Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
44 minuty temu, kopin napisał:

dlatego czasem warto cenę dać z d*py jak za zetora,najwyżej sie opuści ;-))))

36 minut temu, stempos1980 napisał:

Ładne płyty były i dlatego pojechały

pojechały 300km, a gość wziął bo wszędzie z używek dostępne ścinki 2-3m, a moje miały 5,5 i 6,25m

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Sołtys musi mieć Polskie Obywatelstwo i musi mieć meldunek w danej gminie i wsi. Ja jestem jeszcze zameldowany u rodziców to tu gdzie mieszkam to niemoge głosować na sołtysa chociaż jeszcze nie było wyborów

Edytowane przez stempos1980
Poprawa postu
Opublikowano (edytowane)

Zameldowany,Co  do wyborów to już na dniach koniec .   Kolega szukał osi [wału]sprężarki zetora 6441 i nie znalazł,czyżby tak ciężko?

Edytowane przez kizak
Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał:

Można mu zrobić z 5 tys odsłon, to będzie za 120 tys

Sołtys, zapodaj jakąś fotkę tego IHC

Nie mam teraz możliwości ciągnik ok 15 km ode mnie 

Jak znajdę archiwalne ogłoszenie to wrzucę 

4 godziny temu, sumek666 napisał:

@bratrolnika koszt uszczelniacz do skrzyni Vario ML to ok 8-10 tyś w zależności od modelu. Drugie tyle albo i troszkę więcej kosztuje robocizna - zdjęcie kabiny, wyciągnięcie skrzyni, wymiana uszczelniaczy, montaż skrzyni i kabiny. :)

30 tyś to można wsadzić, jeżeli jakiś mistrz musi całą skrzynię wymienić. Na pewno remont silnika nie będzie droższy niz 5-6 tyś. Poza tym remont silnika jeżeli nie ma żadnych przygód to ja myślę, że 10-15 tyś godzin pociągnie a w tym czasie zrobi 1000x więcej niż te nasze śmieszne 60tki. Co innego osprzęt silnika. Jedna sprężarka o zmiennej geometrii kosztu je ok 5 tyś netto natomiast klasyczna turbosprężarka ok 3 tyś. Remont pompy paliwa to ok 8 tyś zł.

Najważniejsze: 

Takie grube remonty w zachodnich to się robi co 10 lat a nie jak w naszych co roku no góra dwa lata. Nikt tutaj mi nie wmówi, że Ursus jest w stanie zrobić więcej roboty niż John Deere :)

FB_IMG_1545925209014.jpg

Koszt remontu skrzyni Vario fendt 939 z robocizna 60 tys netto

Wymieniane uszczelniacze olej i filtry

47 minut temu, sumek666 napisał:

@soltys48 czy sołtys musi mieć polskie obywatelstwo?

Tak

Opublikowano

@Agres

soltys48 napisał:

@Agrest https://www.olx.pl/oferta/konstrukcja-stalowa-12x18-hali-wiaty-lub-15x18-5m-wys-CID628-IDy2lob.html#0caa12e3fd ?? czy ja wiem czy okazja za nową 12x20 dalem 32 tys i bez tej kratownicy na dachu.

Opublikowano
2 godziny temu, jakub2812 napisał:

@Agres

Znalazłem 15 x 18 x 4,5 za 24 tys. Rozstaw co 6m. Niby dobrze ale cz nie za szeroko przęsło od przęsła. Tylko że jest kratownica. Wolałbym bez bo i wózkiem lepiej operować i przyczepą z kiprem w górze.

Tylko jak doliczam koszta pozostałe to za każdym razem wychodzi 130tys minimum. A chciałbym w 100 się zamknąć. 

Może @soltys48 znajdzie coś lepszego i tańszego😀😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v