Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a cos wiencej o tym chlodzeniu powietrzem taka marka i nie ciecza zastanawia mnie jak to w upalne dni w robocie sie przeklada czy sie nie popracuje troszke i trzeba czekac bo tem wysoka i wg zapewne teraz to co powiem to jakies paranoje ale w t25 to srednio bardzo wypada tego typu chlodzenie ale to jest miedzy jedna a druga mnarka przepasc wiec czekam na wyjasnienia pozdrawiam

A wiesz jakie silniki miał Rommel w czolgach Africa Corps?? 

Oczywiście,że chłodzone powietrzem!!!!!

Przejrzałem  ogłoszenia i  niestety  ale  w  moich  stronach - czyli  ściana  wschodnia, nie  ma  za  wiele  opryskiwaczy zachodnich  o pojemności  600- 800  l ,  15 m 

A  jesli ju  coś  jest  to  w  cenie 2  razy   wyższej niz  nowy  rzemieslniczy ...

w  wielkopolsce  i ogólnie  na  zachodzie  kraju  jest  tego więcej  i jest  tańsze ,

w Źółkwi jest HARDI 800l 15 m , hydraulicznie rozkładany za 9500zł. Ale dla mnie trochę za bogaty , no i drogi ... Za 500 zł- ponad tysíąc kilometrów, to nikt nie przywiezie...

Więc po kolei transport na terenie całego kraju to koszt max 1000,-

Jeśli masz auto z hakiem przyczepka i wio, jeśli nie to wypożyczalnia i busy w mojej okolicy za ok 250-300 doba...........

ten jest niezły 

http://olx.pl/oferta/opryskiwacz-holder-nie-tecnoma-nie-hardi-CID757-IDc0hQZ.html#2c34ca56f0

jeśli pompa nie jest pęknięta to remont do tysiaka......mi przeglądał mojego i stąd mam info

www.mabo-opryskiwacze.pl

jest jeszcze koło mnie jeden starszy ale z zajebistą pompą

http://olx.pl/oferta/opryskiwacz-ciagnikowy-zawieszany-CID757-IDcv9zr.html#f079c5467d

Sam myślałem kupić go na pompę-warta tyle co cały opryskiwacz

a i jeszcze jedno swojego biardzkiego wiozłem pod Sitno za 600,- ;)

Opublikowano

Nawet bez kabiny byłby droższy . To "okazja" . Kabina to jakaś lokalna produkcja .

Opublikowano

http://olx.pl/oferta/zetor-5211-CID757-IDglePD.html#f81e26221f co powiecie na takiego=D ciekawa kabina nawet inna ale wydaje sie byc dobra ? i cena jakas normalna 

Mam w swoim 5211 taką kabinę. Zewnętrznie różni się tylko kolorystycznie, za to w środku całkiem inaczej. Na tabliczce znamionowej napisane, że produkcji słoweńskiej. Możliwe, że ciągnik pochodzi ze Słowenii (mój właśnie ze Słowenii ). Z kilku lat użytkowania jedyną wadą jest brak dostępności szyb do niej. Trzeba dorabiać na zamówienie.

Opublikowano

Mariuszd93 kup skotarka. U mnie od 7 lat 800l lance 12 . Co roku 30 ha średnio razy 3 opryski to daje 90 ha . Pompa chodzi , rama nie pęka , farba nie odpada. Ceny aktualnej nie znam ale polecam .

Opublikowano (edytowane)

Co? Toż to okazja... Kupujesz w stanie "nowego" za cene NOWEGO. :P
I do tego po co ci jakiś tam nowy, co sie może co chwile psuć, a części do nowych to drogie, a jak na gwarancji nie uznają to idziesz z torbami bo drogie, droższe niż ciągnik. A stary to dobry bo dotarty, co sie miało zepsuć to wymienione i będzie przez 200 lat bezawaryjny :lol:

Edytowane przez cyprian1219
Opublikowano

Ceny części w miarę ale ich jakość bywa zatrwarzająca. Na przykład zębatek do skrzyni biegów. Poza tym kto w zachodnim sprzęcie robi skrzynię co 3-4 lata? Już wolałbym Rekorda, bo przynajmniej z budowy skrzyni nie trzeba się doktoryzować a problemy z chłodzeniem da się dość łatwo rozwiązać.

Opublikowano

a gdzie jest skrzynia w bizonie? widać wszystko kwestią areału na którym pracuje choć znajomy 70ha bizonem robi i też skrzyni nie otwierał... a rekord... u nas mało kto to chwali.. więcej nie skosi a wypije polowe więcej przynajmniej tak twierdzą Ci co sie przesiedli

Opublikowano

Przecież skrzynia w suprach jest prosta jak budowa cepa, dwa lata temu całą rozebrałem i złożyłem wciągu jednej nocy, oczywiście wałek sprzęgłowy musiałem roztaczać bo jak bijało sie 3 to nie dało się jej wybić. Wszystko z jednej firmy... Jak się nią nie szarpie i hamuje z głową to posłuży długie lata.

Panowie, szukam cyklopa z podkarpacia lub najbliższych okolic do 4000-4500 zł. Może ktoś coś?

Opublikowano

No ja mam akurat teren mocno górzysty i co te kilka sezonów wyszczerbia mi się tryb 1 biegu. Regularnie i od nowości. W naszym regionie każdy, kto ma Bizona, skrzynię robi z zamkniętymi oczami. :D Jak ktoś ma równe tereny to nie wie, o czym mówię.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v