Skocz do zawartości
News
Konsultant_HRIC

Współpraca - Kandydat na dealera poszukiwany (woj.podlaskie)

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie

W związku z rozwojem sieci dystrybucji naszego Klienta, którym jest renomowana, międzynarodowa firma z branży rolniczej, poszukujemy kandydata na:

 

Właściciela Punktu Sieci Dealerskiej

 

w regionie Polski Północno - Wschodniej


Kandydat na dealera to osoba z doświadczeniem w branży rolniczej, najchętniej właściciel małej, rodzinnej, najwyżej kilkuosobowej firmy z branży serwisu maszyn rolniczych, lub urządzeń stosowanych w rolnictwie, w obszarze wyposażenia ferm, np. systemów wentylacji, chłodnictwa itp. lub osoba z doświadczeniem w pracy w firmie rolniczej gotowa, aby taką firmę założyć i poprowadzić.
Kandydat powinien posiadać nieruchomość na terenie województwa podlaskiego.
Powinna się tam znaleźć siedziba o wystarczającej przestrzeni na organizację - biura, magazynu, sklepu, garażu na minimum dwa samochody, warsztatu.
Kandydat na dealera powinien dysponować kapitałem początkowym umożliwiającym rozruch przedsiębiorstwa. Po pozytywnym przejściu procesu rekrutacyjnego osoba Dealera będzie szkolona przez ok pół roku w innym regionie Polski oraz zagranicą. Następnie Dealer rozpocznie rozwijać własny biznes i przez co najmniej kolejne pół roku będzie wspierany przez firmę naszego Klienta.


Osoba Dealera powinna charakteryzować się:

  • Wykształceniem wyższym rolniczym lub technicznym.
  • Znajomością terenu, klientów, produktów w tym maszyn i urządzeń stosowanych w branży rolniczej w tym zagadnień serwisu, części zamiennych, itd.
  • Kompetencjami handlowymi – doświadczenie w handlu produktami rolniczymi takimi jak: ciągniki, maszyny rolnicze, wyposażenie farm, chłodnictwo, wentylacja, automatyka, części zamienne, serwis.
  • Kompetencjami technicznymi - zna się na serwisie maszyn rolniczych, potrafi zdiagnozować problem, wymienić daną część czy podzespół, praca w warsztacie lub z wozu serwisowego nie stanowi dla niego problemu.
  • Lojalnością - dealer będzie wyłącznym dystrybutorem firmy naszego klienta w regionie, oznacza to, że nie będzie mógł prowadzić sprzedaży, ani serwisu produktów firm trzecich (teren przynależny do punktu dealerskiego zostanie szczegółowo określony w toku procesu rekrutacyjnego).
  • Posiadanym prawem jazdy kat. B i T.
  • Znajomością języka angielskiego – kompetencja mile widziana.

Nasz Klient może zaoferować wybranemu kandydatowi / wybranej kandydatce:

  • Wynagrodzenie (przez początkowe pół roku).
  • Wsparcie w zakresie pokrycia części kosztów funkcjonowania firmy (przez następne co najmniej pół roku).
  • Marżę dealera w wysokości zgodnej z polityką firmy.
  • Rekomendacje dealera przez firmę i wyłączność na produkty firmy w swoim regionie (dotyczy to obsługi już istniejących klientów ale także nowych klientów).
  • Szkolenia i rozwój.

Aplikacje zawierające szczegółowe CV oraz list motywacyjny wraz z opisem posiadanych kwalifikacji i warunków do prowadzenia biznesu należy przesłać na adres: jw@hric.pl lub skontaktować się pod numerem tel. 660 703 703

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez kurpiak124
      witam, szukam porady co do żywienia bydła mlecznego.  Utrzymuję 20 sztuk bydła. Krowy dostają sianokiszonkę, kiszonkę z kukurydzy przez cały rok 12kg na dzień, granulki z golpaszu GOLMIX LACTO 18 FORTE 2,2 kg dziennie, zboże gniecione (150kg soja, 150kg rzepak, 300kg kukurydza, 300kg jęczmień, 100kg pszenżyto) w ilości 2 kg dziennie, witaminy bergophor hohmin CA-Pro-Vit MAX Z15  w ilości 80g dziennie, stymulator żwacza sano kristall hefe 50g dziennie,  soda 50g dziennie, kreda 50g dziennie, wysłodki buraczane mokre 3,5 kg dziennie, marchew 3,5 kg dziennie. Krowy przez pierwsze 60-80  dni laktacji dają od 40 do 50 litrów mleka dziennie potem produkcja spada powoli nie drastycznie. Krowy są żerne nie mam jako takich problemów z ketozą zdaża się ale sporadycznie. Białko na poziomie 3,3 do 3,5 tłuszcz 4,0 do 4,2. Mam problem bo w odchodach znajdują się dosyć duża ilość ziarna kukurydzy i mieszanki zbożowej . Od listopada wchodzę pod ocenę użytkowości mlecznej, więc będzie więcej informacji. Szukam porad wśród was co do żywienia. Z góry dziękuje za wasze podpowiedzi.
    • Przez DanioTraktorzysta
      Witam. Jestem pracownikiem gospodarstwa zajmującego się hodowlą bydła rzeźnego. Zależy nam na szybkich przyrostach i dobrej jakości mięsa nieotłuszczonego.
      1.Szef w Czechach podpatrzył że opasy można wydajnie hodować bez udziału kiszonki z kukurydzy (podobno 2,2 kg/dzień przyrostu masy). Praktycznie na prawie samej sianokiszonce z dodatkami. Czy ktoś to praktykuje? Jak zbilansować dawkę? Jakie przyrosty?
      2.Drugi problem jest taki że przez ostatni miesiąc podajemy właśnie samą sianokiszonkę posypując śrutą z pszenicy z makuchem. Oczekujemy na zakiszenie kiszonki z kukurydzy. Zeszłorocznej nie zostało. Podejrzewam że przez takie żywienie większość stada ma bardzo luźny kał. W niektórych kojcach jest dosłownie sama gnojowica. Czy może jest to jakiś wirus? Przez naszą oborę przewija się wiele sztuk bydła przywożonego czekającego na ubój. Bydło które zostaje wprowadzone do hodowli jest zawsze do dwóch tygodni zaszczepione i odrobaczone
    • Przez mixxion_agro
      Witam.
      Kupię pług 3 obrotowy lub 4, 5 zagonowy. Najlepiej woj. Podlskie. Cena w granicach 5-7tys. L
    • Przez Beton82
      Witam. Posiadam oborę przejazdową szerokość korytarza paszowego 4,5 m. na 50 szt. bydła opasowego.  Jaki będzie najlepszy wóz paszowy 5m3 wystarczy??? i czy przy mieszaniu paszy nie będzie się z niego wysypywać balot sianokiszonki. Czy C 360 da sobie z nim radę? 
    • Przez AtosPro
      Witam. Chciałem zacząć hodowle bydła mięsnego (tylko chów byków) oczywiście zacząć od krzyżówek . Z moich obliczeń opartych z jednego pliku . 
      Dawki w przyrostach 1200 g dziennie.
      WSZYSTKO jest podane w kilogramach, dawki na jeden dzień .
      150-200 kg 
      Kiszonki qq - 3 
      Śruta - 5,8 
      P.Ś.sojowa - 1,5 
      Kreda pastewna - 0,16
      200-250 kg
      Kiszonka qq - 9 
      Śruta - 5,5
      P.Ś. sojowa - 1,1
      Kreda pastewna - 0,07
      250-300 kg 
      Kiszonka qq - 15,6
      P.Ś. sojowa - 1,1
      Kreda pastewna - 0,05 
      300-350 kg 
      Kiszonka - 16,8 
      P.Ś. sojowa - 1
      Kreda pastewna - 0,08 
      350-400 kg 
      Kiszonka qq - 18
      P.Ś. sojowa - 1
      Kreda pastewna 0,1
      400-450 kg 
      Kiszonka qq - 18
      P.Ś. sojowa - 1,1 
      Kreda pastewna - 0,095
      450-500 kg 
      Kiszonka qq - 18
      P.Ś. sojowa - 1,1 
       Kreda pastewna - 0,09 
      500-550 kg 
      Kiszonka qq - 20 
      P.Ś. sojowa - 1
      Kreda pastewna - 0,09
      550-600 kg 
      Kiszonka qq - 22
      P.Ś. sojowa - 1
      Kreda pastewna - 0,09
      SIANA DO OPORU 
      Podsumowanie :
      Kiszonka qq - 5841,8~5900=885 zł
      Śruta - 452~460=322zł
      P.Ś. sojowa - 412,4~420=695zł
      Kreda pastewna - 34,14~35=15zł
      Lizawka = 15 zł
      Cielak =1700zł
      Słoma =400zł
      Wszystko wyszło 4032 zł od tego sprzedaż byka 4800-5000 
      Wyszło 375 chowu.
      Ceny są z województwa Małopolskiego.
      Czy to jest realne że tyle byk zje i kosztuje wychodowanie .
       
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.