Skocz do zawartości
WodzuQQ

Ursus 1614 problemy z obrotem pługu

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ursus

WodzuQQ    2

Witam serdecznie.

 

Mam taki problem gdy podłącze pług i ciągnik jest jeszcze zimny to pług obraca bezproblemowo,

 

a po pewnym czasie jak się zagrzeje to już jest problem z obrotem trzeba gazować żeby obróciło go i to dosyć powoli.

 

Ktoś ma pomysł czego to może być przyczyna?

 

Z góry dziękuje za pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Grabcio    23

Pompa zaczyna się kończyć. Jak olej jest zimny i gęsty to daje radę, jak się nagrzeje olej i robi się rzadszy to pompa nie daje rady go przepompować tyle ile potrzeba,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl


WodzuQQ    2

Olej jest nowe filtry też wiec to odpada a co do pompy to jutro będę miał manometr to się okaże czy to pompa.

A jeszcze takie jedno małe pytanko ktoś wie gdzie najlepiej taki manometr podłączyć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

No przecież wiadomo, że nie do gniazda zapalniczki...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

WodzuQQ    2

Twoja odpowiedz odmieniła moje spojrzenie na świat :)

Hmm jakby Ci to wytłumaczyć gdzie najlepiej podłączyć żeby wynik był jak najbardziej wiarygodny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez marcin7795
      Witam. Mam problem w ursusie1014 podnośnik opada bardzo wolno podnosi dobrze ostatnio jak dłubałem przy zaworze to są tam kulki i sprężynki to wyjąłem to później podnosił na dużych obrotach a na małych nie chciał podnosić i opadał bardzo szybko co się stało???
    • Przez mateunia19
      założyłem ten temat kiedyś ale nie mogę go znaleźć więc powtórzę. Ciągnik gdy jest zimny podniesie wszystko idealnie gdy natomiast pochodził z godzinkę przy agregacie czy talerzówce i często używało sie podnośnika następowały problemy, gdyż znacznie wolniej podnosił lub wo gule nie chciał wtedy musiałem zgasić silnik na sekundkę to znowu zaczął podnosić ale bardzo powoli. czym to jest spowodowane? jak to naprawić. Pompka ta co jest w szkrzyni pośredniej jest po regeneracji. Z góry dziękuję za pomoc
    • Przez malin1986x
      Witajcie , sprawa wygląda następująco   odpalam ciągnik  w układzie ze wzmacniaczem jest ciśnienie 13 bar jak jest już olej rozgrzeje i mam włączony napęd na zającu  to by utrzymać ciśnienie na poziomie 9 bar silnik muszę trzymać min,1300 obrotów. Wzmacniacz jest  cały zrobiony łącznie z małym pierścieniem pod podstawą , nowa mikropompa ,oba filtry, co może jeszcze być przyczyna? wszystko działa poprawnie wom nie staje  normalnie jeździ, ale wiadomo jak za małe ciśnienie  to wzmacniacz długo nie podziała.
    • Przez rafal13113
      witam
      mam takie pytanie do czego służy mikropompa w dużym ursusie i jakie mogą być objawy jeśli będzie ona nie sprawna
    • Przez Maciekkkk
      Witam, przy podnoszeniu podnośnikiem pompa strasznie wyje,jak załączam rozdzielacz by uruchomić ladowacz wyje jeszcze głośniej. Nawet jak nic nie jest używane to słychać jak warczy ale ciszej. I strasznie wolno mi opuszcza i w pewnym momencie się potrafi zaciac ale powolutku i jakoś opuści. Pomoże ktoś bo jak już głupieje z tą 9-setką
×