Skocz do zawartości

Polecane posty

tokarz    0

co może być przyczyną nagłego opadania ramion podnosnika przy ruszaniu zwłaszcza na wyższym biegu. po zatrzymaniu ramiona się podnoszą z powrotem. objaw ten występuje tylko przy dużych ciezarach jak pług, agregat czy gruber i opuszczają się tylko do pewnego poziomu a nie do samego dołu. czasem przy wolnym cofaniu na polsprzęgle to rzuca np pługiem z góry na dół. dzięki z góry za odpowiedź.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ginterpol    17

miałem podobny problem.. sprawdź instalację od sworzni ramion podnośnika, może coś nie łączy.

Ja musiałem wymienić potencjometr ustawiania pozycji mieszanej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Axial    9

Pokrętło wyboru regulacji siłowej/pozycyjnej  masz ustawione na max. w prawo?


Wiśta, Wio! Łatwo powiedzieć...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tokarz    0

Axial z pokrętłem regulacji siłowej/pozycyjnej już kombinował na wszystkie sposoby. wydaje mi się że trochę są mniejsze te objawy jak ustawie na pozycję gdy przestaje wychodzić pług z ziemi czyli bliżej lewej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
micro303    19

Kolego a taki przycisk od amortyzacji narzędzia masz włączony czy nie bo amortyzacja opuszcza narzędzie sobie trochę. Może tu jest problem. Pozdrawiam


URSUS C335 ,Kubota 8560, MC CORMICK MTX 140.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tokarz    0

nie kojarzę takiego przycisku. mógłbyś napisać który to. ale wydaje mi się że takowego nie posiada mój ciągnik. rocznik 2004

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
micro303    19

Mój jest 2003 i mam to jest przycisk koło rączki od zmiany prędkości wom tam sa guziki i jeden z nich to amortyzacja jak się swieci to znaczy ze jest włączony. Jak nie znajdziesz to instrukcja ewentualnie zrobię zdjęcie to ci to podrzucę


URSUS C335 ,Kubota 8560, MC CORMICK MTX 140.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez jozef_111
      Witam,
      Jestem posiadaczem ciągnika LTZ 55A. Mój problem polega na tym, że nie mogę wrzucić żadnego biegu na obrotach powyżej 1000. Na mniejszych obrotach biegi dają się włączyć, ale zgrzytają. Na zgaszonym silniku skrzynia pracuje bez zarzutów.
      Jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o radę. Z góry dziękuję.
      Pozdrawiam
    • Przez Jaar
      Dzień dobry,
      Renault Temis 610 - po uszczelnianiu skrzyni biegów zniknął wsteczny bieg. Po wrzuceniu wstecznego, bieg mechanicznie wchodzi, ale nie rusza do tylu. Ciągnik zachowuje się, jakby coś go blokowało, Podejrzewaliśmy, ze przesunął się trzpień zabezpieczający, ale po przesunięciu nic się nie zmieniło. 
      Chyba nie zostaje nam nic innego, jak rozpołowić ciągnik, chociaż wolałbym tego uniknąć. 
      Ktoś spotkał się z podobnym problemem? 
      Pozdrawiam 
    • Przez WiktorGorzaa
      Witam posiadam renault 110.54 na rewersie elkt hydr podczas zmiany  ciagnik czasami szarpie ,oraz zmiana nie odbywa sie zawsze  płynnie czuć jak skrzynia zmienia kierunek jazdy jest takie jak by metaliczne pukniecie , czym moze byc to spowodowane ? czy w tej skrzyni trzeba sie zatrzymywac do 0 aby zmienic kierunek jazdy ?? pozdrawiam:)
    • Przez Tomekaszczyk
      Witam pacjent landini vision 100 z 2010 roku ehr czasem nie działa jest martwy nie podnosi i nie opuszcza miga dioda 5x i potem 1x i tak cały czas kod błędu 51 lub 15 niewiem jak to czytać, są takie dni ze działa bez problemu,ktos coś pomoże,moze nr telefonu to zadzwonie
    • Przez tomek1377
      Witam. Mam problem z migomatem. Otóż na zdj które dołączę chodzi mi o 3 pozycje spawania(ta ktora jest w tej chwili ustawiona) nad pokretlem posuwu drutu. Wg mnie problem tkwi w elektronice gdyż nie działa mi właśnie ta 3 pozycja spawania a tylko jej używam do spawania bo spawam okazjonalnie w garażu. Usterka jest taka gdy na tej 3 pozycji wciskam przycisk na uchwycie spawalniczym to nie podaje mi drutu ani gazu. Po kilkukrotnym kreceniu tym pokretlem czasami zalapie i jest ok a czasami nie reaguje. Zdjąłem ten panel to jest tam tylko elektronika na ktorej sie nie znam. Poprosze o doradztwo i pomoc. Dzieki i pozdrawiam

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.