Skocz do zawartości
Rolnikc330782F

Nowa pompa i nie podnosi C-330

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Pompa

Witam tak jak w temacie, kupiłem nową pompe hydrotor wzmocnioną żeliwną za 340 zł, nowe tłoczysko, tłok, pierścienie, orinki pod rozdzielacz, uszczelki, wszystko co potrzebne, zawiozłem do mechanika, i wszystko złożył, mówił, że wszystko w porządku zrobione i można jechać w pole, zaczepiłem pług i pojechałem orać, jako, że pług nie jest ciężki to dobrze podnosił, myślałem, że wszystko jest w porządku, później zaczepiłem agregat uprawowy taki do ciapka z wałkami na końcu no ciężki troche on jest, jak ciągnik był rozgrzany po orce, jeszcze wcześniej tez bronowałem to miał problemy z podniesieniem tego agregatu, jeszcze wcześniej kiedyś gdy wymieniałem pompe, była ona zwykła kupiłem ją w okolicach 200 zł, i na tamtej pompie bez problemu ten agregat podnosił, co może być przyczyną tego ? Dodam jeszcze, że podnośnik sporo opada, bardziej jak wcześniej, może pierścienie na tłoku musza się ułożyć bo wszystko jest nowe ? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mam zamiar do niego podjechać na czasie, a chciałem tez zapytać tutaj na forum znawców, może ktoś wie co mogłoby być przyczyną i chciałbym to porównać do tego co on powie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

rolniku360    69

nie wiem jak u ciebie ale ja miałem tai problem tylko że pompa hylmetu że 3 wymieniałem w sklepie i 4 dopiero się trafiła dobra reszta pomp trzymała 40 atmosfer

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariuszd93    489

Hylmet  robi  dobre pompy , moze  za  3  razem udało  ci sie dobrze  złożyć... 

Skoro  mocno opada  i słabo podnosi -  to  cylinder lub  rozdzielacz  ,  możliwe że  źle  założony  oring , przez  który  zasilany jest  cylinder 


;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rolniku360    69

przepraszam ale co w tym podnośniku można źle złożyć ? nic więcej nie było wymieniane tylko pompa po próbie uniesienia wyła jak by miała ze 30 lat 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Kicu
      Witam was ponownie otóż mam taką sprawę do was byliśmy w sklepie pytać sie o rozdzielacz do pompy hydraulicznej w c-330 ten kolo siedzenie nie na błotniku. Okazało sie że sa 2 typy owej części czyli po regeneracji i nowy cena po regeneracji 300 zł a nowego 489 zł. I mam do was pytanie czy jest sens brania używanego ale po regeneracji czy nowego nie wiem jak jest z tymi po regeneracji ale słyszałem że długo nie pociągnie. Miał z was ktoś taki problem ?
    • Przez vitoma
      Czesc
       
      Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?
       
      oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.
       
      Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.
       
      Jest tez olej Orlen Agro 80W90.
       
      Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'
       
      dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez Kicu
      Witam dziasiaj pojechałem orać 1 h pola i wszystko szlo dobrze do 2 ostatnich przejazdów gdy podniosłem pług zaczął opadać. Z trudem zaorałem pole i pojechałem po moja talerzówkę i podnosiłem ja a on tak jak plug opadała. Nie wiem co sie dzieje 4 miesiące temu cala pompa była wymieniana.
      Proszę o pomoc!!!
    • Przez brutus44
      mam problem z hydrauliką zewnętrzną w c 330-mianowicie pompa hydrauliczna działa bardzo dobrze i praca np. przy wywrocie przyczepy przebiega bez zarzutu.Kłopot zaczyna się przy opuszczaniu przyczepy-opuszcza się bardzo powoli lub wcale-przy wysokich obrotach nie opuszcza się wcale a nawet minimalnie się podnosi.Myślałem,że to wina rozdzielacza(tego na błotniku) ale po wymianie na nowy jest tak samo.Gdy zgaszę silnik w ciągniku to tłok przyczepy opada szybko.
×