Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orientuje się ktoś ile może kosztować transport takiego rozrzutnika? Jaka stawka za km? Chyba jakaś większa laweta wchodzi w grę bo na taką 'zwykłą' od aut to się nie zmieści raczej

Opublikowano

Xawier linku nie dodałeś. Normalna stawka to ok 3 zł za każdy kilometr. Czasem handlarz ma np znajomego to zawiezie i za 2,4. Mowa o samochodzie ciężarowym. Możesz też wrzucić na jakąś giełdę to ktoś się znajdzie i Ci dowiezie rozrzutnik w drodze powrotnej.

Opublikowano

Kuźwa , ale spece .Po paru zdjęciach widzą o i jak , a jeszcze i zapach do niektórych docierają . :P:D :lol:

Opublikowano

No i chyba komuś się spodobał , bo ogłoszenia już nie ma .

Opublikowano

Mam do was szybkie pytanie szukam pilnie przyczepy i tak nastawiłem się na hl 6011 tylko przeglądając ogłoszenia spotkałem się z dwoma typami takich przyczep i mam pytanie co sądzicie o tych przyczepach i który model jest lepszy ? 

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-rolnicza-wywrotka-hl6-hw6011-hl60-nie-thk5-hl8-d47-d50-CID757-IDnMpqQ.html#ef11d896e3

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-rolnicza-hw6011-hl6-ifa-ddr-nie-hw80-d47-thk-brandys-CID757-IDnXTn0.html#ef11d896e3

Ogólnie nie chodzi mi akurat o te przyczepy konkretnie tylko o to która jest lepsza czy ta z uszami od wywrotu pod ramą czy z tymi mocowanymi czołowo do ramy ? 

Opublikowano

daron max 67 jak nie 57...

U nas jeden takiego zabytkami miał to chyba 2lata kosił bez awarii, a teraz coś mu padło i po kombajnie. Do czegoś takiego można części w ogóle dostać? Czy wszystko dorabiać już trzeba?
Opublikowano

Może kilku się zgada, ale faktycznie nie przyjrzałem się ogłoszeniu i też zastanawiam się nad sensem. Tylko że u nas jest problem z obornikiem bo wsio idzie na litwe. Więc takie kompresowanie obornika do  dalekobieżnego transportu może ma sens...

Opublikowano

Powiem wam że taki obornik ma jakiś tam zbyt wśród sadowników. Sypią pasowo pod rządki.

Widzę że w ciągu dwóch lat cena zjechała z 950-1000zł, więc chyba to świadczy o zbycie tego towaru. Kiedyś próbowałem się zagłębić w temat, ale jak przeczytałem, że tona granulatu zastępuje 15 ton świeżego obornika to dałem sobie spokój. 

Przeliczając cenę za 1 tonę obornika mam ponad 350kg  polif.6, która to na głowę bije obornik pod względem zawartości  P i K. A ile tej materii organicznej mam w 1 tonie? - tyle co nic. Dodatkowo nie wiadomo czy coś z mikroflory podczas przeróbki tego obornika zostało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v