-
Podobna zawartość
-
Przez toobek
Witam. Mam pytanie do użytkowników kombajnu Fahr M900. Wczoraj kosiłem pszenicę i mam bardzo dużo kawałków słomy w zbiorniku. Wiatr ustawiony na 5 i nic nie dawał. Dolne sito 11 mm górne otwarte 1/3. Co należało by zrobić żeby nie było tyle słomy. To mój pierwszy sezon z kombajnem dlatego takie pytanie. Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Dodam jeszcze że na górnych sitach na początku sit bliżej bębna młucącego jest dość dużo słomy. jest pękania między żaluzje. A prawie na całych górnych sitach dużo kłosków które się poblokowały między żaluzjami sita
-
Przez grego
Jak ustawiacie deutze? Mam M35.80, górne i dolne sita żaluzjowe, niby ustawiam podobnie jak w bizonie, ale w rzepaku wydaje mi sie, że sporo gubił, choć robiłem różne kombinacje, instrukcje też mam, ale nie bardzo po tym szło ustawić. Oczywiście całkowite zamknięcie wiatru pomagało, ale leciał syf. W pszenicy nieco jest przyklejonych plewek do ziarenek, ale to raczej wina pszenicy, bo jest dość wcześnie.
-
Przez Gość
Cześć. Tak jak w tytule proszę użytkowników o opinie tych kombajnów, jak z awaryjnością, dostępem części, omlotem, wydajnością i spalaniem? Czy warto sobie zaprzątać głowę takim modelem czy lepiej coś innego w podobnych pieniądzach. Pracował by na ok 100ha. Części w porównaniu do innych marek są w zbliżonych cenach? Proszę o wszystkie o tym kombajnie. Zmiana byłaby z Dominator 86.
-
Przez Amigos
Witam, proszę o opinie kombajnu Deutz Fahr 2680, jaką wydajność, dostęp części, spalanie? Heder miał tylko 3,6 czy występowały z większym? Ogólnie czy warto brać pod uwagę zakup takiego kombajnu czy lepiej rozglądać się za innym?
P. S zakup byłby po zniwach lub na wiosne.
-