News
pierniczek

MF 828 - klopot z utrzymaniem ciśnienia

Polecane posty

pierniczek    0

Dzisiaj zwijałem siano prasą MF828. Ciągnik to Ursus 902. Prasa nie trzyma ciśnienia. Nie chciała zacząć zwijać belki. Zatrzymywały się pasy. Cały czas musiałem dobijać ciśnienie. W poprzednim roku prasa pracowała poprawnie. W żniwa po zamknięciu komory było ciśnienie około 160 a jak kończyłem owijać 130. Teraz ustawione 70, ale pasy z tylu zatrzymywały się i praktycznie nie chciała zacząć rozpocząć owijać. Co może być problemem? Czy winny jest rozdzielacz w ciągniku czy w prasie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
binek    295

Prawdopodobnie uszczelniacze w siłownikach komory, miałem identyczne objawy jak opisujesz i właśnie problem tkwił w siłownikach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pierniczek    0

a gdzie kupowałes te uszczelniacze? czy muszę oddać siłowniki do regeneracji? jak mogę zweryfikować ze to siłowniki a nie zawór w prasie?

Edytowano przez pierniczek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

binek    295

Uszczelniacze kupiłem w zwykłym sklepie z częściami do maszyn rolniczych, z tym że stare zużyte miałem na wzór. Dodatkowo są tam oringi z którymi jest kłopot bo mają nietypowy rozmiar więc przetoczyłem rowki na dostępny wymiar. Dokładnie nie pamiętam wszystkich szczegółów bo było to może z 5-6 lat temu, ale od tego czasu z ciśnieniem spokój.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kusy87    0

a ja mam taki problem tez mam mf 828 tak wszystko ładnie zwija lecz na słuchym sianie bale wychodzą fatalnie a sznurek po owinięciu schodzi z balotu jaka może być przyczyna? dodam ze w tym roku współpracuje z mtz82 w zeszły sezon chodziła z c360 to w ogóle nie chciała zacząć obracać beli dodam jeszcze ze ciśnienie mam ustawione na 90atm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez KlaQ24
      Witam, po przeszukaniu forum nie znalazłem podobnego problemu dlatego piszę nowy temat. Mam problem ze swoim opryskiwaczem, mimo regulacji przepływu na rozdzielaczu ciśnienie na manometrze cały czas wskazuje 2,5 bara. Przy kręcaniu rozdzielaczem ilość wody wizualnie ulega zmianie i przy większym dokręceniu pompa zaczyna klekotać. Co może być przyczyną? 
    • Przez KlaQ24
      Witam, po przeszukaniu forum nie znalazłem podobnego problemu dlatego piszę nowy temat. Mam problem ze swoim opryskiwaczem, mimo regulacji przepływu na rozdzielaczu ciśnienie na manometrze cały czas wskazuje 2,5 bara. Przy kręcaniu rozdzielaczem ilość wody wizualnie ulega zmianie i przy większym dokręceniu pompa zaczyna klekotać. Co może być przyczyną? 
    • Przez Piotr1711
      Witam. Posiadam od niedawna VarioPack 1500 zmiennokomorową. Podczas ustawienia ciśnienia na 100 bar, otwierając komorę i zamykając po dwóch razach, ciśnienie zwiększa sie stopniowo na maksa. Czy tak powinno być? Jeśli nie to co to może byc za przyczyna?
    • Przez Mati2812820
      Witam. Jak w temacie, prasa nie trzyma ciśnienia, gdy zamykam dobija do 200 bar a potem podczas kręcenia balota stopniowo ciśnienie spada zazwyczaj do 100 bar, potem balot zaczyna rosnąć dojdzie wskazówka do 200 i nie można dobić balota bo klapa się otwiera. Czy to wina zaworu? Proszę o pomoc. 
    • Przez Zbych6622
      Witam, 
      Mam problem ze swoją prasą krone 10-16s. Przy zluzowaniu ciśnienia w prasie ( łańcuchów), manometr ciągle pokazuje ciśnienie, pozostaje na nim okolo 60 bar. Przy ustawieniu ciśnienia do prasowania np. Sianokiszonki wskazuje ciśnienie początkowo 160 bar a pod koniec prasowania  belki wchodzi nawet powyżej 200 bar. Co może być tego przyczyną? Dodatkowo jest problem z łańcuchem po lewej stronie prasy. Gdy belka z sianokiszonką zaczyna być widoczna na komputerze, to wtedy łańcuch 20B wchodzi na zębatkę 2 (zdjęcie w załączniku)  i przeskakuje, dodam, że zębatki  1, 2 i 3 wraz z  łańcuchem  je łączący były wymienione przed sezonem , lecz to nie pomogo.;( czy ktoś kiedyś miał podobną sytuację i ją rozwiązał? 

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.