Skocz do zawartości

Polecane posty

Dawid0510    1

Case 5120 nie odpala. Po przekręceniu kluczyka nic nie reaguje (rozrusznik chodzi ale tylko na zwarcie). Wogule nie łapie , nie puszcza dymku nic , tak jakby nie dostawał paliwa. NIe mam pojęcia co to jest . Proszę o szybką odpowiedź 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kristoffer    4

powiedz mi czy to jest gaszony kluczykiem bo wyglada tak jakby gdzieś nie było napiecia uszkodzony przekaźnik stacyjka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Cooler2010    5

Możliwe ze stacyjka padła jak nie kreci z kluczyka, a to ze nie zapala na zwarcie to dlatego ze stacyjka nie daje prądu do elektrozaworu który odcina paliwo. Jak masz głowę to możesz sprawdzić czy odpali bez stacyjki poprzez złączenie odpowiednich kabelków co idą do stacyjki ale jak nie masz pewności który do którego to lepiej nie ruszaj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dawid0510    1

Case został odpalony. Na zwarcie (był zapowietrzony) ale w dalszym ciągu nie można zapalić kluczykiem lecz można go zgasić , wszystko oprócz zapalania działa w stacyjce. Czy jestem zmuszony do wymiany stacyjki ? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kristoffer    4

Może być przekaźnik zdążą się bezpiecznik w starszym modelu widziałem na przewodzie do rozrusznika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karror830    3

Nie koniecznie musi byc uszkodzona stacyjka. Mialem to samo w 5150 i nie potrzebnie wymienilem stacyjke.... bo i tak problem nie zniknąl. Sprawdz wszystkie przekazniki, te pod maską tez. U mnie problemem był ledwo trzymajacy przewod masy. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetor7340z    121

Sprawdz bezpiecznik pod maską przy kabine jest tam kilka kabli i bezpiecznik miałem to samo wymieniłem i działa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez michal2662
      Witam nie moge odpalić swojego dominatora 78 z kluczyka na początku myślałem że to rozrusznik albo bendyks , wykręciłem rozrusznik i podłączyłem do akumulatora na krótko i okazało się że chodzi po wmontowaniu nie odpala , gdy przekręcam kluczyk na początku palą się kontrolki po przekręceniu dalej kluczyka gasną , może to być stacyjka? jak do niej się dostać z góry dzięki
    • Przez krs
      Witam, od pewnego czasu moja c330 nie odpala, silnik jest dobry, z zaciągu po zimie po 20 m odpaliła, a teraz normalnie 3 dymki puści i silnik pracuje, rozrusznik wymieniłem na nowy, zaczyna kręcić ale ustaje, tak jakby akumulatory słabe były ale ładowałem i też nie odpala, ma prądnice na której zawsze paliła. Akumulatory mają 2 lata, ale c330 jest 5 ciągnikiem w gospodarstwie sadowniczym i zrobiła od tego momentu 200h. Co może być przyczyną, na odprężniku nawet na ciepło nie załapie i tez tylko kręci rozrusznik.
    • Przez Mario35
      Witam. Od pewnego czasu jestem posiadaczem ciągnika case maxxum 5150. Wymieniłem wszystkie oleje i filtry. Jest jeden mankament za który nie wiem jak się zabrać, co zrobić i jaka była by tego przyczyna. Miałem zapięte pługi obrotowe na wolnych obrotach ciągnik wolno podnosi i tez wolno plug obraca czy tez podnosi klapa przy balowarce ale gdy zwiększę obroty to tez wszystko przyspiesza podnośnik szybszy i hydraulika. Ciśnienie na wyjściu hydraulicznym 170bar. Dodam ze poza tym nic więcej się nie dzieje. Ciągnik jeździ nie rozłącza biegów np przy orce czy innych czynnościach.
    • Przez marttinj23
      Witam proszę o radę fendt po wymianie filtra paliwa niechce odpalić jak go odpowietrzyc???coś odkręcić przy listwie wtryskowe? Kręci nawet nie łapie proszę o pomoc??
    • Przez koval103
      Witam panowie!   
      Mam problem z moim MF 690. Już objaśniam:
      Chcieliśmy uruchomić traktor po miesięcznej przerwie. Jako że wcześniej miał problemy z odpalaniem, to podładowywaliśmy akumulator i zazwyczaj odpalał, lub podgrzewaliśmy go. Lecz we wtorek to nie podziałało.

      Traktor po przekręceniu kluczyka kręcił, ale nie chciał tak jakby załapać paliwa. Z komina nie wydobyła się ani jedna chmurka dymu.
      Rozkręcaliśmy wtryskiwacze i faktycznie z nich paliwo nie wydobywało się. Pompa paliwa normalnie podaje.

      Co może być nie tak? Wsadziliśmy aku od innego ciągnika, a paliwo nie było dolewane w ostatnim czasie.
      Może to być wina jakiegoś filterka w pompie wtryskowej? :huh: Obawiam się że pompe wtryskową szlak trafił, ale chce sprawdzić wszystkie możliwe opcje, aby być pewnym że to jej wina.

      Proszę o pomoc, prace w polu gonią , a ciągnik jak stał tak stoji.  

      Z góry dziękuje ! 

       
×