Skocz do zawartości
News
PolskaMocUrsus

Sprzedam jajka zielononóżki-małopolskie.

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez chudy14145
      Witam.jak prawidlowo przechowac zebrane jajka przed sprzedaza?
      w jakiej temperaturze?
      jak dlugo mozna przechowac jajka?
      Podzielcie sie swoja wiedza i spostrzezeniami 
    • Przez cytryna
      Witam
      Chce uzyskać decyzje pozwalająca na sprzedaż bezpośrednia wobec powyższego należy spełnić kilka wymagań m.in. trzeba przystosować pomieszczenie do przechowywania jajek. Stado na razie nie będzie duże ok  50 sztuk. Nie mam pomysłu jak zorganizować takie pomieszczenie dla tak niewielkiej ilości jajek. Jak to wygląda u was ?
    • Przez Pasja
      Witam! Otuż rok temu a dokładnie w czerwcu zaczeły mi nośić kury liliputki nie mieszańce , i zaczeły mi przelatywać przez ogrodzenie a za ogrodzeniem mam psa ktöry jak tylko zoczby kure kaczke itp to zagryza , więc obciołem im wszystkie lotki i po obcięciu przestały się momentalnie nośić.Miał może z was taki przypadek? Czy da się coś z tym zrobić?
    • Przez Darozioom
      Witam wszystkich forumowiczów
      Główną działalnością mojego gospodarstwa jest produkcja warzyw. Moimi największymi odbiorcami są 2 Domy Pomocy społecznej położone niedaleko mojej miejscowości. Ostatnio zauważyłem też że kupują one bardzo duże ilości tuszek drobiowych, oraz jajek dla swoich podopiecznych. W mojej głowie narodził się pomysł zagospodarowania budynków na mojej posesji które kiedyś były wykorzystywane do produkcji zwierzęcej, jednak od wielu lat pełnią rolę magazynów na złom, i różne inne niepotrzebne rzeczy. Jeśli chodzi o sprzedaż warzyw to od tego sezonu zamierzam sporą część mojej produkcji obierać i pakować próżniowo dzięki czemu do odbiorcy będzie docierał gotowy produkt. W analogiczny sposób chciałbym zrobić z tuszkami kurczaków.
      Bardzo proszę forumowiczów o podpowiedź czy jako gospodarstwo mogę sprzedawać produkty do stołówek, restauracji, sklepów?
       
    • Przez TomaszR
      Witam
      Jakie sa wymagania przy kurach nioskach klasy zero i jeden.
      Czy się różnią jaka tych klas. Jedne i drugie kury mają wolny wybieg i będą jeść to samo. czy chodzi o powierznie wybiegu czy kurnika?
      W internecie  jest kilka różnych informacji.
      Mam dwa pomieszczenia po ok. 35 metrów kwadratowych. Ten sam budynek ale przedzielone ścianą.
      Trzeci budynek ok 100 metrow. Wybieg ok. 50 arów.
      Ile mogę trzymac kur? Czy powyżej 350 to już ferma i większe wymagania?
      Gdzie zgłaszać.
      Lekarz weterynarii wiadomo, ale co z Urzedem Skarbowym. czy muszę mieć kase fiskalną czy wystarczy rachunek RR.
      A pieczątki? Czy musze każde jajko znakować czy tylko klasy zero.
      Może lepiej mieć kury z wolnego wybiegu bo chyba mniejsze wymagania, a różnice niewielkie bo i tak dam im jeść to samo.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.