Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też szukam kombajnu ,ale  43 tys to szkoda płacić za 514,przecież to tylko 4 wytrząsacze i na pewno nie bedzie miał duzej wydajności bo po prostu się nie da.Ja szukam cos z ihc 943,953,5 wytrząsaczy,szeroka młocarnia,rura hydrauliczna sypie w każdej pozycji,lepsze kabiny,mocniejsze silniki,większe zbiorniki na ziarno i za 20 tys.można mieć na podwórku.Miałem już takich kilka i byłem zadowolony tylko zawsze po żniwach ktos dał parę groszy zarobić i się sprzedawało żeby rok nie stał,ale to są kombajny nie do zajechania.

Opublikowano

Za tego MDW to za dużo, 40 można dać jak z silnikiem perkinsa. IFA jest do niego z sieczkarnią za słaba.

Na przykład coś takiego https://www.olx.pl/oferta/fortschritt-e-514-silnik-perkins-z-klimatyzacja-bizon-claas-CID757-IDkLlEQ.html#a4bf526939

mam niedaleko od siebie 514 z perkinsem z 3 hederami-zbożowy,rzepakowy i 4 do kukurydzy(kosił sezon)pochodzący ze sporego gospodarstwa 6 lat nie używany  i się zastanawiałem czy nie zmienić swojego senatora na takiego

Opublikowano

Pytanie-wszystkie stare liny już kończą żywot, mam do spozytkowania linę 12 i 14. Jedna zostawię na całą długość, a druga planowałem skrócić na dwie. Tylko teraz tak grubsza zostawie chyba całą a krótsza na dwie. Ale jakie haki do tej grubości lin? W domu mam dwa haki 3t, w agromie największe mieli 5t. Do takiego zwykłego wyciągania ciągnika(największy to Zetor 8145) wypadałoby chyba 5t? Jak jest z wytrzymałością haków?

już go 2 dni temu polecałeś

Z ciekawosci- jak tam Twój John, sprzedałeś czy zostawiłeś sobie?
Opublikowano (edytowane)

Mam taką jak w linku 2. Działa już kilka ładnych lat i sporo przepompowała. Najgłębiej pompowała ze studni 10-12 m. Wydajność już mocno spadła ale jeszcze dawała radę. Ta pierwsza jakaś taka delikatna się wydaje.

Edytowane przez romek6340
Opublikowano

Ja mam taką jak w pierwszym linku i taka delikatna nie jest. Wolałbym jednak kupić tę z drugiego linku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v