wojtekch253

co sądzicie o MF 3085

Polecane posty

pawlo36    5

Miałem taki przez rok i byłem zadowolony, potem 3115 a teraz 6180 od kilku lat

sadek9    186

ja mam 3080 od 10lat ogolnie ciągnik godny polecenia o ile skrzynia jest ok bo jeśli cos zaczyna w niej zgrzytać to sumy pięcio cyfrowe ;)

soltys13    40

od 3 lat   posiadam MF 3085  ciągnik  godny polecenia ale jeśli był dbany i nie jest to zajechany egzemplarz. W przyzwoitym stanie potrafią  kosztować od 40  wzwyż / widziałem nawet takie po 60  tyś i więcej

Mikruss    537

powyżej 45 tyś za rocznik 1994 na dynaschifcie z nawet z przednim tuzem itp to już jest chora cena. Za 50 tyś to się kupi ładny statek z serii 61xx

Co innego jeżeli jest na nim jakiś porządny ładowacz czołowy ale tutaj też bez przesady bo używany nie jest więcej wart jak 15 tyś i to renomowanej firmy.

Co do wkładu 18 tyś zł w skrzynie - to chyba miał ktoś niefart i kupował części w serwisie.

soltys13    40

powyżej 45 tyś za rocznik 1994 na dynaschifcie z nawet z przednim tuzem itp to już jest chora cena. Za 50 tyś to się kupi ładny statek z serii 61xx

Co innego jeżeli jest na nim jakiś porządny ładowacz czołowy ale tutaj też bez przesady bo używany nie jest więcej wart jak 15 tyś i to renomowanej firmy.

Co do wkładu 18 tyś zł w skrzynie - to chyba miał ktoś niefart i kupował części w serwisie.

Mikrus   ciągnik z   ładowaczem jak sie trafi   to ja bym nie kupił są wyjechane  totalnie .Pokaż  mi traktor  z seri 61XX za   50 tyś    zł   Kupisz ale trupa do remontu .    Naprawa w skrzyni   oscyluje w  granicach 15-18 tyś zł    Jest to cena  za dobrze wykonany remont. Owszme można taniej ale  kto da gwarancje że będzie to chodzić.

Mikruss    537

Wuja kupił 6180 w naprawde fajnym stanie za jak dobrze pamiętam 54 tys i jakoś. Nie byla to specjalna okazja.
Jak ktos lubi duzo płacić to jego sprawa ale w okolicy przywożą ciągniku i potrafią sie trafić tanio.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Pejter83ferguson
      Witam mam problem z rewersem. Mianowicie do przodu włączę bez problemu a do tyłu jest problem polegający na tym że słychać jakby zgrzyt i nie wskoczy dopiero po kolejnym naciśnięciu sprzęgła zaskoczy. Jeden z mechaników twierdzi że widełki są do wymiany ale gdy cewki elektromagnesów przełożę odwrotnie to wszystko działa tyle że( wajcha rewersu jest odwrotnie że przód jest tyłem i tyl przodem)  w kabinie piszczy i mrugaja kontrolki przód tył. Proszę o pomoc jeśli ktoś ma jakiś pomysł na to
    • Przez Browar87
      Witam serdecznie.
      Grupowicze od kilku dni jestem posiadaczem MF 5455 rok prod 2006. 
      Od dwóch dni po włączeniu zapłonu słyszę szum w pompce paliwowej. Co może być tego przyczyną?
      To pierwszy tego typu ciągnik w moim gospodarstwie wcześniej pracowałem na c-330 i c-360.
      Proszę o jakieś podpowiedzi.
      Wiem że pasowałoby pewnie wykonać synchronizację rewersu i skrzyni tylko jak to zrobić..?

• Przez lukaszkis1988
      Witam, mam problem z nowym Fergusonem 4708m dyna 2. Po podłączeniu go do mulczera 2.8m albo zadusza silnik albo zrywa wałek lub wyskakuje kontrolka wykrzyknik i rozłącza wom. Niby producent mulczera pisze, że wymagana moc to 75km, więc powinien dać sobie radę ale dzieją się takie rzeczy. Czy jest jakiś łagodny start czy tylko szybki start po wciśnięciu przycisku? 
      Czy miał ktoś takie problemy? 
    • Przez roofii
      Witam, mam problem z amortyzowaną przednią osią, a mianowicie chodzi o to że jak ją wyłączę to nic się nie dzieje przód traktora nie opada, nie ma żadnych błędów, później jak nacisnę żeby ją włączyć to zdarzy się że tak nagle opadnie a później powoli podnosi ale to bardzo powoli, ale dalej przy wyłączaniu nie opada, próbowałem kalibracji znalezionej w necie która polega na kilkukrotnym szybkim naciśnięciu przycisku załączania osi, wtedy ciągnik podnosi się na max do góry następnie opada do najniższego położenia (co ciekawe bo przy wyłączeniu normalnym nie chce tego robić) , następnie podnosi się trochę ale już bardzo wolno i kalibracja się kończy, ale to nic nie zmienia dalej nie działa tak jak powinno, Problem występuje w ciągniku MF 7614 z 2015roku.
    • Przez Kubos43
      Cześć, co myślicie o modelu 5709m, stoję przed zakupem nowego ciągnika i potrzebuje opinii o nich 
      czy spotkaliście jakieś wady i minusy? 
      jakieś mocne plusy tych ciągników? 
      Ciągnik miałby być na dyna4 jako główny na gospodarstwo do 40 hektarów, gleby średnie, maszyny do uprawy 3 metrowe gruber,  agregat uprawosiewny itp. 
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj