Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem , siewnik Kverneland Accord 3 m, pneumatyczny, który posiada komputer odpowiedzialny za włączanie ścieżek, i gdzie przy nowszym ciągniku działa super, ponieważ ciągnik ma gniazdo na wtyczke od komputera, to Ursus 1634 jej nie posiada, co w tej sytuacji mam zrobić?. Czy musze przerobić wtyczke od komputera na zapalniczkę, czy może są jakieś przejściówki, ?

Proszę o pomoc.

I z góry dziękuję.

Opublikowano

Masz na myśli wtyczkę na 3 piny? Kupisz taką w sklepie z częściami i sobie dorobisz dodatkowe gniazdo w ciągniku- nie przerabiaj na gniazdo od zapalniczki bo- raz że to nie jest pewne połączenie, dwa nie wiem jaki amperaż potrzebujesz żeby obsłużyć ten komputer. 3 piny pewniejsze.

Opublikowano

Dokładnie tak, nie kombinuj z przerabianiem czegoś co jest oryginalnie zrobione. Kup wtyczkę pociągnij kabel z napięciem, zamontuj wtyczkę w ciągniku i po problemie. Będzie śmigać aż miło.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez wieslawa_olo
      Witam. Kupilem siewnik becker aeromat s i dopatrzyłem się problemu przy jednej sekcji. Podczas gdy 3 sekcje wysiewają od 50 do 60 ziaren podczas recznej próby jedna sekcja wysiewa nieco ponad 20 ziaren i w tej sekcji jest trochę pokruszonego ziarna. Dmuchawa i dysze są w porządku. Nożyki właśnie założyłem nowe i nie ma poprawy. Nie mam kogo podpytać gdzie może być przyczyna.
    • Przez Novo181818
      Tak jak w opisie, kupię używany komputer i rozdzielacz do opryskiwacza, najlepiej 5 sekcji bez obsługi hydrauliki.
    • Przez Analog11
      Witam
      Zakupiłem siewnik poznaniak s026 szerokosc 2,30m. W moim siewniku niestety niema tabeli wysiewu bo ulegla zniszczeniu i mam teraz problem by go ustawic na odpowiednia wartosc siania na ha.
      Prosze o pomoc i jezeli ktos ma taka tabele o wyslanie jej zdjecia.
      Pozdrawiam

• Przez Roldaw123
      Jaka będzie optymalna  prędkość siewu kukurydzy siewnikiem Gaspardo sp4. 
      Jest to siewnik punktowy. 
    • Gość
      Przez Gość
      Witam mam pewien problem wymieniłem stary rozsiewacz na nowy kverneland exacta el 900 i nie moge ustawic wysiewu w nim(przepuszczam przez granulator ustaiwam na rozsiewaczu ilosc nawozu a i tak musze siac po 2 razy bo zostaje) a w książce nie ma polskich nawozów😕😤 czy moze ktos pomoc kto ma ogarnięte sianie takim rozsiewaczen? Prosilbym o pomoc!
  • Dodaj nową pozycję...
v