News
Adii

New Holland T5040 nie widać nic na zegarach rewers nie włącza się

Polecane posty

Adii    0

Witam Mam do was pytanie może ktoś spotkał się że w nh nic nie pokazywało się na zegarach żadna wskazówka ani drgnie . Nie działa rewers elektrohydrauliczny ;/ Ciągnik normalnie zapala ale rewers nie reaguje ani na tył ani na przód. Bezpieczniki sprawdzałem wszystkie było okej. Jeżeli ktoś wie w czym może tkwić przyczyna proszę o informację . 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jarecki21    17

Bezpiecznik w skrzynce bezpiecznikowe to prawdopodobnie nie wszystkie bezpieczniki w tym traktorze.

U mnie w 6050 jest również bezpiecznik przy rozruszniku. Jak jego gniazdo nie stykało, to ciągnik dead...

Edytowano przez Jarecki21

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Adii    0

już wszystko się wyjaśniło usterka usunięta. Spalony był bezpiecznik który znajduję się przy heblu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

kris14    261

Potocznie tak nazywa się wyłącznik układu elektrycznego w maszynach rolniczych i innych pojazdach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ryki    9

Walczyłem z moim jxu pół dnia z taką samą awarią, a tu proszę 5 minut z latarką i padającym śniegiem na głowę i problem rozwiązany Adii dla mnie jesteś wielki. Wielkie dzięki za podpowiedź. Sam bym chyba nigdy nie znalazł, ponieważ nie przyszło by mi do głowy szukać bezpiecznika przy heblu przecież to jest wyłącznik masy, i działał bo jakiś prąd do kabiny dochodził a po wyłączeniu go nic nie działało. 

Edytowano przez ryki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez miodek69
      Widziałem u jednego dilera świeżutki ciągnik z najnowszej serii T5. Model zdaje się T5.105, ale dostępny jest też T5.95 i T5.115. Oglądałem wnęrze - interesujące z EHR-ami i siedziskiem bocznym.
      Jaka jest wasza opinia, ktoś go testował?
       

    • Przez antek84
      Proszę opinie posiadaczy o tych modelach. 
    • Przez KemBiX
      Witam zakupiłem ostatnio pług 4skibowy kverneland eg85 vario na wiezy 160 do ciagnika new holland tl100 i moj problem polega na tym ze ciagnik podnosi pług do połowy na wolnych obrotach i dalej nie chce, nawet dodalem lekko gazu i nic z tego słychać aby ze pompa pracuje. Ktoś ma jakies pomysly ? Czy jest to za ciezki plug czy problem jest w czyms innym 
    • Przez iroo10
      Witam.
      Mam problem z napędem w  nh tl 100. Napęd jest cały czas włączony, nie reaguje na przycisk. Oprócz tego ciągnik ma problem  hamulcami wyciekło trochę płynu z pompki, płyn został uzupełniony. Ciągnik jedzie, ale czuć jakby coś go hamowało. Być może obie awarie są powiązane ponieważ wystąpiły w podobnym okresie. Od czego zacząć poszukiwania przyczyny?
    • Przez GrzybekxD
      Witam. W najbliższym czasie planuję zakup takiego ciągnika, tzn, NH T 5060. Bardzo bym prosił o szczere opinie posiadaczy lub osób, które miały jakikolwiek kontakt z tym ciągnikiem. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Grzybek.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.