Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuję przekazać korespondencję policji tylko pociągnąć ich jeszcze trochę. 

Opublikowano
37 minut temu, sebe1033 napisał:

@mati999 napisz mu że w środę podjedzie znajomy dokładnie obejrzeć , albo lepiej czy sprawny -zarejestrowany to przylecisz samolotem i na kołach do Polski wrócisz 🤣

Tak robi firma mojego kuzyna. Ale oni kupują z komisów lub od firm leasingowych. Wracają na kołach kombajnami, sieczkarniami lub ciagnikami a za ciągnikiem zawsze ciągną jakaś beczkę czy przyczepę ;)

Opublikowano

Taaa ,a oni powiedzą że robią kontrolowaną ,,łachę'' z polaczków,i planują to opisać w gazecie,lub wymyślone jakieś inne gó..., a czy każdy wie że to wałek?

2 minuty temu, szmergiel napisał:

jestescie glupsi niz kroliki.co wam to da takie idiotyczne pisanie,kazdy wie ze to walek i gosc chce zarobic to sie podniecancie jak dzieci.

9 minut temu, Thomas2135 napisał:

Opublikowano (edytowane)

Taaaa , każdy . I dlatego ciągle ktoś naiwny opisuje jak dał się nabrać ...

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

jak ktos ma mozg wielkosci kury to nie zasluguje zeby sie nawet o nim wspominac a tylko taki interesuje sie takimi ogloszeniami. tak prawda.

9 minut temu, sumek666 napisał:

Tak robi firma mojego kuzyna. Ale oni kupują z komisów lub od firm leasingowych. Wracają na kołach kombajnami, sieczkarniami lub ciagnikami a za ciągnikiem zawsze ciągną jakaś beczkę czy przyczepę ;)

sumek ty tak na serio , ze ktos kombajnem z zachodu jedzie ?????

Opublikowano

Tak. Po takiej przejażdżce opony do wywalenia są. Ale jest taniej i bez nie trzeba lawety specjalnej wynajmować. Oczywiście nie jadą bizonami tylko oni sprowadzają tylko Lexiony i ewentualnie JD serii S

I nie zachodu tylko z Danii. 

• Haha 1
Opublikowano

aha Dania to  nie zachod, dobrze widziec.1000km na kolach traktorem czy kombajnem przez cale niemcy.wiekszych idiotyzmow nie slyszalem. traktor z dani przywioza za 500e i ktos mialby jechac 3 dni na kolach?dobre, sieczkarnie jedzie 25km i cale  niemcy ktos pojedzie 3 dni,jak za 1500e ma na podworku laweta przywiezone. bajki piszesz i tyle.

Opublikowano

teraz nie ale w połowie lat 90 znajomy handlarz wszystko z ddrowa ciągnał na kołach, jak jechali po forsza to brali do niego 2 hl'ki ana nich po 2 kolejne forsze bądź ruski

Teraz już tylko na lawetach

40 minut temu, Thomas2135 napisał:

Tomek nic nie zrobią

Opublikowano (edytowane)

a wiesz dlaczego nie wierzę? Bo nic taniej na kołach nie wyjdzie licząc godziny spalania,zużycie opon,meczarnie.ryzyko awarii.poprostu jest to nieopłacalne ,męczące i ryzykowne i nikt kto handluje tak nie robi.juz ci napisałem ile kosztuje transport a ty jeszcze piszesz o zniszczonych oponach.d*py się nie trzyma taka glupota.poza tym gdybyś chciał przejechać całe Niemcy kombajnem musisz wykupić ubezpieczenie a to nie 20e tylko ok 300 więc koszty rosną. chyba że te twoi kuzyni to ciągną z dani tak jak ci co Ode mnie kombajny kupują a niby co tydzień w Paryżu siedzą i kupują bo mam takich klientów handlarzy co w świecku nigdy nie byli a 10 kombajnów na placu z Paryża stoi.hehe

sołtys a do czego czas potrzebny czy będzie zwiezony za 2 dni czy 6.jeden uj. jechslbys 3 dni kombajnem czy sieczkarnie?nikogo takiego nie znam jak pojedzie sobie osobową zapłaci i za parę dni ma w domu bez roboty na podwórku.

Edytowane przez szmergiel
  • Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, szmergiel napisał:

jak ktos ma mozg wielkosci kury to nie zasluguje zeby sie nawet o nim wspominac a tylko taki interesuje sie takimi ogloszeniami. tak prawda.

pier**lisz. To, że ktoś jest mniej kumaty, to od razu "nie zasluguje zeby sie nawet o nim wspominac"? 

Po ilości takich przypadków raczej sporo takich się trafia. 

16 minut temu, soltys48 napisał:

Tomek nic nie zrobią

Moim zdaniem, to dopiero po wpłacie kasy i nie otrzymaniu maszyny można by było tym policję zainteresować. Bo do tego momentu wszystko przebiegałoby zapewne gładko i wałek nie do udowodnienia. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, szmergiel napisał:

a wiesz dlaczego nie wierzę? Bo nic taniej na kołach nie wyjdzie licząc godziny spalania,zużycie opon,meczarnie.ryzyko awarii.poprostu jest to nieopłacalne ,męczące i ryzykowne i nikt kto handluje tak nie robi.juz ci napisałem ile kosztuje transport a ty jeszcze piszesz o zniszczonych oponach.d*py się nie trzyma taka glupota.

sołtys a do czego czas potrzebny czy będzie zwiezony za 2 dni czy 6.jeden uj. jechslbys 3 dni kombajnem czy sieczkarnie?nikogo takiego nie znam jak pojedzie sobie osobową zapłaci i za parę dni ma w domu bez roboty na podwórku.

Zależy jeszcze kto ile do tych niemiec ma, może mieszka 15km od granicy, i kupuje w trzeciej wiosce od granicy, i jazdy ma wszystkiego na 2h. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@daron64i po tym ciężko cokolwiek odzyskać, mam kolegę co tak utopił prawie 60 koła,gościa namierzyli i co??Nie ma majątku i nic nie zrobią, co ciekawe to niedaleko Ciebie:D

@szmergiel chciałem koledze przetransportować ciągnik na Mazury i czekaliśmy na spedycji prawie 3 tygodnie i nic, koszt transportu samego ciagnika to ok 4,5 tyś-tak najtaniej znalazłem, już miałem na kołach jechać ale w końcu trafił sie transport.Wszystko trwało ok miesiaca ciągnik był mu potrzebny na już i co?NIe mówie ,ze zawsze ale zdarzają się takie sytuacje

Edytowane przez soltys48
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v