dobra Brona nie jest zła.
Przez
Gość Profil usunięty, w Narzędzia do uprawy pożniwnej
-
Podobna zawartość
-
Przez cinek1808
Jaką bronę talerzową wybrać?
Mam ofertę agrona 3m za 23,800zl
Land stal 29,300zl
Grano system 26,000zl . Biorę jeszcze pod uwagę wersję 2.7 m. Są jeszcze brony mandam , akpil ale ceny dość spore. Czy warto dopłacić do wału daszkowego?
-
Przez cris10
Rozglądam się za talerzówką do ciągnika 170 km z możliwością podniesienia mocy 200 km i w przyszłość zakupu większego około 230-250 km. Chciałbym zapytać czy są posiadacze bron półzawieszanych firm Lemken, Amazone, Kuhn i Pottinger. Póki co biorę te pod uwagę chyba że ktoś coś jeszcze poleci. Pola od 0.5 ha do 12 ha. Gleby od lekkich po ciężkie iły. Myślałem o szerokości 5 metrów ale to chyba ciut za bogato jak na mój ciągnik, więc optymalnie 4.5 metra Jaki wał wybrać i jaka wielkość talerzy? Szukam opini posiadaczy tych maszyn, żeby tym sprawnie robić a nie skakać po polu. I dodatkowo jaki wał wybrać?
-
Przez ceston
Jak w temacie jakiej firmy agregat bezorkowy polecacie? Musi byc półzawieszany. dla ciągnika do 140 KM
-
Przez krzys111
Witam wszystkich. Zastanawiam się czy kultywatorem z wałkiem strunowym uprawię pole po qq tak aby można było zasiać żyto na zielonkę wiosną. Gleba 6 klasy, piasek.
-
Przez darus74
Witam, proszę użytkowników w/w brony o opinie. Potrzebuje opini na temat nowych piast na łożyskach stożkowych i wału doprwiajacego croskil wersja gumowa stosowana u Batyry.
-