RSM DIY-możliwe?
-
Podobna zawartość
-
Przez Delbeta
Witam co najlepiej zastosować w jęczmieniu jarym (faza krzewienia)
Rsm ,saletre amonowa a może mocznik
A jak już to jakie stężenia i dawki bo jestem skołowany
-
Przez XTRO
Witam.
Jaką polecacie pompę do zasysania RSMu z baniek 1000l ?
Pompa musi być samozasysająca i jak najtańsza
-
Przez takiten
Witam pierwszy raz będę stasował rsm, wiec chciałbym się was poradzić jak ustawić dawkę, aby wyszło wszystko dobrze. Mam opryskiwacz z przepławką i komputerem teejet, opryski wodą wychodzą idealnie, czyli ile litrów na hektar ustawię tyle wychodzi. Wiec jak mam ustawić na rsm? Nic nie ruszać i jeśli chce wylać 200 litrów rsm to ustawić 200 litrów? Czy może ustawić 230 litrów aby wyszło faktyczni 200 ( spotkałem takie porady bo ponoć przelicznik dla rsm 32% to 1.15.) Czy może ustawić w ustawieniach komputera gęstość na 1,32 i ustawić 200 litrów na hektar i tyle wyjdzie. Robię to pierwszy raz, więc mam nadzieje że ktoś kto ma jakieś doświadczenie podzieli się dobrą radą.
-
Przez MateuszCiurysek
witam chciałem jutro dać na rzepak ostatnią dawkę N w postaci 100l rsm 32% i o to pytanie ponieważ gdzieniegdzie rzepak zaczyna pąkować i czy tym rsm go nie podpale ? i jakie ciśnienie zalecacie by go bardzo nie podpalić ?
-
Przez PiotrUrbaniak
Witam zużywam rocznie około 60t RSM przechowuje go w mauzerach 1000l i trochę mnie to wkurza bo do napełnienia opryskiwacza potrzebuje 2 traktora z turem i mauzery zastawiają mi podwórko nie znacie jakiejś firmy z wielkopolski , z dolnośląskiego opolskiego czy łódzkiego która wydzierżawiła by mi zbiornik na warunkach że muszę go napełnić przynajmniej 2 razy w ciągu roku albo na innych zasadach?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Deutz Fahr Agrotron 200 brak odczytu prędkości
Samasz kdt 260