Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem przed żniwami też kombajnu w podobnych pieniądzach, zrobiłem kilka tys km zanim znalazłem i zauważyłem że najgorsze padaki to JD i Claas, no chyba że małe ok 3m poniżej 100koni a tak to nie było w czym wybierać nawet. Kupiłem kolejnego DF-a -1322H i zrobił prawie 100ha bez awarii, co ciekawe oryginalne oleje i filtry silnikowe wyszły poniżej 400zł. A i dużo starszych ludzi myśli że to rekord :)

Opublikowano

Też to zauważyłem, małego idzie znaleźć w fajnym stanie i za nie duże  pieniądze, ja jednak muszę mieć heder szerszy niż 3 m.

Silniki Deutz'a znam i mam o nich bardzo dobrą opinię, wg. mnie to jedne z najlepszych motorów

3 godziny temu, PRIMO napisał:

za taką kasę??

2 godziny temu, jahooo napisał:

Ja bym na twoim miejscu Sołtys szukał JD (np seria 10xx czy 9xx/0  albo Dominatora 85 na hydrostacie. JD są dość trwałe , a Dominator 85 z hydrostatem - kosiłem, fajny sprzęt, bardzo wydajny.

Znajomy ma MF 34 z hederem powerflow czy jak mu tam, z taśmą w hederze. Nie trzeba stołu do rzepaku. Jakbys poszukał, to w 70 tys coś się znajdzie w rozsądnym stanie. Ma hydrostat, komputer z czujnikami strat, centralną regulację w joystick-u wszelkich parametrów.

JD raczej odpada, co do MF'a to przed chwilą wróciłem z oględzin ale starszego tj modelu 530-kolega taki ma i chwali, jednak ten egzemplarz co oglądałem nie zadowolił mnie

https://www.olx.pl/oferta/kombajn-massey-ferguson-mf-530-CID757-IDpFOzT.html#39e222be4f

Opublikowano (edytowane)

o tego bez kabiny ojciec mi głowę suszy-przydział na niego miał mój dziadek.

jakby dziadyga chciał mi puścić za 20 tysi to nawet po żniwach nie musiałby go czyścić:D

Edytowane przez soltys48
Opublikowano (edytowane)

My za rok najmujemy do koszenia, ojciec w tym roku prasowal,ja kosilem a do odwozu mialem znajomego... I stwierdziłem ze jak mam płacić komuś za odwożenie i jeszcze palcem pokazywać co ma robić to lepiej najac kombajn a samemu reszty przypilnować.... Bo tak jak w tym roku to jeszcze nigdy takich opóźnień nie mialem :/

No ale jak juz masz kupować to bizona naprawdę omijaj :/ kosilem w tym roku dominatorem 105 a wcześniej trochę sie bizonem najezdzilem to jest niebo a ziemia...

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

za taką kasę??

Ogólnie rozglądam się za 3 obrotową ze zmienną szerokością orki a ten tak wstawiłem bo "spawnięty"

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

On u sąsiadów sie szykuje :D Jeszcze nie znam nikogo co na nich sie dorobil ale niech próbuje :D Ja gadalem juz z kolega co do szkoly razem chodziliśmy maxi 108 ma i raczej on będzie kosić.

On da radę.....

2 godziny temu, LsGelu napisał:

wina silnika

Opublikowano

Kabina mi się nawet podoba, bez sensu jedynie te halogeny z przodu,tylko ciekawe jak z dostępnością do podnośnika i pokrywy skrzyni biegów. Bo ta maska to porażka, wygląda jakby sie chcial ten ciągnik rozplakac z zalu :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v