Skocz do zawartości
mateusz2865

ferguson 2685 problem szarpie w czasie jazdy przełącza żółw na zając proszę o pomoc

Polecane posty

mateusz2865    0

witam jestem od niedawna w posiadaniu ciągnika massey ferguson 2685 i mam problem t.z. w czasie jazdy przełącza mi z żółwia na zająca za początku myślałem że to wina pompy hydrauliki bo miała ciśnienie 70 bar i wymieniłem na nową co teraz ma 220 bar na wyjściu z tyłu złącza , wszystko związane z hydrauliką się poprawiło ale problem z biegami został proszę o pomoc może ktoś miał podobny problem ? ps. jestem tu nowy i mam nadzieję że moją wiedzą na różne tematy także będę mógł się podzielić pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal0079    1

w skrzyni masz pewnie koszyk z tarczkami i kończą się one są wykonane z korka i wytarły się zapewne dopytaj jeszcze kogoś ale w mf podobnie jest bo nie jestem pewien co do tego modelu i odrazu sobie uszczelnienia na wałku sprzęgłowym wymień

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

rafal0079    1

a jak masz załanczane żułw zając ?? bo może gdziś elektryka nie łączy

Edytowano przez rafal0079

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mateusz2865    0

a jest na to gdzieś z boku podgląd ? jakieś okienko żeby można było popatrzeć w jakim stanie to jest ? jeszcze poszukam po elektrozaworach może tam się coś zawiesiło ? bo trochę mnie przeraża rozpoławiać takiego "byczka"!!! każda rada mile widziana !!! proszę o jakieś podpowiedzi na ten temat . pozdrawiam


czuję jak przycisnę przycisk na luzie to coś się przełącza troszkę silnik ciężej idzie  ale dalej to  samo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal0079    1

nie ma okienka ale trzeba posprawdzać elekto zawory bo bardzo prawdopodobne że któryś się nie otwiera i odrazu przeżuca na zająca bo tarczki jak by były to byś na zająca nie mógł przeżucić trzeba kable posprawdzać bo może gdziś się urwał i nie otwiera i zamyka elekto zaworu a jaki tam masz zalany  olej ??? ładnie ci podnosi jak wom się włącza /wyłancza ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mateusz2865    0

własnie że mam olej nie bardzo bo ma taki kolor mętny jakby kakao z mlekiem i chyba będę musiał wymienić a do tego wypłukać skrzynie to koszt nie mały bo ok. 1500 !!! idę posprawdzać instalację i elektrozawory a podnosi dobrze i wom też się załącza delikatnie 

Edytowano przez mateusz2865

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×