Skocz do zawartości

Polecane posty

Hoxem    0

potrzebuje pomocy przy agrotronie 85:

 

1. Nie działa mi nawiew, gdzie szukać problemu

2.  Mam strasznie mieciutkie sprzęgło, czy wy też takie macie, wgl tak jakby nie było czuć i bierze przy górze

3. Z cięzarem z przyczepą ruszacie ze sprzęgła czy z rewersu da radę ?

4. Odpalanie jak jest zimny, jak sie go podgrzewa i wgl ?

 

Ciągnik mam od dziś także nie bardzo jestem oblatany do gdzie i jak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kristoffer    4

Nawiew to może od bezpieczników w sumie mam do czynienia ze 106 ale sprzęgło tez jest mieciutkie ja zawsze ruszam ze sprzęgła i to rewers nie zawsze za łączy a co do odpalania jak jest zimno to włącza się kluczyk gasną kontrolki i jeszcze chwilę pali się od grzania a jak z gaśnie to się odpala i tyle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

tomek0889    1

u mnie w mk2 tez nie działał nawiew na 2 biegach winny był bezpiecznik termiczny przy regulatorze, są tam 3 takie bezpieczniki 216 stopni i jeden właśnie był nie sprawny, dmuchawa i regulator sa  pod siedzeniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris14    259

Hoxem Tak, ale kiedy masz duży ciężar i ruszasz z wysokiego biegu, warto ruszać ze sprzęgła żeby nie zadusić ciągnika. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hoxem    0

dobra jeszcze jakby mi ktoś powiedział gdzie są te bezpieczniki, bo nie wiem który to który w skrzynce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hoxem    0

jeszcze chłopaki najważniejsza sprawa, nie orientujecie się gdzie kupie do niego fotel z zawieszeniem mechanicznym bo moje jest padniete do samej ziemi i chyba czeka mnie wymiana, oczywiście rozsądna cena to ok 1tyś zł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kristoffer    4

Bezpiecznik agrotron 106 od dmuchawy to f-3 a nie wiem czy u ciebie tak samo ,a siedzenie masz powietrzne czy mechaniczne ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Agronom16
      Witam. od niedawna posiadam DF Agrotrona 85 mk3. i tak naprawde niewiele o nim wiem gdyż jest to ciągnik używany i nie mam instrukcji do niego
      Chciałbym poznać wasze opinie o serii mk3. z góry dzięki
    • Przez Grzesiek11
      Jak sadzicie? Czy Agrotron 150 da sobie rade z 5-skibowym pługiem (zawieszanym),o odkładnicach xxl oczywiście.
      Nie mam ciężkich ziemi (no moze z 8 ha) a reszta to średniej klasy,
      Mam teraz 1224 i 4 skibowym vogel-nott em na ciezkich nawet daje rade.
    • Przez samesilver
      Mam problem z Same Silver 130, a mianowicie gdy wciskamy sprzęgło i dodamy gazu(np. przy ruszaniu) to po delikatnym puszczaniu sprzęgła zaczyna ono strasznie hałasować. Tak samo jest, gdy np. jedziemy ciągnikiem na wysokich obrotach i trzymając wciąż na gazie naciśniemy sprzęgło. Czasem nawet gdy ciągnik już ustanie, hałas nadal jest. Co może być tego przyczyną? Jak temu zaradzić? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
    • Przez Piotrek6911
      Witam wszystkich,mam małe pytanko na temat DF Agrotrona k100 lub k410 chciał bym sie dowiedziec ile one mniej wiecej pala w ciezkich i lzejszych pracach oraz ktorego lepiej wybrac k100 czy k410 a moze k420.Z niecierpliwoscia czekam na wasze odpowiedzi.
    • Przez Daniel43
      Witam. Mam problem ze swoim agrotronem konkretnie z przednim napędem. Chodzi o to, że jak ma lekko (śnieg, błoto) działa dobrze, ale na twardym podłożu przód nie kręci tylko sam tył tak jak by chciał ale nie może. Nie wiem czy coś z prądem, hydrauliką czy czymś innym?? A i również blokada nie załącza na wszystkie 4 koła. Proszę o pomoc.
×