Skocz do zawartości
News
strawbery

Massey Ferguson 5445 zablokowany rewers

Polecane posty

strawbery    0

Mam problem z mf 5445 cofają do tylu tak jak by się zablokował tylny rewers bo ani go sprzeglo ani rewes go nie rozlaczyldopiero go zgasilem na biegu. Może ma ktos pomyśl co mu może być ???

Edytowano przez kris14

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
karol091193    161

No pewnie, że pomożemy ;) Zadzwoń pod ten numer. Oni nie tylko powiedzą co to może być za usterka, ale nawet Ci go naprawią  tel. +61 895 03 02.


Wszystkie moje posty i zdjęcia są chronione prawem autorskim ;)
Zainteresowanych wykorzystaniem proszę o kontakt na PW

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

strawbery    0

A skad oni sa ? Bo albo nie bedzie I'm sie chcialo jechac do mnie albo pol naprawy skasuja za dojazd.
A moze ktos zna tani sklep z czesciami do maseeya?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Michal225    13

Wygląda na to że blokuje ci elektrozawór od jazdy do tyłu . Albo się zacina mechanicznie , lub coś z cewką ...

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
strawbery    0

Juz panowie massey rozlupany na pól to nie wina elektrozaworow bo wczesniej ich przepinalem i dzalaly. Tylny rwers się zablokował tak jak myślałem przed rozjechaniem tylko nie wiedziałem jak i co tam mogli się stać . Ale teraz juz wiem rozje...bala się tarczka cierna i nalozyla się na siebie i nie bylo miejsca do rozliczenia się i i ztego ciągną caly czas do tylu. Tylko teraz Panowie potrzebuje skalibrować skrzyni ?❔ możemy ktos jakies pomysły na to❔❔

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
strawbery    0

Witam mam problem z ciagnikiem renault ares 640rz a mianowicie nie dzialaja biegi sa tylko polowe nie dziala tez wom przedni naped oraz blokada tak jak by po prostu prad nie dochodzil. Robilo sie tak wczesniej ale postojal przez noc i wszystko wracalo do normy a teraz sie pojawialo na sekunde i znikalo a w obecnej chwili nic nie ma. Jest ktos w stanie pomoc ewntualnie cos doradzic . Z gory dzieki za odpowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Nowak5425
      Witam, Mam problem z Mf 5425. Problem polega na tym że giną kontrolki. Po przekreceniu kluczyka na zapłon zaświecą się wszystkie kontrolki i zgasną czyli problem nie polega na żarówkach. Gdy włączę przedni napęd czy światła itp nie zaświeca się kontrolka Nie ma kontrolki również od biegów polowe/szosowe ostatnio zaginęła również kontrolka od półbiegu. W czym może być problem ?
    • Przez Ferdihubi
      Witam, jestem świeżakiem na af.pl szukałem i znalazłem odnośnie napędu ze nie można wyłączyć a mój problem z fergusonem 3060 autotronic 1987r mam taki ze podczas włączania przedniego napędu nie włącza się kontrolka na desce( bywało czasem tak ze podczas jazdy włączała się)  , elektrozawor sprawny(załącza napęd), zarowka w kontrolce tez sprawna , brakuje mi pomysłów gdzie szukać , poratuje ktoś pomysłem ? 
    • Przez kacperok200
      Witam.
      Szukam opinii na temat ciągników Massey Ferguson 3050.
      - jak tam z spalaniem
      - dostępnością części i ich cena
      - awaryjność (skrzynia, silnik, ehr itp. )
      - ogólnie wady i zalety 
      Mam nadzieje na odpowiedź od posiadaczy lub osób którzy mieli z nim do czynienia.
    • Przez Arek3125
      Witam, w fergusonie od dziś opuszcza mi podnośnik jak jest podpięta jakakolwiek maszyna. Odkręciłem zawór, bo myślałem, że coś z nim nie tak, ale bez poprawy. Ma ktoś jakiś pomysł lub może miał ktoś taką sytuacje i wie co jest przyczyną? 
    • Przez djjanik
      Witam.  Mam problem z moim mf 4255. migają te kontrolki od rewersu?? Ta jedna miga 6 przerwa 2. Z tego co doczytałem to jakis błąd z czujnikiem obrotów?

      Ponadto nie da sie wrzucić nawet biegu i ten rewers strasznie dziwnie się zachowuje tzn:
      Przykład nr 1 ( sprzęgło wciśnięte) 
      - rewers na "0" - nie da się wrzucić biegu ( ale jak sie dociśnie dźwignie biegów to ciągnik powoli toczy sie do przodu) 
      - rewers do przodu - analogicznie jak wyżej,
      - rewers do TYŁU - analogicznie jak wyżej,
       
      Przykład nr 2 ( sprzęgło do góry)
      -rewers na "0" - nie da się wrzucić biegu ( ale jak sie dociśnie dźwignie biegów to ciągnik powoli toczy sie do przodu) 
      -rewers do przodu - analogicznie jak wyżej,
      -rewers do TYŁU - nie da sie wrzucić biegu ( ale jak się dociśnie dźwignie to ciągnik powoli toczy się do TYŁU)
       
      Przykład nr 3 ( silnik wyłączony) - wchodzą wszystkie biegi 
       
      Przykład nr 4 ( bez wciśniętego sprzęgła, dźwignia biegów na luzie) 
      Przełączenie rewersu z "0" do przodu - zero reakcji,
      Przełączenie rewersu z "0" do tyłu -  o dziwo widać reakcje na silniku ( dźwięk choćby był wrzucony bieg i traktor zaczynał ruszać ale stoi w miejscu) Jakieś pomysły co to może być, co sprawdzić, jak sprawdzić i co wymienić lub wyczyścić? 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.