co sądzicie o MF 3085
Przez
wojtekch253, w Massey Ferguson
-
Podobna zawartość
-
Przez Pejter83ferguson
Witam mam problem z rewersem. Mianowicie do przodu włączę bez problemu a do tyłu jest problem polegający na tym że słychać jakby zgrzyt i nie wskoczy dopiero po kolejnym naciśnięciu sprzęgła zaskoczy. Jeden z mechaników twierdzi że widełki są do wymiany ale gdy cewki elektromagnesów przełożę odwrotnie to wszystko działa tyle że( wajcha rewersu jest odwrotnie że przód jest tyłem i tyl przodem) w kabinie piszczy i mrugaja kontrolki przód tył. Proszę o pomoc jeśli ktoś ma jakiś pomysł na to
-
Przez Browar87
Witam serdecznie.
Grupowicze od kilku dni jestem posiadaczem MF 5455 rok prod 2006.
Od dwóch dni po włączeniu zapłonu słyszę szum w pompce paliwowej. Co może być tego przyczyną?
To pierwszy tego typu ciągnik w moim gospodarstwie wcześniej pracowałem na c-330 i c-360.
Proszę o jakieś podpowiedzi.
Wiem że pasowałoby pewnie wykonać synchronizację rewersu i skrzyni tylko jak to zrobić..?
-
Przez lukaszkis1988
Witam, mam problem z nowym Fergusonem 4708m dyna 2. Po podłączeniu go do mulczera 2.8m albo zadusza silnik albo zrywa wałek lub wyskakuje kontrolka wykrzyknik i rozłącza wom. Niby producent mulczera pisze, że wymagana moc to 75km, więc powinien dać sobie radę ale dzieją się takie rzeczy. Czy jest jakiś łagodny start czy tylko szybki start po wciśnięciu przycisku?
Czy miał ktoś takie problemy?
-
Przez roofii
Witam, mam problem z amortyzowaną przednią osią, a mianowicie chodzi o to że jak ją wyłączę to nic się nie dzieje przód traktora nie opada, nie ma żadnych błędów, później jak nacisnę żeby ją włączyć to zdarzy się że tak nagle opadnie a później powoli podnosi ale to bardzo powoli, ale dalej przy wyłączaniu nie opada, próbowałem kalibracji znalezionej w necie która polega na kilkukrotnym szybkim naciśnięciu przycisku załączania osi, wtedy ciągnik podnosi się na max do góry następnie opada do najniższego położenia (co ciekawe bo przy wyłączeniu normalnym nie chce tego robić) , następnie podnosi się trochę ale już bardzo wolno i kalibracja się kończy, ale to nic nie zmienia dalej nie działa tak jak powinno, Problem występuje w ciągniku MF 7614 z 2015roku.
-
Przez Kubos43
Cześć, co myślicie o modelu 5709m, stoję przed zakupem nowego ciągnika i potrzebuje opinii o nich
czy spotkaliście jakieś wady i minusy?
jakieś mocne plusy tych ciągników?
Ciągnik miałby być na dyna4 jako główny na gospodarstwo do 40 hektarów, gleby średnie, maszyny do uprawy 3 metrowe gruber, agregat uprawosiewny itp.
-