Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmm co do Romanowskich z Kornikami im nie idzie bo konkurencja duża , a oni głupi i myślą że im ktoś więcej da za nie niż NH czy DF (najbliżej mają) druga sprawa oni kombinują jak Korbanki nakupią dużo upust i drogo sprzedać . Co do ziemi z krów dawno zeszli za dużo pracowników trzeba , a teraz coś tam plotki są że mieli sie rozdzielić 

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-CID757-IDvm0ah.html#6501b6e819;promoted

Co to za wałek , bo to ma być inna przyczepa według danych z dowodu 🤨

Opublikowano (edytowane)

ale z ceny to by spuścił , nie bardzo żeby tyle czasu nie ruszać , może pordzewieć , sam kupiłem ciągnik co dwa lata przestał , to wałek wom przyrdzewiał pod symeringiem i dali nowy symmering, a tak po 7 latach może być nieźle żeżarty przez rdzę silnik , skrzynia ale tam co nie było oleju chyba że zalał pod korek olejem , 

To jak to jest z przyczepami w dowodzie inna niż w rzeczywistości, i to zamiast z obrotnica jest tandem, przechodzi to ???

Edytowane przez sebe1033
Opublikowano

W zbiorniku mógł wytrącić się osad z paliwa i wilgoci z powietrza. W paliwie jest śladowa ilość siarki, działającej korozyjnie ,   więc może to załatwić elementy aparatury wtryskowej. jednemu z moich znajomych w czasie zimowego postoju szczury zrobiły spustoszenie  w kabinie ( plastiki , przewody),a był to nówka sztuka zetor..

Opublikowano
12 godzin temu, Agrest napisał:

https://www.otomoto.pl/oferta/mccormick-cx-105-w-oryginale-3200godz-szerokie-kola-ID6AGrkT.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8

Dla zainteresowanych - byłem widziałem tą perełkę. Jechałem z nastawieniem że na 95% będzie mój. Na zdjęciach piękny. Po przybyciu prawe tylne koło na innym mocowaniu - pewnie półoś kiedyś pękła. Nie mam wielkiego porównania w cieknących ciągnikach ale na każdej śrrubce jakś kropla się utrzymywała, z baku lekko ropa się sączyła, rura elastyczna do tłumika wypalona, pali od strzała zauważalny na wolnych obrotach czarny dym. Skrzynia miała być perfekcyjna - 1 ciężko znaleźć, półbiegi  nawet ładnie chodziły. Dwójka najlepiej a 3 i 4 to masakra siłowanie się żeby znaleźć. Po paru chwilach przestał wysprzęglać i ciągnoł na wciśnietym sprzęgle do oporu.

Obok stał MX 100. Już w estetyki nie dla mnie ale wsiadłem i przejechałem się. Biegi ponownie masakrycznie wcisnąć,  połówki  1 i 2 ok przy 3 i4  bardzo głośna praca. zapomniał powiedzieć że hamulca brak dobrze że w nic nie przyłoiłem.

Obok stał mf  95KM nie pamietam symbolu chyba 4455 w pełni mechaniczna skrzynia. Tu zdziwienie bo pięknie chodziła skrzynia. Ciekła chłodnica. Ogólnie ten w wydawał się  najlepszy. Obok stał Fiat 100 ale nie wsiadałem bo zbyt opłakany jak na mój gust. Był jeszcze YTO ale nie wiem co to 

Najlepsze wrażenie sprawiają ciągniki tu https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/295ex/

Odpalony deutz jak na moje ucho pięknie pracował. Pomimo wieku zero dymu przy przegazówce. Ciągniki ogólnie umyte ale nie widać aby były to cieknące rupiecie. 

Najfajniejszy claas. Powiem że  ojciec mi odpłynął i śfwrował całą drogę powrotną, że jakby co to tylko ten. Nie powiem bo i mi ciśnienie podniósł i jeszcze godzinę posiedzieć i różnie mogło by być. No ale cena wysoka i do tego nie mogę przestawić sobie głowy i myślenia na ciągnik o takim gabarycie. Do tego nowoczesność  =  elektronika = brak fachowców w okolicy = cena i czas ewentualnych diagnoz i napraw. 

Może ma ktoś takiego Ariona? Wrażenia z jazdy super.

W Gutanowie byłeś ?? Może ktoś opisze sprzedającego bo ja osobiście nie tam byłem lub podlinkuj z otomoto. Agri Adamski czy jakoś tak. 

Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

Walisz w grządkę, idziesz dalej😂

najlepiej jak koty , nasrać i zagrzebać , choć podczas orki w bruzde nawalić i przyorać to tylko przysługa dla matki ziemi

Opublikowano

Zgłoś post

22 godziny temu

https://www.otomoto.pl/oferta/mccormick-cx-105-w-oryginale-3200godz-szerokie-kola-ID6AGrkT.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8

Dla zainteresowanych - byłem widziałem tą perełkę. Jechałem z nastawieniem że na 95% będzie mój. Na zdjęciach piękny. Po przybyciu prawe tylne koło na innym mocowaniu - pewnie półoś kiedyś pękła. Nie mam wielkiego porównania w cieknących ciągnikach ale na każdej śrrubce jakś kropla się utrzymywała, z baku lekko ropa się sączyła, rura elastyczna do tłumika wypalona, pali od strzała zauważalny na wolnych obrotach czarny dym. Skrzynia miała być perfekcyjna - 1 ciężko znaleźć, półbiegi  nawet ładnie chodziły. Dwójka najlepiej a 3 i 4 to masakra siłowanie się żeby znaleźć. Po paru chwilach przestał wysprzęglać i ciągnoł na wciśnietym sprzęgle do oporu

Agrest przecie gwarancja 2 tygodnie i usterki na koszt firmy ! i nie pasi ?:D

Opublikowano

No jakoś nie spasowało. 

Ale nie ukrywam że ten zapis w ogłoszeniu mocno zapunktował w wyborze oferty. Ciekawe jak egzekwowanie zapisu w umowie wyglądałoby w rzeczywistości. 

Remont skrzyni na 100% potrzebny plus sprzęgło.

Opublikowano

Tylko okolica. Maks 150km.

Dziś obejrzałem dwa landini landpower 125 techno. Lata 2006-7 proste w 100% mechaniczne. 

W obu sprzęgło wałka do wymiany i czujnik obrotów wom.

W jednym silnik na dokończeniu tak pięknie kopci na wolnych obrotach. 

Nad tym drugim będę myślał. Na razie czekam bo ma dojechać jakiś McCormick w dobrej cenie z Holandii. Więcej szczegółów na razie i handlujący nie zna ale bierze od pewnego dilera i może być niezły. Zobaczymy za tydzień.

Opublikowano

Cierpliwości czasem trzeba trochę zjeździć zanim coś sensownego się znajdzie.

Trzeba patrzeć może akurat toś wystawią fajnego. Jaśli chcesz coś dobrego to albo salon PL, albo jechac za granice tyle, że tam wyjdzie Cie to drożej jak już sprowadzony.

Żeby coś zjechało do handlarzyka to musi być tanie a cene odzwierciedla  stan techniczny.

Oglądałem kilka "igieł" z zachodu to salon PL z 2x większym przebiegiem na liczniku były w dużo lepszym stanie...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v