-
Podobna zawartość
-
Przez przemo93pl
cześć mam pytanie jestem zielony w uprawie hybryd a chce zasiać troche żyta hybrydowego jeśli ktoś sieje takie niech się podzieli doświadczeniem onim ziemie którą bym przeznaczył po tąm uprawe to 4 i 5 przedplon to łubin wąskolistny zeus ?
-
Przez bartus16
koledzy pomozcie bo cos nie tak jest z moim z żytem <_< bo zaczyna żołknoc i to co raz gesciej pojawiaja sie zżolkniete listki co to moze oznaczac???????????? :rolleyes:
-
Przez Bartoszek1994
Witam,
W tym roku planuję po raz pierwszy zasiać żyto ozime z wyką ozimą z przeznaczeniem na kiszonkę. Do doświadczonych użytkowników w tym temacie mam kilka pytań. Czy istnieją specjalne odmiany żyta na kiszonkę? W jakiej proporcji siać żyto z wyką aby uzyskać wartościową paszę dla bydła?
-
Przez Zetor53400
Niedawno dowiedziałem się o istnieniu żyta jarego odmiana bojko .pytałem się wielu z was w inny temacie co zasiać wiosną , w moich planach był owies ale mi odradzaliście . ziemia to 6 klasa ,w listopadzie mógłbym pognoić pomiotem kurzym . Czy miał ktoś do czynienia z czymś takim , jak tak to napiszcie wszystko o nim
pozdrawiam Zetor53400
-
Przez Szymon94
Jak w temacie. Chciałbym w tym roku wyregulować żyto. Nigdy wcześniej nie robiłem tego bo zależało na słomie pod hodowlę którą kończymy.
Żyto Dańkowskie Rubin na 6 klasie. Z tego co już czytałem to zastanawiam się nad Stabilanem tylko kiedy podać na pierwsze kolanko? Wystarczy jeden zabieg czy trzeba poprawkę czymś jeszcze jak będzie strzelać w źdźbło?
-