Polecane posty

marulekk    4491

małe te pole, u mnie za stodołą mam wieksze :P 

sprzedam pług 3-skibowy ruski stan dobry

jahooo    7420

Chciałem kupić talerzówkę 2,5m w tym systemie do MTZ albo 3,2 półzawieszaną, to ceny 4 lata temu zaczynały się od 12 tys

jan34533    26
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

może ktoś sie wypowie

jeśli uzupełnisz elementy robocze  to jak najbardziej

Rolnik7343    5857
15 godzin temu, jan34533 napisał:

jeśli uzupełnisz elementy robocze  to jak najbardziej

oczywiście wszystkie by były wynienione bo tych to już praktycznie nie ma

myślę że ponad 80km da rade to pociągnąć na sensowej głębokości i z jakąś prędkością

mazurek1212    56

Ma ktoś jakiś namiar na kupca z Ukrainy co kupił by prase sipme z 224 1990 r ? .Jestem z świętokrzyskiego powiat Staszów. 

Edytowano przez mazurek1212

jan34533    26
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

oczywiście wszystkie by były wynienione bo tych to już praktycznie nie ma

myślę że ponad 80km da rade to pociągnąć na sensowej głębokości i z jakąś prędkością

80km nie da rady

stempos1980    7195

http://www.agrofoto.pl/produkcja-roslinna/ochrona-roslin/rolnik-i-ogrodnik-sam-materialu-siewnego-nie-zaprawi,82736.html-już ich doszczętnie jebie w banie

Kolego @Rolnik7343 ja zrobiłem 2.6m na 9 łapach i bez podcinaczy jest w miarę i Renia daje radę. Jak na 2 rząd założę podcinacze to już wesoło nie jest. I nie mam tu na myśli jechania z podcinaczami na 20cm. A ziemie mam lekkie. Zresztą mam chyba w galerii jakąś fotkę tego mojego agregatu tyle że teraz jest troszkę zmodyfikowany drugi rząd. A w tym roku założę jeszcze podcinacze na pierwszy rząd.

Azor07    715

Brali u mnie ,ale czy jeszcze biorą to nie wiem ,mogę Ci wysłać numer tylko połączenie drogie .

1 godzinę temu, mazurek1212 napisał:

Ma ktoś jakiś namiar na kupca z Ukrainy co kupił by prase sipme z 224 1990 r ? .Jestem z świętokrzyskiego powiat Staszów. 

Gość   
Gość

Jest na tabliczce "fabryka siewników" tzn ze siewnik😉

U dziadka w stodole stoi taki "siewnik" tylko bez kół, może ktoś chciałby kupić? 

sumek666    5050

A to nie będzie czasem do "przesiewania" zboża lub coś podobnego? Taka wialnia?

Gość   
Gość

Ta młodzież to już nic nie wie . To jest młocarnia szerokomłotna .

Edytowano przez zetorki12

kopin    3760

młodzież ;-)Dzięki;-) ja swoje lata mam a takiego cudoka na oczy nie widziałem

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez kubakuba678
      Witam mam pytanie czy pamięta ktoś jakie był ceny ciągników kombajnów maszyn rolniczych w latach 90? Pytam z ciekawości możne porównać cenę do dzisiejszej. Jak ktoś pamięta niech podaje oczywiście nowego wtedy sprzętu
    • Przez Mattti
      Witajcie! Jaki według was powinien być samochód rolnika? Co preferujecie? Pickup, terenówka, czy jakiś dostawczy? Diesel czy benzyna? Mi osobiście podoba się Suzuki Samurai- wszędzie dojedziesz, i zawsze coś na pakę wrzucisz Coś takiego: http://otomoto.pl/suzuki-samurai-off-road-C24269089.html Co waszym zdaniem jest warte uwagi?
    • Przez AroniowyLiść
      Jako, że w wątku o Rolnikach Podlasie rozwinął się temat poboczny o motocyklach, to tutaj w hyde parku zakładam nowy wątek, bo tam nam zaraz admin posprząta offtopic  
      Zapraszam do udzielania się wszystkich motocyklistów w tym wątku, może jakieś wspólne latanie, albo spotkanie forumowych motocyklistów by się udało ogarnąć
    • Przez cradi
      Witam, temat dość specyficzny. Czy ktoś spotkał się z możliwością ciągnika po latach? W tym przypadku po ponad 20 od zakupu. Ursus c360 używany w sumie w polu koło domu. Jest dowód, umowa i na odwrocie opłacona skarbówka, jednak nie został przerejestrowany. Oc nie było przez ten czas płacone. 
    • Przez Tosztopolok
      Witam zastanawiam sie nad takim zaczepem do Claasa, Claas robi w transporcie ziemi tandem miedema hst120 myślę, że cała przyczepa z ziemią waży coś koło 18/20t, czy taki zaczep wytrzyma nacisk dyszla z ładunkiem? czy lepiej nie ryzykować

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj