Skocz do zawartości
News
JANCZAK1176

Pytanie do użytkowników cięgników NH TM 130 kody błędów jak odczytać?

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
JANCZAK1176    41

Witam,mamy problem z cięgnik   TM 130 ,mianowicie podnośnik wariuje ,nie można go nastawić  na danom wysokość na panelu EHR . Gdy podniesie maszynę potrafi nagle opuścić ,a potem zaczyna falować podnośnik trochę opuści podnosi.Wyświetla się ikonka na panelu na prawym dolnym rogu,oraz żółta lampka na panelu.   Moje pytanie jak odczytać kody błędów .Dzięki 

post-35570-0-99642400-1442135865_thumb.jpg

post-35570-0-92924600-1442135953.jpg

post-35570-0-21126000-1442136125.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Za pomocą zworki wchodzi sie do menu HH i potem klikając zworką przechodzimy do Hb pojawia sie pierwszy kod błędu. Za pomocą przycisku zmiejszania i zwiększania wartości przechodzimy po kolejnych kodach błedu


Diagnostyka komputerowa i naprawa ciągników rolniczych

Części do polskich i zachodnich ciągników rolniczych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
JANCZAK1176    41

Za pomocą zworki wchodzi sie do menu HH i potem klikając zworką przechodzimy do Hb pojawia sie pierwszy kod błędu. Za pomocą przycisku zmiejszania i zwiększania wartości przechodzimy po kolejnych kodach błedu

 

Agrotech 1111 napisz Mi swój mejl na PW .Pilne!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

na pw  nie da sie do ciebie wysłać wiadomości


Diagnostyka komputerowa i naprawa ciągników rolniczych

Części do polskich i zachodnich ciągników rolniczych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez wino36
      Witam. Komputer pokazuje mi p32, wiem że to błąd czujnika skrętu przy prawym kole, jednak nie wiem jak to naprawić. Czy konieczny jest serwis, czy możliwa jest naprawa samemu? Niby nie jest to błąd krytyczny, jednak dźwięk przy uruchamianiu denerwuje.
      Kolejne pytanie dotyczy skrzyni full command. Czy przy uruchamianiu, również u was zaświecą wszystkie diody zmiany biegów? martwię się ponieważ dwa razy pokazała mi się książeczka i rozłączyło bieg - możliwe że to ja coś źle zrobiłem, jednak ciągnik ruszył po czym za parę metrów stanął i pokazała się właśnie ta książeczka na wyświetlaczu zmiany biegów. Chciałem zapisać jaki to błąd jednak już od dłuższego czasu nie powtórzyło mi się to:) Pozdrawiam
    • Przez szepi
      witam...
      mam taki problem w TM140, a mianowicie:
       
      przy automatycznej blokadzie mechanizmu różnicowego przy skręcie w prawo po przekroczeniu pewnego promienia skrętu mechanizm ładnie, łagodnie się rozłącza, a le przy skręceniu w lewo rozłącza PÓŻNIEJ, gwałtownie szarpiąc.....?!
       
       
      czyżby to była wina sensora?
       
      osobiście się na tym nie znam ale wydaje mi się że gdyby to sensor nawalił to wcale by mechanizm się nie załączał/załączał.....
    • Przez BumBleBeeee
      Witam. 
      Mam mały problem z NH TM 190. Mianowice przy odpalaniu od razu gdy odpali wchodzi na obroty rzędu 1500 czasami mniej i nie  wiem czego to może być wina. Wie ktoś czym może być to spowodowane ? Dodam, że gdy odpali wchodzi na te 1500 obrotów pochodzi 1-2 sekund i spada do normalnych obrotów na jakich powinien chodzić 
    • Przez kaamil12
      Witam 
      Posiadam NH TM 175 i były wymieniane łożyska na zwrotnicach  i pytanie brzmi jak sie reguluje tymi blaszkami, wystarczy podkładać aż sie zwrotnica bd swobodnie obracać ?  bez różnicy  na który czop one przyjdą czy góra i dół ma być po równo 
    • Przez prz3m
      Cześć,
      mam problem z TM140. Po upływie około 5s od uruchomienia ciągnika zapala się (mruga) ikona filtra oleju hydraulicznego i przekładniowego.

      Korzystając z podpowiedzi zainteresowałem się czujnikiem temperatury: 
      Olej hydrauliczny/przekładniowy raczej nie ma 40*C zaraz po uruchomieniu silnika , więc kierując się powyższą podpowiedzią wykręciłem czujnik, sprawdziłem i .... wygląda, że jest ok. Gdy jest zimny, to nie przewodzi, gdy go podgrzałem do ponad 40 *C to przewodzi.
      Co mogę jeszcze sprawdzić, chyba tylko wymienić filtry i olej? Chociaż dziwi mnie, że w ogóle ta kontrolka się zapala na zimnym oleju.
      Dodam jeszcze, że ciągnik kupiłem 3 miesiące temu, od rolnika i jeszcze od tego czasu go nie przetestowałem w polu. Podczas oględzin wszystko było ok, a kontrolka zapaliła się chwilę przed powrotem do domu (ok 70km) i w sumie od tego czasu mruga cały czas. Olej hydrauliczno przekładniowy wymieniany był w 2006r i wg poprzedniego właściciela jeszcze 1 rok mógłbym na nim pojeździć.
      Przeciągnij pliki do przesłania lub wybierz pliki... 
      Maksymalnie wszystkich plików 48,82MB   Wstaw inne multimedia  Przesłane grafiki
         
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.