Zakładanie łąki wieloletniej
-
Podobna zawartość
-
Przez Rzodkiewka
Witajcie ,
szukam łąki z wiatą, na wynajem,dla dwóch koni, najlepiej w kujawsko-pomorskim.
Wysokość comiesięcznej opłaty do uzgodnienia.
Z góry bardzo dziękuję za propozycje !
-
Przez das21
Witam. Jakie jest wasze zdanie na odkrywanie kiszonki(pryzma) z I pokosu i dosypanie II pokosu do tej pryzmy? bo chcemy tak zrobic tylko czy nie bedzie zadnych strat? a widzialem juz jak tak robia i nie bylo problemu. aczkolwiek wole sie upewnic ;) -
Przez rolnikk70
Witam chcę zasiać pszenżyto zimowe bezorkowo stanowisko jest dość ubogie w wapno i pytanie czy mogę zastosować zwykłe wapno prosto pod siew? czy może lepiej granulowane szybciej rozpuszczalne? Proszę o podpowiedzi -
Przez mx_racer
Witam opryskałem glifosatem łąke mija już prawie dwa tygodnie po jakim okresie czasu mogę ją zakultywatorować? Mam zamiar rozsiać tam wapno Atrigran w ilosci 1t/ha. Następne pytanie czy w odstępie czasu 1 miesiąc od rozsiania wapna mogę wywieść tam obornik? Trawe mam zamiar posiać z żytem ok 10 września. -
Przez Gość
Witam mam taką sprawę a mianowicie wujek poprosil mnie o skoszenie łąki która nie była koszona przez około 5 lat nwm dlaczego jej tyle nie kosił teraz chce ją kosic regularnie bo bierze na nią dopłate. Byłem tam się rozglądnąć i niema tam wcale drzew tylko trawa dość wysoka ale bardzo rzadka, tylko że spodem jest stara trawa wyschnięta.Chodzi mi o to czy urusu c-355 i kosiarka rotacyjna da sobie z tym radę? Czy jest się sens tam wybierać? Czy dac sobie z tym spokój i nie robić wstydu
-

Rekomendowane odpowiedzi
wyrównanie łąki i zasadzenie trawy
Zakładanie nowych użytków zielonych krok po kroku
Massey Ferguson 6255 + RCW 3 & Ursus c330M