podkładka 80126072 w wzmacniaczu momentu- zakładać?
-
Podobna zawartość
-
Przez PanJoker
Witam, mam problem. Otóż nie mogę wyjąć podkładki spod wtryskiwacza. Czy ktoś ma jakiś sprawdzony sposób?? Prawdopodobnie jest zapieczona i nie idzie jej ruszyć.
-
Przez ssman860
Witam. Mam następujące pytanie: jakiej grubości powinny być stosowane podkładki uszczelniające pod wtryskiwacze w ursusie c-385? Mam dylemat czy założyć 0,5mm czy te najcieńsze od MF (chyba 0,3mm) Są jeszcze 0,8 ale te są ponoć do Bizona. W ursusie c-360 zawsze stosuje te od MF, one mają mniejszą średnicę zewnętrzną i ładnie się układają (wiem, że w c-360 nie powinno być podkładek, ale gniazda wtrysków dają troche do życzenia). tylko, że w c-360 są stożkowe gnniazda wtrysków a w c-385 płaskie i tu mam dylemat.
Z góry dziękuję za udzielone wskazówki.
-
Przez Musi
Witam
Jestem od 9 lat użytkownikiem Zetora 10540 rok produkcji 1995 wersja na Niemcy.
Wyposażony w EHR,hydraulikę BOSCHA, 7 gniazdową hydraulike,hamulec na tarczy na przednią oś
Skrzynia 4 z podwójnym wzmacniaczem momentu. Liczba wszystkich biegów 18/6
Do tej pory nie było z nim problemów.Dobry traktor
Od dwóch miesięcy borykam się ze skrzynia biegów,a dokładnie z wzmacniaczem momentu.
Palą się tarczki na sprzęgle wlotowym w bębnie wzmacniacza momentu.
Palące się tarczki to skutek,ale nie przyczyna.Nie dopływa do bębna wzmacniacza odpowiednia ilość oleju,ale co jest dziwne i dla mnie niezrozumiałe to pod lekkie wzniesienia przodem pusty bez obciążenia nie podjedzie,ale tyłem wyjeżdża bez problemu .
Przy orce na równym na dwóch wolniejszych ciągnie pług,trzeciego szybkiego półbiegu nie ma bo spaliły się traczki,a pod małe wzniesienia bez żadnego obciążenia zatrzymuje się
Oleju jest wystarczająca ilość w skrzyni ,mikropompka jest nowa,rozdzielacz przeczyszczony i sprawny,kanaliki w skrzyni i rurki przedmuchiwane.
WOM pod górkę też się sam wyłącza
Może ktoś zna przyczyny,proszę o jakieś wskazówki
-
Przez Musi
Witam Jestem od 9 lat użytkownikiem Zetora 10540 rok produkcji 1995 wersja na Niemcy. Wyposażony w EHR,hydraulikę BOSCHA, 7 gniazdową hydraulike,hamulec na tarczy na przednią oś Skrzynia 4 z podwójnym wzmacniaczem momentu. Liczba wszystkich biegów 18/6 Do tej pory nie było z nim problemów.Dobry traktor Od dwóch miesięcy borykam się ze skrzynia biegów,a dokładnie z wzmacniaczem momentu. Palą się tarczki na sprzęgle wielotarczowym w bębnie wzmacniacza momentu. Palące się tarczki to skutek,ale nie przyczyna.Nie dopływa do bębna wzmacniacza odpowiednia ilość oleju,ale co jest dziwne i dla mnie niezrozumiałe to pod lekkie wzniesienia przodem pusty bez obciążenia nie podjedzie,ale tyłem wyjeżdża bez problemu . Przy orce na równym na dwóch wolniejszych ciągnie pług,trzeciego szybkiego półbiegu nie ma bo spaliły się traczki,a pod małe wzniesienia bez żadnego obciążenia zatrzymuje się Oleju jest wystarczająca ilość w skrzyni ,mikropompka jest nowa,rozdzielacz przeczyszczony i sprawny,kanaliki w skrzyni i rurki przedmuchiwane. WOM pod górkę też się sam wyłącza Ciśnienie po równym to ma 13 atm,a jak jest lekko pod górkę to się zaczyna ślizgać,ciągnik staje i ciśnienie na wyjściu z rozdzielacza na rurce wynosi 0 atm
Może ktoś zna przyczyny,proszę o jakieś wskazówki -
Przez GOL87
witam spotkał się ktoś z zetorem 75xx-105xx z biegami sterowanymi guzikami na dźwigni zmiany biegów jak ma miejsce w forterrach chodzi mi po głowie takie rozwiązanie w moim 9540 co myślicie na ten temat
-

Rekomendowane odpowiedzi
Dojarka przewodowa
Kia Sportage