "Kilera")

Sam musisz dokładniej zlokalizować źródło hałasu - przyłóż rękę do pompy i innych podejrzanych elementów. Jeszcze lepszy byłby stetoskop.

Co by to jednak nie było ten hałas jest bardzo niepokojący. Osobiście nie lekceważyłbym go. Potraktuj sprawę poważnie.


"Nie dyskutuj z głupszym, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona swoim doświadczeniem!" - ciągle muszę o tym pamiętać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
V12    17

Tak tylko że on po 3-5 min zanika a jeśli temp otoczenia jest powyżej 15 C to wogóle sie nie pojawia.

Sam nie wiem czego mam szukać ciśnienie oleju też w normie.

Dzwięk wygląda na pulsację hydrauliczną tylko czego albo pompy paliwowej lub smarowania silnika

 


Motocykliści to jedna rodzina :)
 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez pieniu2506
      Witam . Mam problem z ehr przy renault Ares 626 rz . Chodzi o to że podnośnik na blotnikach podnosi natomiast nie działa funkcja opuszczania. Sprawdzałem przyciski przekładając wtyczki i są dobre. Ma ktoś jakiś pomysł? Podnośnik sterowany z kabiny działa ok
    • Przez Friedrich
      Witam,
      Chcę wymienić filtry hydrauliki w swoim aresie i mam problem z ich znalezieniem. Otóż z tego co widzę jest ich 3 - patrząc od tyłu najpierw największy (najszerszy, krótki) i następne dwa wąskie ale długie. Udało mi się znaleźć numery dwóch - 6005022974 (najszerszy) oraz 6005022975 (wąski). Pytanie brzmi, czy są to właściwe filtry do tego ciągnika (w sklepach internetowych widnieje ten model jak pasujący) oraz (co najważniejsze) czy te dwa filtry wąskie są takie same, czy do każdego idzie inny wkład?
      Z góry Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
    • Przez ReKoRd022
      Witam ma problem z wom w aresie gdy chcę go włączyć miga kontrolka i podczas sprawdzania co może być przyczyną
      zauważyłem że jedna z  cewek przy filtrach hydrualicznych przy tylnym kole (pierwsza od dołu) jest gorąca to zacząłem podmieniać ale każda inna cewka w tym miejscu jest gorąca prosiłbym o pomoc bo sam nie wiem co to może być co mogę jeszcze sprawdzić.
      Pozdrawiam Rafał
    • Przez Lucek7878
      Cześć, nie działa mi w Renault Ares 620 nawiew z prawej strony kabiny. Gdzie szukać przyczyny ? Gdzie znajduje się wentylator ?
    • Przez tommy66692
      witam po wymianie pompy wspomagania w renault ares 640 zauwazylem ze nie rozłącza przedniego napędu? jaka moze byc tego przyczyna
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.