8ursus8

wyciągarka star 66

Polecane posty

8ursus8    1

mam mały problem a mianowicie jak zrobić nawijanie liny na bęben ponieważ trudno jest ją rozplatac może macie jakieś propozycje ? pomóżcie ;)

AlaCapone    5015

Liny stalowe do wciągarek mają specjalną konstrukcję, która nie pozwala na splątanie lub rozkręcanie liny - jest to lina nieodkręta przeciwzwita lub wpółzwita dodatkowo może być wypełniona tworzywem sztuczym między splotami.

Zainwestuj w odpowiednią linę.

"Nie dyskutuj z głupszym, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona swoim doświadczeniem!" - ciągle muszę o tym pamiętać.

8ursus8    1

a no dzięki ale ja mam taki problem a dokładnie wyciagarka nawija line w jednym miejscu a niekiedy zdarza się że na winie się jedna na drugą i ciężki ja rozwinąć z bębna line .

Wiadomość z agroFakt.pl

AlaCapone    5015

Napisz więcej szczegółów: jaką masz linę (rodzaj i długość), do czego wykorzystujesz (zrywka drzew), obciążalność...

"Nie dyskutuj z głupszym, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona swoim doświadczeniem!" - ciągle muszę o tym pamiętać.

AlaCapone    5015

Czy widziałeś, jak wygląda wciągarka zamontowana na starze 266 (gdzie się znajduje bęben, w jakiej odległości od ślizgu). Czy masz coś podobnego konstrukcyjnie? Jeśli ślizg jest oddalony od bębna o niewielką odległość i dodatkowo ustawiasz ciągnik skośnie do kierunku zrywki to wtedy może być problem z nawinięciem liny.

Jeśli ustawiasz się prostopadle do kierunku ciągu a lina pozostaje stale napięta nie powinno być problemów. Dodatkowo lina powinna być wyposażona w krętlik jeśli ma tendencję do skręcania się.

Z tych danych, co podałeś lina nie powinna stanowić problemów.

Edytowano przez AlaCapone

8ursus8    1

no coś kojarzę jak to jest zrobione w starze ale nie zawsze da się ustawić ciągnik prostopadle myślałem coś nad wieżyczką z rolką ale nie wiem czy to dobry pomysł :)

AlaCapone    5015

W starze 266 odległość ślizgu od bębna to co najmniej 4m to pozwala na prawidłowe ułożenie liny.

Jeśli nawijasz bezpośrednio na bęben to nie dziw się, że lina zachodzi jedna na drugą powodując same kłopoty.

tribal    4

potrzebujesz układacza liny, seryjnie były montowane w wyciagarkach od Ziła

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez wjmarcia
      Witam.
      Tak jak w temacie poszukuje dmuchawy do zdmuchiwania kurzu i pyłów z maszyn. Dotychczas używałem standardowej dmuchawy do liści, ale po ostatnim czyszczeniu wyzionęła ducha.  Może macie jakiś sprawdzony model, bo jest ich do groma. Warunek zasilanie 230V Pozdrawiam.
    • Przez Krzyszt0f
      Witam! Powie mi ktoś czym różni się prasa lely welger RP 420 od lely welger RP 435? 

i jakie opinie o tej prasie?
    • Przez Grzegorzimt
      Proszę może ma ktoś dane dotyczące przyczepy jednoosiowej imt np. zdjęcie tabliczki znamonowej. Przyczepa widnieje o takiej nazwie jako ciężarowa samochodowa a nie rolnicza ciężarowa.posiadam już do niej miękki dowód ale cofnęli mi rejestrację .mam dosłać tabliczkę ale moja jest całkowicie nie czytelną proszę może ktoś ma tabliczkę Vin może być zamazany.
    • Przez Ogoniasty
      Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat przyczep
      1.metal- fach
      2.pronar 
      3.cynkomet 
      Właśnie stoję przed zakupem nowej 6 tonowej może ktoś użytkował? 
    • Przez kubaguzik
      Czy ktos ma namiary na firme która ma taka maszyne i robi nia usługi a maze ktos z AF ma taka maszyne?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj