Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ta dmuchawa może chłodzić wnętrze kabiny ?

może, ale lepiej poszukać takiego wentylatora od Fiata Uno, jest trzybiegowy i wygląda jak typowy wentylator

http://olx.pl/oferta/silnik-trzycylindrowy-do-ursusa-s-33-CID757-IDawGAZ.html#08069ee67d

Panowie proszę o porade nie wiecie czy taki silnik podejdzie do c360 ? wygląda identycznie tyle że 3 cylindry

a to nie jest silnik typu Zetor 5011 itp???

nie mówił ci Grzesiek od czego go wykręcił???

Opublikowano (edytowane)

Seria 310/510/710 miała kolektor wydechowy po drugiej stronie silnika, więc raczej ta opcja odpada. Stawiam na jakiegoś Zetora  3011/4911/5911

Tylko ta głowica mi nie pasuje, ale i u nas były robione jakieś dziwne przeróbki, więc i czesi tez mogli

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Na bloku, (pod sprężarką) jest prawdopodobnie napis Ursus. Kolektor dolotowy konstrukcji takiej jak w 4 cylindrowym zetorze. Korek wlewu oleju wskazuje na polska konstrukcję, bo jest z poloneza/125p. 

Opublikowano

Miałem perkinsa z tarpana w U 360 3P i pasował tylko pompe zamieniłem na ciągnikową także nie wiem @Pawel885 dlaczego twierdzisz ze nie pasuje (jak się chcesz przekonac że pasuje to zapraszam do siebie na oględziny)

Opublikowano (edytowane)

Widziałem to ogłoszenie już dawno. Sam myślałem nad nim ale jednak cena trochę przesadzona, trochę przez właśnie przedni wom i tuz bo Pronar woła za nie duuużo dopłaty i bez tego byłby sporo tańszy (jeżeli ktoś potrzebuje to wtedy ok jeśli z dilerem dogadałoby się niższą cenę ale ja nie mam zamiaru dużo dopłacać za dodatki których nie używam). Ogólnie w 2011 roku cena była nawet nieco niższa niż obecnie za ile sprzedaje. Ogólnie model fajny, ponoć bezawaryjny (z opinii kilku właścicieli), jedynie w niektórych zdarzała się awaria uszczelki pod głowicą ale wystarczyło wymienić na wzmacnianą, dobrze wykonany no i jeszcze konstrukcja prosta bez dpf-u. No i przez rocznik mogą być też później problemy ze sprzedażą bo jednak sporo osób patrzy też na rocznik a wtedy za takiego nie dostaniesz tyle co jakbyś teraz kupił 2015/2016.

ps. chyba już nie mieści się w aktualnych normach spalin i w nowym PROW-ie nie można go kupić z dofinansowań. Pewnie dlatego nikt go nie kupił bo ze swoich pieniędzy taki ciągnik w tej cenie jest raczej mało opłacalny.

Edytowane przez Kris94
Opublikowano

Panowie prośba poszukuje kopaczki elewatorowej polskiej w dobrym/bardzo dobrym stanie może ma ktoś na sprzedaż???

Przeglądam aukcje i nic ciekawego nie znajduję albo szrot a jeśli stan ok ceeeeena kosmos

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v