Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Jaro1234    6

witam posiadam Farmera f2 8248 m12 i mam problem z przednim mostem, przy pełnym skręcie i wyłączonym przednim napędzie coś strzela, nie zawsze ale co jakiś czas, aż szarpnie ciągnikiem, przy załaczonym napędzie już nie strzela tylko czuć że ma czasami większy upór i jak sie wysprzęgli to zatrzymuje ciągnik, wymiana oleju nie pomogła. co zrobić z tym fantem jaka jest przyczyna?


post-19033-0-69959800-1419247288_thumb.jpg

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Grabos1981    234

załącza Ci sie napęd a potem jak dodasz troche gazu to się rozłącza i stąd wrazenie ze cos strzela.mam tak w swoim. wystepuje to przewaznie na rozgrzanym oleju.
co do drugiego problemu to jest na to sposób.... trzeba rozebrać przedni most i wyjąć z prawej i lewej strony przekladke lub tarczke od automatycznej blokady mostu. problem ustapi ale tez nie bedzie blokady. ja tak zrobiłem i teraz podczas zawracanie nie zostawia czarnych śladów na betonie.


:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Jaro1234    6

Nic nie robiłem w przxednim moście po za wymiana oleju, rozmawiałae ze znajomym i w zetorze tak miał i wystarczyło ustawić ciśnienie przy załaczaniu przedniego napędu, teraz pytanie jakie cisnienie powinno tam byc, blokady szkoda mi wyrzucac bo na moich górzystych terenach sie przydaje


post-19033-0-69959800-1419247288_thumb.jpg

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez JANCZAK1176
      Witam fachowców trafił się MF3080 wujowi z zjechanymi frezami po rozebrani Mam dylemat co zrobić . Myślałem dać do napawania ale czy to wytrzyma .Ponoć odcinają od wałka frezy i wyciskając potem spawając .Dokładnie nie wiem co lepsze pytam się WAS co lepsze .Wie ktoś czy w Łódzkim województwie coś takiego robiom
    • Przez celeron59
      witam mam problem w wyciekiem oleju co moze byc przyczyna i jak zabrac sie do ewentualnej naprawy

    • Przez claas4
      Witam  Podczas pracy c330m gdy jest jej ciężko lub się kopie to co jakiś czas coś chrupie w tylnym moście  Co to może być ? A tak w ogóle jaki był by koszt wymiany wałka ataku z talerzem i łożyskami ? Pozdrawiam 
    • Przez ArturSłowinski
      Witaj kolegów, mam od wczoraj problem z miękką osią z Claasie Ares 816 z 2005r, otóż oś się nie podnosi, leży na najniższej pozycji, zero reakcji na przyciśnięcie guzika. Żółty guzik po naciśnięciu zamiast się świecić jak to było wcześniej, teraz mruga a oś nie reaguje. Podejrzewam jakiś problem z elektryka. Dzięki z góry za pomoc.
    • Przez lewy85
      Witam. Panowie mam problem z przednim mostem carraro w zetorze 10540 z 98r. a mianowicie jak włączę przedni napęd to cały czas ciągną mi dwa koła na raz , prawe i lewe, niezależnie czy jadę prosto czy skręcam. Problem zauważyłem nie dawno a dziś nastąpił efekt takiej jazdy, rozerwało mi krzyżak i jego mocowanie w prawej półosi. Jak założe te częsci nowe (a ich koszt to około 1300 zł) to obawiam sie że za jakiś czas stanie się to po raz kolejny.
      Moje pytanie brzmi dlaczego ciągną dwa koła jednocześnie i jak to naprawić?
      z góry dziękuję za odpowiedzi 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.